Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-11-2012, 02:23 AM   #11
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Default Re: Presonus blue tube ili Preamp alto‑MIC tube

Razumem te potpuno si u pravu. Ali ja zelim da sve bude savrseno ne volim aljkavo nista, makar morao 3 dana da sredjujem vokal... A za pop filter si u pravu lici mi na jedan akg-ov ali 100 posto nije kao on, moracu to da sredim... A i za desser si u pravu mora da se nadje dobra pozicija za snimanje tj. da se lepo nasteluje pozicija mikrofona a i pevac, onda je desser nije potreban... A i sve sto sam naucio mogu da zahvalim vama na forumu...
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 03:10 PM   #12
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Big Bockie sta da radim dal da kupim ovaj preamp o kome smo pricali ili da skupim pare i da kupim dobre monitore ili da skupim pare i kupim bolji preamp, neznam sta da radim nisam pametan, prosvetli me...
Old 17-11-2012, 03:23 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

taj golden age je donja granica pristojne kupovine, ne kupuj ništa lošije. A što više para, to stvari bolje zvuče, ako se izbegnu neki marketinški trikovi.

i da,
brate bockie, u tri posta si 20 puta rekao "govno, govnjivo i sl", daj mu malko po perfidnosti pleaseee
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 03:42 PM   #14
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Arture dal je pametno prvo da ulozim u dobre monitore a posle u preamp, sta mislis o tome, ja znam da ove preampre koje ima moja zvucna (lexicon omega) nisu nesto ali valjda mogu da pominu za sada...
Old 17-11-2012, 03:55 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ako ti je C214 siljat i trebas da de-essujes sa njim, onda ce NT2a da ti bude daleko siljatiji, radio sam sa oba, NT2a je daleko sibilantniji mikrofon nego li c214 ...

Da sam na tvom mestu, koristio bih preampe na Lexiconu, ne bih kupovao blue tube i tako te jeftine skalamerije...

Po meni vise ti mogu doneti dobri monitori nego bolji preamp ...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 03:55 PM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa to je malko pitanje o kokošci i jajetu. džaba dobar input ako ne možeš da ga smixaš. Moj savet - kupi dobre sluške, nema dobrih monitora ispod 1000e, a i za takve ti onda treba valjana obrada sobe i sl, ako pričamo o efikasno potrošenom novcu. A kupi i preamp, možda ipak prvo njega, i gledaj da svoje mixeve preslušavaš kod ortaka, u kolima, u klubu, dok ne stekneš detaljniji utisak šta radiš. Kad jednom stekneš tu naviku, koristiće ti celog života, i kad budeš imao milion dolara u studiju
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 04:03 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by StevicaNish View Post
Razumem ja tebe, znam da je ovaj mikrofon dobar ali mi je nekako previse siljat i pun basa neznam kako da ti objasnim, ja vise volim mekse mikrofone, tezak je ovaj akg za rad, a cuo sam kako radi nt2a i on je nekako dosta meksi od akg-a, bar se meni tako cini, ti znas bolje ali ti to je moje zapazanje...
NT2a, koliko sam ga čuo (što lično, što na snimcima), isto ima prilično "prštav" zvuk. Odnosno, vrlo je nezgodan za close-miking glasa (zbog sibilanata). To je (IMHO, naravno) odličan mikrofon za snimanje izvora zvuka koji se snimaju sa 30-40cm ili veće daljine.

I da ponovim ono što ste i Boki i ti pomenuli: položaj pevača u odnosu na mikrofon! Ako je close-mike (i ako pevač nije baš iskusan u pevanju u studiju) onda mu kažeš da peva malo pored membrane. Ili mu postaviš lažni mikrofon odmah pored glavnog i kažeš mu da peva u njega. To smo nekad zvali "patka mikrofon"

A to za preampe, kao što rekoše, ništa ispod GA73 se ne isplati kupovati za "normalan rad". Sve ovo drugo što si nabrojao može da prođe kao fora, kao nekakva egzotična zezalica, ali koliko shvatam ti bi da snimaš "by the book"...

Pozrav,

Vasa

P.S. Preteče me Jan sa komentarom na NT2a

Last edited by awacs; 17-11-2012 at 04:09 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 04:09 PM   #18
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Hvala svima, sad su mi neke stvari jasnije, moracu da vas poslusam...

Old 17-11-2012, 05:56 PM   #19
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
ni?ta ispod GA73 se ne isplati kupovati za "normalan rad"
dodao bih da cak i neki (novcano) nesto iznad ga73 nisu nista bolji, u nekim slucajevima cena zavisi i od imena, nekad shipmenta, zbog smanjenja troskova proizvodjaci nabavljaju delove iz kineskih fabrika koje daju olaksice na veliku kolicinu, a ime naplacuju posto mora od negde da se naplate reklamni materijali, flajeri, popup blogovi itd itd mada je to za neku drugu temu...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 06:04 PM   #20
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
dodao bih da cak i neki (novcano) nesto iznad ga73 nisu nista bolji, u nekim slucajevima cena zavisi i od imena, nekad shipmenta, zbog smanjenja troskova proizvodjaci nabavljaju delove iz kineskih fabrika koje daju olaksice na veliku kolicinu, a ime naplacuju posto mora od negde da se naplate reklamni materijali, flajeri, popup blogovi itd itd mada je to za neku drugu temu...
Ne?to slično je Arthur već natuknuo

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules