|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Razumem te potpuno si u pravu. Ali ja zelim da sve bude savrseno ne volim aljkavo nista, makar morao 3 dana da sredjujem vokal...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Big Bockie sta da radim dal da kupim ovaj preamp o kome smo pricali ili da skupim pare i da kupim dobre monitore ili da skupim pare i kupim bolji preamp, neznam sta da radim nisam pametan, prosvetli me...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
taj golden age je donja granica pristojne kupovine, ne kupuj ništa lošije. A što više para, to stvari bolje zvuče, ako se izbegnu neki marketinški trikovi.
i da, brate bockie, u tri posta si 20 puta rekao "govno, govnjivo i sl", daj mu malko po perfidnosti pleaseee |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Arture dal je pametno prvo da ulozim u dobre monitore a posle u preamp, sta mislis o tome, ja znam da ove preampre koje ima moja zvucna (lexicon omega) nisu nesto ali valjda mogu da pominu za sada...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ako ti je C214 siljat i trebas da de-essujes sa njim, onda ce NT2a da ti bude daleko siljatiji, radio sam sa oba, NT2a je daleko sibilantniji mikrofon nego li c214 ...
Da sam na tvom mestu, koristio bih preampe na Lexiconu, ne bih kupovao blue tube i tako te jeftine skalamerije... Po meni vise ti mogu doneti dobri monitori nego bolji preamp ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
pa to je malko pitanje o kokošci i jajetu. džaba dobar input ako ne možeš da ga smixaš. Moj savet - kupi dobre sluške, nema dobrih monitora ispod 1000e, a i za takve ti onda treba valjana obrada sobe i sl, ako pričamo o efikasno potrošenom novcu. A kupi i preamp, možda ipak prvo njega, i gledaj da svoje mixeve preslušavaš kod ortaka, u kolima, u klubu, dok ne stekneš detaljniji utisak šta radiš. Kad jednom stekneš tu naviku, koristiće ti celog života, i kad budeš imao milion dolara u studiju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
I da ponovim ono što ste i Boki i ti pomenuli: položaj pevača u odnosu na mikrofon! Ako je close-mike (i ako pevač nije baš iskusan u pevanju u studiju) onda mu kažeš da peva malo pored membrane. Ili mu postaviš lažni mikrofon odmah pored glavnog i kažeš mu da peva u njega. To smo nekad zvali "patka mikrofon" ![]() A to za preampe, kao što rekoše, ništa ispod GA73 se ne isplati kupovati za "normalan rad". Sve ovo drugo što si nabrojao može da prođe kao fora, kao nekakva egzotična zezalica, ali koliko shvatam ti bi da snimaš "by the book"... Pozrav, Vasa P.S. Preteče me Jan sa komentarom na NT2a
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 17-11-2012 at 04:09 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Hvala svima, sad su mi neke stvari jasnije, moracu da vas poslusam...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
dodao bih da cak i neki (novcano) nesto iznad ga73 nisu nista bolji, u nekim slucajevima cena zavisi i od imena, nekad shipmenta, zbog smanjenja troskova proizvodjaci nabavljaju delove iz kineskih fabrika koje daju olaksice na veliku kolicinu, a ime naplacuju posto mora od negde da se naplate reklamni materijali, flajeri, popup blogovi itd itd mada je to za neku drugu temu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
presonus tube pre test | serbianzoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 02-08-2009 01:35 AM |