Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2013, 04:36 PM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Dokumentarac

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Ja sam cijelo vrijeme čekao rečenicu "Koja je uluga Sove"
E, kad si već pomenuo... Boki stvarno izgovara tekst na sličan (dobar) način, čak ima i sličnu intonaciju, osim što je miks užasan. Mislim, čovek priča NORMALNO (koliko je to uopšte moguće u okviru voiceovera), a nabudžili ga kao da reklamira horor film! Na kraju od količine GLASA i (veštačkog) basa ne mogu da pratim ono šta taj glas uopšte priča - čujem samo GLAS. Potpuno suprotno od "uloge sove"

Slična stvar je i sa Goranom Dimitrijevićem kog je pomenuo BlasterMaster, mada se problem tamo nalazi na drugom mestu (tj. u samoj režiji voiceovera).

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 20-03-2013 at 04:41 PM. Reason: režija
awacs is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2013, 05:37 PM   #12
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pa dobro...ja nisam u ubedjenju da je lo?e toliko, ok, mo?e bolje uvek, ali korektno je bar, eto.

Da sam snimao i miksao, ja bih i?ao i na drugi mikrofon, i drugu sobu i miksao drugacije, ali onda bi ovo ko?talo dosta.

Ovako je devojka koja se ozbiljno bavi ronjenjem, nabavila vremenom veoma skup foto aparat i slikala ovo i dobila lepu nagradu. To je lepo.
I ono sto je najbolje, trebalo bi da sada ovo privuce paznju, kao sto mislim da već jeste, i sad će se raditi skuplji projekat itd...ali ne smem vi?e o tome.

Evo nadjoh i ovo...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2013, 06:30 PM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Pa dobro...ja nisam u ubedjenju da je loše toliko, ok, može bolje uvek, ali korektno je bar, eto.
Ma naravno, može i bolje i gore, nego sam bio u fazonu: "audio forum, hajde da pričamo o zvuku"... a i često gledam National Geographic, Discovery i slične kanale pa eto...

Ne radi se o mikrofonu, sobi, čemu god... samo o ODLUCI koliko basa, koliko midrangea, koliko (i kakve) kompresije.... ja samo o tome. Jer ni na NatGeo ni na Discovery-ju nije glavna poenta u mikrofonima i sobama za voiceovere nego u odlukama u režiji i miksu voiceovera

A autorki svaka čast!!!

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 20-03-2013 at 06:37 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2013, 08:50 PM   #14
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Znam ja to cika Vaso.

Na radiju 021 dok sam bio, puna usta BBC-a, DW-a i ostalih...

A u booth-u me čekao vredno sm58 i Beh B1 na terenski shure preamp i integrisanoj karti, sve analogno povezano najskupljim kablovima sa najlon pijace i najkvalitetnijim izolir-trakama.

I onda... A kako BBC..znaš onaj zvuk...?

Znam... U47 u Neve pre/comp... Znam taj zvuk...

Kazem, jbg...ovo je stap i kanap, i dobro je ocenjeno. Odslužilo je svrsi, dobilo nagradicu, privuklo paznju onih koih treba.

Svrha je - raditi sledeci projekat ozbiljnije i skuplje.

Old 21-03-2013, 10:26 AM   #15
sira
Senior Member

sira's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, kad si već pomenuo... Boki stvarno izgovara tekst na sličan (dobar) način, čak ima i sličnu intonaciju, osim ?to je miks u?asan. Mislim, čovek priča NORMALNO (koliko je to uop?te moguće u okviru voiceovera), a nabud?ili ga kao da reklamira horor film! Na kraju od količine GLASA i (ve?tačkog) basa ne mogu da pratim ono ?ta taj glas uop?te priča - čujem samo GLAS. Potpuno suprotno od "uloge sove"

Slična stvar je i sa Goranom Dimitrijevićem kog je pomenuo BlasterMaster, mada se problem tamo nalazi na drugom mestu (tj. u samoj re?iji voiceovera).

Pozdrav,

Vasa
Zato sam i rekao da sam ocekivao tu recenicu jer me nacin citanja i intonacija podsjetilo na "opstanak" i slicne kvalitetne dokumentarce iz djetinjstva
sira is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2013, 09:13 AM   #16
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ne znam...imam utisak da je vokal mogao i jače...ne što je moj...ali eto...i ovaj seljački reverb...al ajd...

Old 27-06-2013, 03:12 PM   #17
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Jovana Milanko, moja biv?a kom?inica iz Petrovaradina. Sećam se odlično kada mi je jednog dana pozvonila i pozvala me na kafu, u fazonu, da časti. ?ta je bilo, pitam je ja onako s vrata, a ona... ...videće?. Kad ja u sobu, a tamo na stočiću braon foto-aparatić. Canon, rekao bih, al' nema ?ta da ga vidi?, mislim, klasičan idiot.

Međutim, mogao je da fotka pod vodom.

Jovana je, inače, ultra svetski lik. Njena ljubav prema ronjenju i podvodnom svetu je do te mere neverovatna, da se o njoj mogu pisati pesme, slikati slike, skroz inspirativno. I siguran sam, neće se ona zaustaviti na snimanju i produkciji. Ona je rođena da joj se ime pamti. Prosto, o takvoj je energiji reč. Svaka ti čast kom?inice! A i tebi Bockie, zvuči? super!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules