|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Administrator
|
![]()
Ne moze da utice hladjenje ne toliko, nego ni malo... Ako je iole pristojno da ne izaziva down throtling (smanjenje takta), i ako ste iskljucili speedstep (jer i on moze nekada da usere citavu stvar) tu nema razlike. Razlike su u razlicitim verzijama hosta, i drugi parametri koji ocigledno obesmisljavaju bilo kakvu test usporedbu (jer obojica dobijate dijametralno suprotne rezultate).
Manite se benchovanja cpua, imate veoma slicne procesore i razlika u performansama ne smije preci 5% (za isti takt). Ni ovi stari i7 procesori na istom taktu nisu nista sporiji od tih vasih taze proizvedenih, zato, bavite se muzikom, posto imate i vise nego dovoljno jake makine za to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Pa to stoji, ali onda meni nesto nije dobro podeseno u BIOS-u?
Evo sad sam iskljucio Q-Fan potpuno, to su dva ventilatora po 1200-1300RPM. Cudno mi je bilo da su temperature ostale prakticno iste na procesoru iako cujem lepo da ventilatiori rade jace. Drugo, i dalje sam mogao da otvorim malo vise od 23x8 reverba. I ja mislim da hladjenje ne moze toliko da utice na performance. Nije mi jasno kako je on otvorio 512 reverba a ja 185 iako su nam procesori slicni? Zar je C6.5 64-bit toliko brzi od C5 32-bit? I sta je taj "speedstep"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Speedstep je intelov feature da snizi takt procesora kada racunar ne obradjuje nista zahtjevno (a on to zna uraditi kada ne treba na nekim kombinacijama ploca + procesor). Iskljuci se u biosu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Hm, da, bio mi je ukljucen Speedstep medjutim kad sam ga iskljucio takodje nisam primetio nikakvu razliku ni u temperaturi, ni u ASIO performansu. Sve je ostalo isto tako da sam vec vratio na staro jer mislim da je bolje da bude ukljucen.
I dalje ne razumem kako na slicnom procesoru moze razlika da bude 512:185 otvorenih plugin-ova, bez obzira na sve druge razlike, i sta je SkyNet to promenio pa da otvori 512 komada umesto prvobitnih 320 ![]() Cisto sam radoznao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
|
![]()
Moze biti neki feature samog C6.5 koji bolje rasporedjuje resurse kod ovakvog tkzv kloniranog opterecenja, a moze biti da je negdje i pogrijesio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
@diviner: Ima slika sa vidljivim brojem kanala, nije tesko preracunati.
@fraq, sasvim je ocekivano i logicno da je bolja optimizacija 64-bitnog OS-a/64-bitnog DAW-a/64-bitnog plugina nego 64-bitnog OS-a/32-bitnog DAW-a/32-bitnog plugin-a. Da nije tako, 64-bitna arhitektura ne bi ni postojala, pretpostavljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Administrator
|
![]()
Mozete vi da testirate do mile volje
![]() Zato kazem, manite se benchmarkovanja, i radite muziku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
I kako ja sad da zavrsim svoj aranzman sa 50 usisivaca od kojih svaki prolazi kroz 8 Oxford Reverb-a.
Zar niko nije pomislio da je to moj realan projekat, i moj umetnicki izraz. Hocu 50 usisivaca, 400 reverba i 10 Diva pad-ova na najvisem kvalitetu da se sve to lepo zaokruzi, i tacka. A salu na stranu, da je 64-bit toliko bolji i da je Cubase toliko optimizovan mislim da bi po celom Steinberg-ovom sajtu pisalo velikim slovima 200% BETTER PERFOMANCE WITH LATEST CUBASE 64-BIT KUPI NARODE JOS MALO PA NESTALO. Evo sad ce dunem malo jace u CPU i odma' 100% veca polifonija ![]() ![]() Vala bas, dobio sam sta sam trazio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Da, samo sto kod mene nije ''latest''. Ja sam probao kod sebe 32-bitnu 6-ticu, i ne svidja mi se tromost pri paljenju, ucitavanju, osjeti se to sve..64-bit 6.5 se podigne za 11 sec.
Sto se tice coolera, pojacao sam ga zbog pregrijavanja, jer bi mi ostao na 1000 rpm, i logicno da ce se proc. pregrijati. Nisam promijenio nista, jednostavno dizem broj, ASIO ne moze dalje, ali se procesor ne zakucava. Sto se tice broja 512, je li moja krivica sto jos nije zakucan, ima prostora za jos, i sto normalno surfam netom za to vrijeme, i sto se Cubase ne gusi? To treba pitati ljude iz Steinberga, ili mozda momka koji je napravio JBridge, sta znam..Uvaliti 1500-2000+ eura u masinu, i onda skinuti krekovan softver- 32-bitni softver, i onda se cuditi, kako nesto nije ono, bas..kao da u ferarija stavis motor od yuga 45..mislim, moze neko staviti i hexacore i raditi u word-u na njemu, sta mene to briga..ali, rece neko mnogo mudro - platis pa se klatis..i da nadodam - izvlacis maximum. P.S. slab sam sa vremenom od posla, ali imam sacuvan 512 x Oxford projekat..da bas vidim na koliko ce procesor reci, STOP. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
CPU i konfiguracije - BENCHMARK | psionic | Computer Hardware | 65 | 09-05-2014 09:01 PM |