Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2013, 06:58 AM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Branoy...
Nepopravljiv si...

Sent from my Desire HD using Tapatalk

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 07:51 AM   #2
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Slika je objasnila !!!

sta je stobom kravadinka,, stalno napadas?
de prekopiraj sta si sve do sad mi pokazao a da iz tog malo odma sam trebao sve da naucim po tvom sto ti mislis ?

i prihvatio sam verovatno nesto sto mi je ovde samom imalo logiku,,
sta tebi nema logiku iz mog posta?

ljudi stancaju pesme i dalje sa tom opremom koju sam naveo i slusaju se dok se mi prepiremo ovde i kao trazimo svetski zvuk?
sta je to svetski zvuk?
msm postoji svetske opreme od vek vekova u BG i dalje, sve sto se navodi.
i mi smo valjda za nekog svet i imamo isti taj zvuk njima kad oni slusaju sam nije na ENG!!.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 11:04 AM   #3
igormink
Member

Lijepi pozdrav!

Nisam se dugo javljao na ovom forumu, ali kad ste me ve? prozvali za lo?u snimku, da se onda barem probam opravdati Ovisno ?to se slu?a (i koliko je netko u toj glazbi), donose se razli?iti sudovi. Da sam htio dobiti moderan zvuk, ne bi ovako snimao taj bend. Ali htio sam se pribli?iti autenti?nom zvuku 50ih. Koliko sam uspio ne znam, ali sam poprili?no zadovoljan. Ako kao mali detalj navedem da signal kontrabasa i vokala ide iz prili?no jeftinog razglasa (jer je bila proba pa su se trebali dobro ?uti - nije bilo te?i?te na snimanju), onda je malo jasnije za?to je lo? kontrabas. Uostalom, ovo i nije predvi?eno za izdavanje. Sad ve? jedno vrijeme snimam isklju?ivo analogno (nedavno se nabavio i vrhunski multitrack magnetofon osim master ma?ine) i mogu re?i da ja ovaj zvuk digitalno ne mogu dobiti, niti sam ?uo da ga je netko dobio. Na ovoj snimci konkretno je toliko traka saturirana da dobije taj prizvuk da samo mogu zamisliti ?to bi mi konverteri reklil da sam to probao digitalno Ina?e sam pobornik dobrog benda i dobrih instrumenata, a tek onda opreme, ali nije ba? da se sve mo?e snimiti na jeftinoj opremi. Svako neka snima na ?emu ho?e/mo?e i ne vidim ?emu filozofija oko opreme, na kraju svako ima druk?ija o?ekivanja od krajnjeg zvuka i druga?ije ?uje. Ja volim ovako i tek u?im

BTW - ona druga snimka nije od istog benda, ali oprema je ista
I evo jedan analogni bluz za kraj, pa kog zanima

https://www.box.com/s/6384e571747987439561

Last edited by igormink; 04-03-2013 at 11:21 AM.
igormink is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 11:03 PM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Pozdrav Igore! Long time no see...
Sve ?to si ikad ovde postavio bilo je odlično, a ni ove nove stvari nisu izuzetak. Ti ima? svoj retro sistem rada i to funkcioni?e očigledno upravo onako kako si zamislio, a ?to je najbitnije muzičari koji snima? su stvarno vrhunski. Svaka čast!
Old 05-03-2013, 04:00 AM   #5
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Jedino bih ja zamerio ovde po koji digitalni klip... Verovatno je nastao kad je prebacivano sa trake ili cega vec na komp. Ipak je ovo muzika sa vecom dinamikom... Ali zvuci sasvim fino i realno.

To je po meni i neki bottom line - svaka muzika ima svoju opremu koja joj "lezi", ako neko snima jazz, rock ili slicno, mozda ce najradije upotrebiti retro opremu. A jevtina retro oprema ne postoji, ili cuci na tezgama na bubanj potoku. To je onaj deo jednacine od nekoliko hiljada $$$

Digitalno postoji i jevtino i skupo, ali kao sto vec neko rece, nije razlika tako drasticna u kvalitetu izmedju lo-enda i hi-enda kao kod analogne tehnike. Postoji naravno, ali je tamo mnogo izrazenija. Nece jedan Focusrite da upropasti miks nacisto, ali zasto rizikovati. Znam studija koja rade sa Delta 1010 kartama i totalno su konkurentna onima koji rade sa nekim mnogo boljim spravicama. Zato je digitalija i pristupacnija, pa ona slika sa pocetka mozda i nije realna za neko novije doba...

U principu, u zivotu nista nije tako crno-belo, pa ni ovo. Uvek postoje nijanse.

@Branoy
Moram jos da dodam... Ja ne vido' studio bez kompjuktora... Mozda postoji jos po neki pure analog super skup studio sa SSL konzolom iz cetr'sprve i sta ja znam cime jos (koji ce vrlo skoro da se raspadne jer ne moze jednostavno da bude dovoljno isplativ), ali realnost studija danas je komp i oprema do 2-3000 eura. Sve sto cujes a novije je od '90, verovatno je izaslo sa nekog kompa. Da li MAC ili PC, nebitno, uglavnom eto - bez DAWa danas nema studija.

Sto se tice "duse" koju ti mislis da usnimis... nista od toga. Ionako sve ode na kraju u PC. A opet, mislim da je bolje da dodas malo Waves NLS efekta, cak mozda i provuces kroz pravu traku kao FX - sto ljudi i rade, nego da snimis sa sve tim efektom, pa da ne mozes da ga se resis. Nije sva muzika za sum i pucketanja i mast i sta znam sta... Neko voli silikone, neko prirodno

A sta je po pravilu i ispravno ? Ko smo mi da o tome sudimo ? (rece Skrillex i nasumicno prevuce preko tastature radeci na svom najnovijem projektu) ...
Old 05-03-2013, 06:17 AM   #6
igormink
Member

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Pozdrav Igore! Long time no see...
Sve ?to si ikad ovde postavio bilo je odli?no, a ni ove nove stvari nisu izuzetak. Ti ima? svoj retro sistem rada i to funkcioni?e o?igledno upravo onako kako si zamislio, a ?to je najbitnije muzi?ari koji snima? su stvarno vrhunski. Svaka ?ast!
Ma da, nije me dugo bilo na ?alost, radili smo i novi studio, nabavljali opremu, bio sam malo isklju?en iz svega Hvala ti na komplimentu, jo? uvijek jako puno u?im, gnjavim se, ali ide pomalo. Muzi?ari su na moju sre?u stvarno uglavnom dobri, a tu le?i bar 90% dobre snimke (mo?da i vi?e).
Ovaj blues ide u klip na par mjesta, nije to ni trebala biti snimka, nego se frendovi napili, pa malo zasvirali, a ja upalio mikser i slagao live mix onako u hodu, pa je sva?ta ispalo, ali ima onu analognu meko?u. Sve to radim jo? uvijek da vidim ?to mi oprema mo?e i ?to ja mogu izvu?i od nje

Evo par fotki "novog" stroja da vidite s ?im se mu?im

igormink is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2013, 03:03 AM   #7
misteriozni
Banned

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
o ovome sam i ja davnooo pisao po rumskom na nekim temama, i slucajno nadjoh sliku ko da sam je ja crtao, sta rec a ne zaplakat hahah?
Pozdrav!!
evo vidjevsi ovu temu odlucih se ponovno registrirati na ovaj forum,iako sam trajno banovan zbog............
ova je tema dokaz koliko neznalica sudjeluje u dialozima na ovome forumu.
mislim ovu sliku je napravio totalni tenkre koji ........(nema veze s mozgom ni sa produkcijom) a za mene i oni na forumu koji podupiru misljenje ovog branoy-a u vezi ove teme samo,samo dokazuju svoje neznanje.

Evo usporedbe:
Ekipa u hollywood-u snimi film sa kamerom od 50000$,sa najboljim glumcima,reziseri perverzije ovo ono.....lord of the rings hebote...
glazba za film kad cujes da odvalis..
i sad na kraju svega da branoy rece da to nema smisla jer skoro nitko ne gleda film u kinu,nego ga svi skidamo sa torenta u katastrofalnoj rezoluciji i usranoj CAM kvaliteti, i gledamo ga na ekranima od laptopa.A buduci da je taj film u sa torenta usranoj kvaliteti i rezoluciji samo 640x480,
branoy moze doma na livadi snimiti isti takav film (ako ne i bolji)jer ima doma hd kameru,a i komsija mu nije los glumac.Gledatelji ionako nece skuziti koji je film napravljen u hollywood-u a koji u komsiluku jer i onako skidaju film sa torrenta i gledaju ga u rezoluciji samo 640x480.

potpis:tajsam

Last edited by misteriozni; 15-03-2013 at 03:11 AM.
misteriozni is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2013, 08:47 AM   #8
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by misteriozni View Post
Pozdrav!!
evo vidjevsi ovu temu odlucih se ponovno registrirati na ovaj forum,iako sam trajno banovan zbog............
ova je tema dokaz koliko neznalica sudjeluje u dialozima na ovome forumu.
mislim ovu sliku je napravio totalni tenkre koji ........(nema veze s mozgom ni sa produkcijom) a za mene i oni na forumu koji podupiru misljenje ovog branoy-a u vezi ove teme samo,samo dokazuju svoje neznanje...
Mislim da Brano uopste nije isao u smeru omalovazavanja tehnicke perfekcije snimanja.. cak imam utisak da je to kritika povrsnog/konzumentskog manira proizvedenog tempom tehnickog razvoja, pre svega na strani slusaoca.
prosto je steta da jedan deo muzicke produkcije koji ide za perfekcijom ideje, izvodjenja, na kraju i tonske produkcije, nema sanse da bude percepiran u svoj svojoj lepoti na opremi koja to omogucuje... koja sada i nije skupa, odlican sistem sa pristojnim rasponom zvuka moze se kupiti vec za 80eur... Jednostavno, brzina je ucinila svoje, ljudi su u spidu, sve je manje vremena za pravo uzivanje...
I ja ukradem po neki minut, upalim monitore, stavim PRAVI CD , i odslusam 15 minuta prave muzike...
ostalo vreme, uz komp, slusam skripavce iz lap top kutije zapremine 6cm3...
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2013, 08:56 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by misteriozni View Post
mislim ovu sliku je napravio totalni tenkre koji ........(nema veze s mozgom ni sa produkcijom)
E vidi?, to je nacrtao lik koji poseduje svu tu opremu i zarađuje radeći na toj opremi (http://rukkusroom.com/Fun.html).

Pozdrav,

Vasa
Old 15-03-2013, 09:27 AM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E vidi?, to je nacrtao lik koji poseduje svu tu opremu i zarađuje radeći na toj opremi (http://rukkusroom.com/Fun.html).

Pozdrav,

Vasa

Ha ha ha ha !!! Eto kako neko ("misteriozni") ispadne glup u drustvu !!!

Bas se dalo ocekivati da neko ko je ulozio mnogo u opremu i u muziku nacrta nesto onako POSTO SHVATA STA SE DESAVA trenutno u svetu u muzici itd!!!

A mesati filmove i muziku je besmisleno !! babe i zabe !! Bukvalno...

NACELO - dobro se informisati o subjektu pre pisanja kritika i gluposti...Google is your best friend !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules