Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2014, 12:31 PM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Problem Shuma

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Ali stvar je u tome, sto kada nije u bilo kakvoj konekciji sa focusrite onda radi kako treba..
Čekaj, znači kad ubodeš preamp direktno u monitore, ili kako?

Quote:
Ne znam sto bi bio mic pred izdisajem, kad sam ga novog kupio i veoma malo koristio..
Ne, ne, ne mora da znači da je mic pred izdisajem, malo sam se pregrubo izrazio. Hteo sam da kažem da se to dešava I kad su kondenzatori pri kraju životonog veka. Imao sam takva iskustva sa (skupim) mikrofonima koji su u zdravlju i veselju radili još par decenija, jedino što se to nije dešavalo baš tako često...

Pozdrav,

Vasa
Old 26-08-2014, 12:42 PM   #12
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Čekaj, znači kad ubode? preamp direktno u monitore, ili kako?

Vasa
Kad ukljucim Roland fantoma g, on nazad ima ulaz za mic i svoje 48v fantomsko napajanje, ubodem mic u njega, i snimam audio trake direktno u fantoma i to se ne desava.

Da nije do struje?...I ako neko zna kako se updatuje firmware za ovaj focus, nek napise
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 01:26 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Kad ukljucim Roland fantoma g, on nazad ima ulaz za mic i svoje 48v fantomsko napajanje, ubodem mic u njega, i snimam audio trake direktno u fantoma i to se ne desava.

Da nije do struje?...I ako neko zna kako se updatuje firmware za ovaj focus, nek napise
Ako si testirao samo pola sata preko Rolanda, moguce da nije stiglo da zashumi Trebas malo strpljenja i odvojiti vise sati za testiranje na sintu.. ako se i tu desi, 100% je majk.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 07:51 PM   #14
nikolaivanic
Senior Member

koliko je stara kartica? Ubadas mick direkt u nju?
Ja sam imao slican problem
pogledaj wave form od snimka, kako izgleda? dal se spustio nivo, povecao shum? ima li prekida ?
Ja sam to izlecio na mojoj delta 1010 ponovnim prelemljivanjem konektora i ciscenjem ulaza/izlaza-dzekova sa kontakt sprejem
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 11:08 PM   #15
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
koliko je stara kartica? Ubadas mick direkt u nju?
Ja sam imao slican problem
pogledaj wave form od snimka, kako izgleda? dal se spustio nivo, povecao shum? ima li prekida ?
Ja sam to izlecio na mojoj delta 1010 ponovnim prelemljivanjem konektora i ciscenjem ulaza/izlaza-dzekova sa kontakt sprejem
Kartica je skoro nova. Nebitno da li je mic direkt u nju ili preko preampa pa u line in kartice, to se desava. Da spusti se nivo signala, ima suma ali vise je zvuci kao da probija kao sto sam opisao gore, nema prekida.
Bas danas sam preinstalirao drivere/softwer,taj mixcontrol. Ukljucio sam mic jedno sat ipo i nije se desilo to,sto ne znaci da nece. (Jer sam i ranije vec radio reinstalaciju,pa jedno vreme toga nije bilo,pa ponovo se desilo).

Poslao sam mail focusrite, izmedju ostalih pitanja pitali su me koji firmware imam. E sad ja sam gledao na netu,ali ne mogu da nadjem kako se updatuje taj firmware, da li se on updatuje u sklopu update mix control-a ili posebno i kako?

Last edited by Nemania; 26-08-2014 at 11:12 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2014, 08:09 AM   #16
hofmann
Member

mozda zato sto djubrad u nasim prodavnicama menjaju nove kapsule za stare iz svojih studija. Onda ti dodjes kuci i cudis se kako nov mikrofon a zvuci ko kinez

mozda treba da ga testiras, znam za jedan slucaj gde je covek proverio krivu mikrofona i ispalo je da je kapsula odsvirala ko zna koliko sati a mikrofon nov. To ti je magija i to crna magija druze
hofmann is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2014, 09:16 AM   #17
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by hofmann View Post
mozda zato sto djubrad u nasim prodavnicama menjaju nove kapsule za stare iz svojih studija. Onda ti dodjes kuci i cudis se kako nov mikrofon a zvuci ko kinez

mozda treba da ga testiras, znam za jedan slucaj gde je covek proverio krivu mikrofona i ispalo je da je kapsula odsvirala ko zna koliko sati a mikrofon nov. To ti je magija i to crna magija druze
Uveo bih smrtnu kaznu za takve ljude
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2014, 10:02 AM   #18
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Auh...Joj, ljudi...

Mogu da se složim da kojekakvi ljudi rade po radnjama, i ja sam radio u tom poslu, bio poslovođa...ali da imaju vremena da se time bave...pa de bi im kraj bio! Pa servis koji to radi košta itd!

Prvo, ne postoje 2 mikrofona sa istom "krivom". Koliko god da koštaju.
I kad kupiš "matched pair", to znači da je fabrika uparila dva mikrofona sa najpribližnijom, a ne istom "krivom".

Drugo, kada kupiš iole ozbiljan mikrofon, dobiješ njegovu specifikaciju i sve podatke, pa ako se ne slaže, imaš garanciju. Kinezi od 100e uglavnom kažu da u nekom procentu varira od grafikona jer ne testiraju komadno.

Ako si kupio u "spavaćoj sobi" a ne u radnji...onda jbg...

I dalje mislim da je mic. Jedini kome bih smeo da dam takav mic je Loop servis u NS, ovlašćen za Harman (kojem pripada i AKG)... Ako se isti problem ponavlja na različitoj opremi, onda je mic. Naravno proveriti konektore, pinove na xlr, tastere na mikrofonu, da li se dešava samo u nekim podešenjima itd...

Ovako se isto ponašala jedna AT 4040, ganc nova, u radnji...kad smo je testirali pred prodaju. Spakovana, poslata nazad proizvođaču, dobili nazad novu. Case closed.

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules