|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
hahahah davajte linkove svi,samo se laprda odje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Au bre pa meni najbolji synthovi ni pro 53,fm 7 i sylenth,.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Member
|
![]()
Mozda ja imam malo "osetljivije" uho, zahtevan sam korisnik
![]() Da me ne razumete pogresno, meni je nikad bolje, od kad imam i7, Spire, a sad savladavam i Divu, Lush, nemam vise onaj osecaj NEDOSTATKA u aranzmanu. Dok sam koristio Reaktor Grunnavperianakoator, koji je u stvari simulacija Jupiter-8 samo sto to ne znas dok ti ne napisu velikim slovima na plugin-u, imao sam taj osecaj nedostatka... Inace, mnogi od tih sto rade na Sylenth-u i dobro zvuce, uopste ni ne rade sami mix, npr. znam za onog Deadmau5-a da koristi software ali posle nosi kod nekog tipa na analogno miksanje. (Izvinjavam se svima koji vole Sylenth1 - meni on zvuci nekako dirty, lo-fi, staticno, sto je naravno sjajno ako se zeli taj sound). Naravoucenije: Don't mix grandmothers and frogs. Kad sam bio mladjan momak, radio sam s drugarima neki synth pop/ebm, imali smo svasta, OB Matrix-6, Juno-60, SH-101, Electribe, pozajmljivali Nord od jednog narodnjaka lol. To je bio adekvatan zvuk, objavljeno je nekoliko stvari, ali svakako nije bio moj omiljeni stil. Niti sam mogao "kolege" da nateram da rade club trance (iako im se svidjao), niti bi to zvucalo adekvatno na nasoj masineriji, u nasim uslovima za rad. Tad sam mogao da skupim za jednog JP-ja, a da mi ne ostane ni za tastaruru ![]() Eto, sad to nije ni potrebno, Unison na Spire-u cak zvuci prostranije, vazdusatije, i odma' leze u mix. Pravi JP je zapravo zvucao prilicno HARSH bez EQ-a i najvaznije stvari, Chorus-a. NAJVAZNIJA JE IDEJA, ali je vazno i kako se realizuje! Evo sta nikako ne bismo smeli da ispustimo iz vida: IN-THE-BOX MIXING, BEZ OBZIRA DA LI SE RADI "NATIVE" ILI DSP, POZDRAZUMEVA DA IMATE JEDAN JEDINI KANAL ![]() U stvari, nemate nijedan kanal. Sve je virtualno. Zvuk postoji u prostoru i vremenu, zvuk ima UGAO. I zato nikad, ni za beskonacno vremena, digitalni mixing nece zvucati isto kao visekanalni analogni mixing. Koliko puta ste videli da kompanija izbaci slogan "We made digital synth which sounds TOTALLY DIGITAL"? Nikad, osim ako sam propustio neki iznenadjujuci development. Postoje dva pravca u kojem ce se razvijati situacija. 1) Sve slozeniji, zahtevniji digitalni algoritmi koji ce zvucati 99,9999% analogno. Diva zvuci stvarno dobro, mozda je nesto masivniji, grublji zvuk pa recimo meni bas ne leze u mix tako brzo ali pronaci cu joj primenu. Naravno, Universal Audio radi sjajne stvari i to moze da mi bude next step. 2) Potpuno nova resenja, kao sto je QUANTUM COMPUTING. Vrlo malo se o tome pise, ali postoji jak razlog zato to pominjem. Samo jedan dokument sam pronasao u kojem se na akademskom nivou povezuje kvantna teorija s obradom zvuka http://www.phys.washington.edu/users...sDSP/536QC.pdf Quote:
E, onda cemo moci da imamo SSL mixing desk, ili MiniMoog, umanjen na razmere atoma! Qubit je "bolji" od bit-a ne samo zato sto moze da bude i 0 i 1 istovremeno, nego zato sto ima UGAO. Ima sfericnu strukturu. http://en.wikipedia.org/wiki/Qubit Inace, ja sam skloniji VA nego A zvuku sada, ali "uverljivom" VA zvuku ![]() Evo cime bih prosirio sadasnji PC setup, kojim sam inace prezadovoljan: Universal Audio Appollo 16 Studer A800 UAD Plugin MOTU MIDI Express XT USB Roland JP-8000 Roland JP-8080 Access Virus TI2 Desktop Clavia Nord Lead 4R Quasimidi Sirius Yamaha AN1x Mmmmmmmmm, zelja nikad ne prolazi. Ali prvo moram da pogodim "TAJ ZVUK" na PC-ju, da se zasluzi unapredjenje, a ne da se rasipa ustedjevina na zabavu. Sve u svemu, smatram da ce digitalni zvuk ostati zapamcen u istoriji kao los zvuk, i kao nuzno zlo u razvoju muzike. Trenutno pobedjuje zbog prakticnosti, jer nije toliko los koliko je jeftin i fizicki mali. Znate sta je digitalni zvuk? To vam je kao kad biste 3D stvarnost sabili u 1D, ili nesto bezdimenzionalno, a onda iz toga rekonstruisali 3D. Sta dobijete? Pa dobijete stvarnost koja ima samo jedan ugao, jednu perspektivu iz koje mozete da je sagledate. Analogni zvuk ima punocu, zadrzava informaciju o prostoru i vremenu u kojem je zabelezen, i zato se svi takmice da ga digitalno podrazavaju. Za kraj, evo JP-8000 na delu. Ko napravi ovakav sound na PC-ju, poklanjam mu svoj racunar. Ne moze to ni Spire, moze da zvuci sjajno, ali ne ovako. Bez obzira na to, mislim da ce Spire pokrenuti neki novi talas trance/edm sound-a. Barem se nadam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
svaki sint ima nesto dje je dobar ,tebi mozda ne lezi Diva u mixu jer muzika koju pravis trazi nekakav drugi karakter!
Ja mislim na primjer da u Spire nikad nemoze da se napravi dobar saw bass kao u Sajlent.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
@frag Podeli malo toga sto trosis drustvu ovde, nije fora da ti samom bude tako zabavno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Sve je to individualno, ko je zagrizenik u JP-8000 (koji je btw SJAJAN u svom domenu), tesko ce progutati bilo sta drugo, i obrnuto, ko gotivi VST i ko zna da barata sa njima, nece biti gladan ovakvih sintova. Doduse, ja licno bih volio imati konkretno JP-8000 u svojoj kolekciji, ne toliko zbog zvuka, koliko zbog njega samog. Sto naravno ne znaci da ga ne bih snimio ako bi na njemu nasao nesto adekvatno i zanimljivo. Sto opet ne znaci da bih zbog njega na pluginove gledao s visine - mnogo mocne alatke su i eq, i kompresor, i sve ostalo..samo ih treba posloziti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
Naucnici "izanalizirali" danasnju muziku! | DaBear | Razno | 5 | 10-09-2012 03:23 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |