|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mene je ovdje nesto drugo povuklo da se javim. Procitao sam da uredjaj poslije uredjaja i tako dalje u lanac,sve vise kasni. Dal bi se to moglo rjesit recimo nekim MIDI interfaceom sa npr. 4 outa i od svakog kompjutera se midi in pobodu u taj interface koji je na master kompjuteru?Neznam dal sam dobro postavio pitanje?
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
Ja imam midi interface i nemam nikakvog kasnjenja doduse jeste da sam koristio samo rolanda...a cini mi se da si hteo reci da li se ubadanjem u midi out (znaci slanje note iz SX-a u spravu) dobija nesto....mislim da da!!!
Midi in-om se dobija svirka koja samo zavisi od latencije kartice ili ako je direktno ukljucena u externu spravu od nje
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Nece puno pomoci, ali evo jednog trivijalnog pitanja:
Da li si provjerio/uskladio samplerate snimaca i sikvencera (znam znam, ne bi trebalo da ima veze, jer je provjeravan midi..., pokusaj, jer su midi i audio unutar sikvencera drugacije sinhronizovani kod razlicitih samplerate-a)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Imas 4 kompjutera.Master kompjuter ima midi interface i sa cvojim outima pokrwece ostale. Na to sam mislio.Dal u tom slucaju sta kasni?Ja mislim da nebi smjelo al nemam iskustva
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
ne bi trebalo jer svaki kompjuter koristis kao i externi modul ili sempler...znaci teorijski ne...verovatno ces morati uskladiti neke latency i ostale pojedinosti ali u principu midi kao midi preko interfejsa bi trebao raditi realtime znaci bez 0.1ms kasnjenja
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne bi trebalo da kasni jer je svaki od ta cetiri kompjutera prvi u MIDI lancu. Tek poslije nekoliko uredjaja u lancu pocinje da se javlja latency.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Da ka?njenje se javlja kada je puno ure?aja vezano redno preko jednog MIDI porta. Ako postoji MIDI pach 2x2, 4x4, 6x6 ili 8x8, koji tako?e koristi jedan ulaz u kompjuter (serijski ili USB), ka?njenje se kompenzuje procesorom u samom ure?aju i na?inom pakovanja i ke?iranja MIDI "paketi?a" koji se ?alju simultano.
![]() |
#8 |
ton magistar
|
![]()
neman iskustvo sa novijim sinkronizatorima, ali san prije 10-tak godina koristi steinbergov midex+ za atari. to je bio midi expander sa kojim si uz osnovnih 16 midi kanala iz atarija dobiva jos 4x16, onda je ima SMPTE i bio je key expander.
atari + midex = midi monstrum ![]() ja to neznan strucno objasnit, ali to je prakticno izgledalo ovako: iz cubasea bi se kroz smpte izlaz iz midexa na jednu traku adat-a ili magnetofona snimao kod, a izlaz iz toga kanala spajao bi se na midexov smpte ulaz. jedino je bilo bitno da se u cubaseu koristi smpte format (broj frameova) isti koji je nasnimjen na traku i to je radilo 100%. u moment kad se pokrene adat krece i cubase sa aranzmanom a iz njega gomila midi informacija u syntheve, samplere i procesore... i sve to lipo ulazi u mix pult i misa se sa trakama snimljenin u adatima, koji su opet medjusobno synhronizirani ![]() mirakul!!! uf, stara dobra vrimena :roll:
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
E, zato je Atari TATA, upravo zbog toga!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
Atari je bre imao DSP arhitekturu pre 20 godina bre! Znam o cemu pricas, nekad je SMTP furao zvucnim putem, mada sam toliko mlad da to jos nisam imao prilike cuti, mada automatizacija mixera na kome radim i ide preko obicnog SMTP-a, to sam tek sad shvatio.... hm !
Divineru, veoma zdrava misao za framerate, bas kad sam se zezao sa SPDIFOM imao sam mnogo problema dok nisam prokljuvio tu filozofiju... probacu pa cu javiti... mada ja mislim da je na Fostexu default 44.1khz, sto je i kompjuterski standard... ja sam ga morao zapravo menjati da bi mi se spdif sa radara (48khz) i audigijev slagali.. al, probacu ipak... E da, dal se desava latencija, ona obicna, kada se koristi MiDI thru ? Ili vi o tome u stvari sve vreme i pricate? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MIDi pitanje | matija | Audio Software | 10 | 26-06-2009 01:23 PM |
Pitanje za majstore koji Reason-uju | InsaneEyes | Audio Software | 6 | 03-03-2009 08:43 AM |
midi spajanje pitanje | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 02-12-2008 02:42 PM |