Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-04-2013, 08:18 PM   #11
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: cubase vst32 5 2001 help?

meni je ovo i dalje najlepsi cubes, koncept za 10, tako pregledan, nedosadan, ne zamara oci, sve na svom mestu, boje vrh za svaki detalj, taj obozavam, a sad sto nece vsti? ni jedan, stalno pise isto, ostalo sve radi, efekti, audio, itd

kontam jedan disk veceras spojit, i stavit win98sek na njeg, haha, xp je noviji mozda i njeg, a imam sve te stare CD sa brdo vsti iz tog vremena i plugina, najvise volim one directx,,

ma meni dosta 16 vsti, koji ce mi vise,

ovaj cubes ti je kao i stara auta, ona iz "filmova" kuba i to, ljudi pre 50 godina pravili vrhunski dizajn auta, a danas ovo smessno sve. i dan danas za tim autima se svi okrecu a pitaj sve jednog dizajnera rece ti isto.

na planeti se ide sve kontra,
branoy is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2013, 08:27 PM   #12
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Rekoh ti, VSTovi sada umeju da uzmu vise od 16 traka, a to taj jadnicak ne moze da isporuci i onda ispisuje to sto ti ispisuje. Danas postoje VSTovi sa > 16 kanala, tako da jedan uzme svih 16 mesta, drugo ne znam ni da li taj Cubase uopste podrzava VST standard 2.4...

U principu svako ima svoj ukus, ali ti malo sad preterujes - msm da kazes da sve novo ne valja, a staro je ok - ne mogu to prosto da shvatim. Sa velikim olaksanjem sam docekao Nuendo 3 u ono vreme i prekracivanje muka limitacija 16 kanala i slicno... Iskreno mozda je ok 16 kanala za vecinu zanrova, ali ja sad ne moram ni da razmisljam o prekoracenju bilo cega. To - samo po sebi je dovoljno da se kaze da je nesto za citav stepen bolje.
Old 23-04-2013, 08:39 PM   #13
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

aha nisam to skotnao, znaci kontakt jedan i odose svi kanali. a u pm,
al nece ni jedan, ni Lm-4 ,7 obicni njegovi, nece znaci bukvalno ni jedan,
ustvari onda pre koliko se secam i nisam puno koristio vsti, mogao sam onih direkt iz SB live karrte sound font na kanale mnogo, to je bila fora prava, direkt music, karta imala dole u cosku A i B soundfont za punit koliko imas memorije, nabacas u nju SF2 banki, upalis cubase, izaberes A SB live Sf2 , izaberes neku boji i pravi.

uglavnom ima se audio kanala, znao sam napraviti gotov drum smixan za strofu refren, prelaze sve u nekom drugom, Fl naprimer, exportujem loopove za pesmu, poslazem i et. mixalo sa sa par daw.

ne znam da ga jebes meni se ovo nist ne svidja novo, sve je to max max max, al meni se ne svidja kao to pre, meni je samo taj u najboljem secanju i radu i kreativnosti sa midi sa njim, ja sam tako lako pravio muziku, na ovim sve nesto unapredjeno al meni nije to to. najvise mislim sve do jednog na izlged i kilocinu uocljivih informacija, i fontova i midi editora itd

onako bele midi providne poslagane, isto bolje su mi 5 put od ovih u bojama, to mi sve smara oci,

kad je posao u pitanju ja sam ti ko APLLE, belo, sivo, kulturno, ne smara, to je taj koncept. Svabo dok je pravio bilo je mrak.

PC. ni stara auta nisu brza od danasnjih, al nije sve u brzini.

Last edited by branoy; 23-04-2013 at 08:43 PM.
Old 23-04-2013, 08:45 PM   #14
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Uf, zasao si u deo mog mozga koji je odavno formatiran Nemam pred sobom taj cubase5vst pa ne mogu ni da vidim sto nece. Pretpostavio sam da je to do izlaza VSTova, ali izgleda da to nije u pitanju... Probaj neku kombinaciju sa kanalima - probaj da stavis manje audio kanala ili tako nesto - totalno sad nagadjam, ima manual na netu, ali me mrzi da citam...

p.s - iskljuci automatsko bojenje kanala u C5, pa ce biti sve jednobojno
Old 24-04-2013, 12:16 AM   #15
dlukace
Member

hahaha nisam vidio ovaj cubase jedno 10 god,a imam kupljeni original doma...
najbolje skini pdf format njegovog user manuala i udri,tamo ti sve lijepo piše.Ono gdje piše tape recorder odnosi se na snimanje audio traka kao u pro toolsima gdje se ponaša kao tape recorder-znači više si namjestio na rad s audio trakama,a kad je sequencer namješten dao si prednost vst instrumentima,a manje audiju-ukratko...nađi linkove ako ih više uopće ima gdje se objašnjavaju postavke sistema,a podsjeti se i na win optimizaciju gdje u win-u namjestiš neke parametre,a poneke isključiš da sistem bude manje opterečen...svaka čast za stari cubase,i ne mora čovjek da radi na najnovijem...frend je još onda radio na atariju st i mali crno-bijeli ekran bijaše i radilo mu mega s midijem,bolje nego meni na tom cubase-u.Iz tog vremena su ti stari ppg,model-e za mooga,pro 52,z3ta+ prvi vst,green oak crystl i tad je počelo s njima malo ozbiljnije,ali da,bilo je to sve jako fora i cool,a ko zna s time dobit će odlične rezultate bez obzira na novije i izvikane...a bio je generator-reaktor mega!
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2013, 12:22 AM   #16
dlukace
Member

ili ako ti nađem original moj instalacijski cd kopiram ti manual u pdf-u ako je tamo...prilikom instalacije bi trebao imati manual iliti help gdje ti se sve obja?njava ako ti ne?to nije jasno...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2013, 10:07 AM   #17
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

hvala druze, ustvari ne treba mi manual jer znam radit po cubesu tu sam kao u kuci, samo je sad fora ne mogu poceti jer on na bilo koji vsti insert kaze no more chanel, samo mi je to trebalo i ono na pocetku da vidim sta postaviti, jer stvarno kad je to bilo, a znam da sam nesto podesavao.

sad kontam da nije do win7 64? mada naravno instalacija je u programfiles x86, nesto mu ne odgovara a ne znam sta, radi audio, radi midi, insertujem fx, prepoznao sve vsti, al nece samo njih da insertuje, kad bi neko instalirao ga dia vidim jeli to i kod drugih, lako ga je nac, na torr,
brisao sam i sve midi i audio kanale pa insert i opet nece. ne kontam
Old 24-04-2013, 12:09 PM   #18
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
ne znam cemu sad ta nostalgija za tim ogranicenim cubaseom ?
Svi pravi inzenjeri znaju da vintage software zvuci toplije nego ovi moderni, cak i radi kao analogni trakas (ogranicenje na 16 kanala)

DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2013, 07:42 PM   #19
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

prca vas branoy sa ovim temama, cisto da ostanete u formi

teras program iz 2001-ve na Win-u iz 2009-e, to ti je kao da budzis menjac iz ferarija na peglicu, pa zasto se ne vataju srafovi
Old 24-04-2013, 10:14 PM   #20
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

hahahhahhaha vasko car
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules