Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2013, 12:33 AM   #11
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Reglaza trapa hajpuje sto jes-jes, ali nece to predugo... Sve je na isti pattern i licno ne vidim u sta to moze da evoluira. A ono sto ne evoluira prdne u cabar.. Tu smo reziju vec vidjeli u raznoraznim epohama zvuka..
Old 25-03-2013, 02:08 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Yelawolf

Pa Yela, bas i nije neki trap reper... Ova stvar FAST RIDE i nije trap, trap je ovo:

Trap koliko ja znam su ovi ritmovi od 808-ica, bass linija obavezno long 808 i te modulacije na 2 bar-a ... Yelawolf gotovo da ni nema takvih pesama, osim one sa prvog albuma I Just Wanna Party sa Gucci Mane-om i mozda jos neku... pre bih rekao da je on neki south sa primesama svega
Jan is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 11:14 PM   #13
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma... I ja kazem da yela nije trap, nego je momak pomenuo isti, pa se eto nadovezah
Old 26-03-2013, 12:41 AM   #14
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ma... I ja kazem da yela nije trap, nego je momak pomenuo isti, pa se eto nadovezah
nisam ni mislio na tebe ... Ima tu i tamo nekih trep stvari koje mi se svidjaju... Recimo Rick Ross - MC Hammer stvar, do jaja zvuk na celoj pesmi, beat je klasican trap, ali zvuk je odlican, debeo

Old 23-03-2016, 02:20 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Cisto da malo osvezim temu o mom omiljenom reperu iz poslednje dekade

Pesma koja je napravila veliki uspeh , realna a opet motivisujuca, treba poslusati i to ne samo hiphop ekipa:

Stvar koja nema veze sa repom:

I ova stvar...ja ne znam:

U ovom spotu se Yela pojavljuje u studiju Blackbird (gde je i snimao deo albuma ako se ne varam), poznat po ovim velikim difuzorima :

Ne znam koja je bolja od koje, odlican mu je album i covek se brine o svom zvuku, ne izbacuje smece produkciju i na mixtape-ovima sound mu je uvek na gornjoj lestvici po mojim kriterijumima
Old 23-03-2016, 11:07 PM   #16
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

mislim da je Till its gone pesma radjena za bajkersku seriju Sons of Anarchy, pa vidim da je privukla dosta paznje, mada je to izaslo jos prosle godine cini mi se cak mislim da je imam i u telefonu jos tad me odusevila na keca, lirika na mestu, covek se cima oko sounda definitivno... i drzi do sebe i do juznjackog stava...
@jan, ako ti se yela cini dobar, definitivno preslusaj poslednji album MGKa... produkcija, tekstovi, refreni, vokali naaa mestu... od prve do poslednje pesme slusas album i ne verujes... odma na startu je pesma Spotlight, ja bolju rep stvar u poslednje vreme nisam cuo, mozda ako izuzmem j cola ili kendrika...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2016, 11:55 PM   #17
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
mislim da je Till its gone pesma radjena za bajkersku seriju Sons of Anarchy, pa vidim da je privukla dosta paznje, mada je to izaslo jos prosle godine cini mi se cak mislim da je imam i u telefonu jos tad me odusevila na keca, lirika na mestu, covek se cima oko sounda definitivno... i drzi do sebe i do juznjackog stava...
@jan, ako ti se yela cini dobar, definitivno preslusaj poslednji album MGKa... produkcija, tekstovi, refreni, vokali naaa mestu... od prve do poslednje pesme slusas album i ne verujes... odma na startu je pesma Spotlight, ja bolju rep stvar u poslednje vreme nisam cuo, mozda ako izuzmem j cola ili kendrika...

Radio je on za sebe ali se pojavila u SOA, i pojavila se na saundtreku za Black Mass sa Johny Deep-om ali u drugacijem malo aranzmanu

Imam odbojnost ka MGK-u zbog beef-a sa Yelawolfom i disrispektom prema Yeli, i barem ono pre (Laceup) mi je bio neki klinacki trip i tacno cujem da repovao bar po bar na seckanje, nije mi zanimljivo. Ne mogu da govorim za novi album, ali Yela ima neku zivotnu filozofiju koju ovaj nema i ceo ovaj tip sa muzicarima koji mu sviraju kroz skoro ceo album i na nastupa sa njim itd mi je do jaja...

Last edited by Jan; 23-03-2016 at 11:58 PM.
Old 24-03-2016, 01:35 AM   #18
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Da! bila je govedina tu nesto ali se ispostavilo da je obostrano hajpovanje aka publisiti stant... i DA! prvi album je bio bas klinacki, ne kazem los, par pesama itekako dobrih, doduse i on je bio tad klinac, sto je i sam naveo da mu je i za to trebalo 3-4 god do novog albuma, i da je mnogo stasao i tematski i po flou...kazem ti skini zacas na piratksom brodu General admission se zove album, pusti prvu pesmu, ako te ne kupi pucaj odma eo ovde ja sa skepticizmom reko ajd da preslusam, prva pesma, spotlight, zenski refren-ja odusevljen...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2016, 02:51 AM   #19
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
Da! bila je govedina tu nesto ali se ispostavilo da je obostrano hajpovanje aka publisiti stant... i DA! prvi album je bio bas klinacki, ne kazem los, par pesama itekako dobrih, doduse i on je bio tad klinac, sto je i sam naveo da mu je i za to trebalo 3-4 god do novog albuma, i da je mnogo stasao i tematski i po flou...kazem ti skini zacas na piratksom brodu General admission se zove album, pusti prvu pesmu, ako te ne kupi pucaj odma eo ovde ja sa skepticizmom reko ajd da preslusam, prva pesma, spotlight, zenski refren-ja odusevljen...
Poslusacu obavezno
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules