Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-11-2003, 04:20 PM   #1
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor
Da, sasvim sigurno je problem u losem izboru drivera. Meni je SX bio podesen za rad sa ASIO multimedia, a ja sam iz znatizelje prebacio na ASIO full duplex i mixeta je radila kao zmaj. U instrukcijama koje si mi dao Puratore nisi pomenuo ovu opciju, vec Creative ASIO i SB Audigy ASIO. Zasto ne ASIO full duplex? I na koliko da podesim buffer size i buffer rate?
full duplex ako ti kartica podrzava...a mislim da SB to ne podrzava..a nije ni bitan toliko...Samo Kx i tu ti je resenje jer smanjujes latenciju na 3ms cini mi se
Old 23-11-2003, 02:12 AM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Igore, te dvije opcije koje ti imas sa prefiksom ASIO, nisu pravi ASIO drajveri , nego emulirani, koji rade preko directx kontrole hardvera (zato toliko i kasni, jer je Cubase masina daleko kompleksnija od obicne stereo play kod Wavelab-a ili SoundForge-a)...

ASIO je napisan od strane steinberga iz razloga direktnog pristupa hardveru, bez kontrole OS-a, bez suvisnih layer-a "prekomandi" , kao sto je to slucaj sa directx-om (audio drajver-->directx-->kernel-->hardver)...

Kao sto je vec nekoliko njih reklo instaliraj kx audio drajvere , ili pronadji i pokusaj instalaciju creative platinum drajvera (koliko ja znam, samo SBAudigy platinum ima podrsku za ASIO,...da li je moguce njihove drajvere koristiti na value karticama, neznam,ali pretpostavljam da jeste )!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2003, 10:03 AM   #3
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

jeste moguce..ja sam imao SB value i radio je odlicno...znaci KX+SB value=moze
Old 23-11-2003, 10:50 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: Cubaseova lenja mikseta, ili...

Quote:
Moja zamerka je bila da nemam volume line (ah te lose navike), a taj neko, ko ocigledno nije pacer kao ja, mi rece nesto sto sam vec saznao citajuci User guide: ?decko, koristi autiomatizaciju?.
imas "volume line" i mozes crtat do mile volje. samo pritisnes onaj + s lijeve strane kanala i po defaultu ce ti se otvorit "volume line". naravno, umisto/uz volume mozes odabrat bilo koji parametar i automatizirat ga crtanjem 8)
klikni + i sve ce ti bit jasno :roll:
Old 23-11-2003, 06:08 PM   #5
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Da, znam za taj plus i volume line, ali sam mislio da tu moze samo da se pojacava i smanjuje ton. Pretpostavljam da onda treba uzeti olovku i zavrnuti rukave... Nego, jedna druga stvar me muci...
Kako da proverim koji mi je driver instaliran? (da, da, amaterizam do bola). Probao sam u searchu da pronadjem kx, ali izgleda da taj gospodin nije svracao u moje kuciste. Kako da budem siguran da kx pase uz Audigy platinum ex?
Inace, juce sam svecano i uz prisustvo samo mene licno uspesno stavio u pogon Radiumovu klavijaturu. Pricu o izvesne probleme oko drivera za taj proizvod mogli ste procitati u RAZNO. Nijesam bio lijen, pa sam na Internetu skinuo driver i, kao sto rekoh, pa raaaaaam.
U deviseu za Cubaseov driver (VST multitrack) odabrao sam SB Audigu ASIO (D000), buffer size mi je 128 MB, a buffer rate 4... Ustvari, tu sam samo prihvatio ono sto mi je bilo i ponudjeno.
U ASIO-vom Control panelu latenciju sam podesio na 10 ms, na in-u odabrao klavijaturu, na out-u instrument i svirka je pocela. Napominjem, bez kasnjenja i nekih drugih problema.
Medjutim, na kraju radnog dana, koji je poceo ranim jutrom, a zavrsio se oko 01 posle ponoci, svaki zvuk sa klavijature prailo je neko krcanje. Mislio sam da sam nesto uradio pogresno, jasno mi je bilo da nisam sposoban da na osnovu jednodnevnog iskustva shvatim sta, pa sam iskljucio SX, iskljucio Klavijaturu i ukljucio ih ponovo, sa istim onim podesavanjima koje sam prethodno naveo. Ali, opet isto. Doduse, krcanje je bilo manje nego prethodni put, ali ga je bilo...
...Inace, krcanje se javilo nakon jednog operativnog zahvata. Shvativsi da medju VST instrumentima nema mog omiljenog NI FM7 syntha, a da ga ima medju pluginovima (?!?), kopirao sam ga iz foldera medju VST instrumente. I gle cuda... Nakon otvaranja VSTi panela, moj FM7 se pojavio tamo gde sam zeleo. Otvorio sam ga, prijavio, ali svirku mi je, kao sto sam i napomenuo, pratilo krcanje. Iskljucio sam CuBase, izbrisao onaj fajl koji sam kopirao, ali krcanje se nastavilo. Zasto?
Old 23-11-2003, 06:22 PM   #6
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Eone, mozes li mi poblize objasniti sta znaci ova tvoja matematicka formula. Da li bi ona mogla da glasi - Creative Audigy2 ex Platinum + kx driver = pravo resenje?
Old 25-11-2003, 03:58 PM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Eone, mozes li mi poblize objasniti sta znaci ova tvoja matematicka formula. Da li bi ona mogla da glasi - Creative Audigy2 ex Platinum + kx driver = pravo resenje?
Naravno

http://kxdriver.soundvault.net/

skidaj ga i bice ti u kucistu
Old 26-11-2003, 09:20 AM   #8
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Da li je samo manja latencija razlog zbog kojeg bi trebalo da promenim postojeci driver? Ako jeste, onda mi se cini suvislim menjanje drivera koji ti ne pravi tu vrstu problema, driverom koji ti takodje nece praviti tu vrstu problema. Uveri me da gresim (ili ne gresim)?
Old 26-11-2003, 10:00 AM   #9
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Znas kako najbolje je da se sam uveris jer ako ti bude problema vratis stari driver...ali naravno imas puno boljih opcija od same latencije koja se spusta dole...recimo dobices ruting svega sa cime radis...ovo je i najbolje od svega jer ti daje slobodu slanja poslatih recimo instrumenata iz cubasea na razlicite interne pozicije (in/outs) same kartice...pogledaj pa ces skontati..ne bi za dzabe ljudi ovo olako menjali sa driverima SB-a da nije puuuuno bolje

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules