Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2011, 12:36 PM   #11
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Hvala sto niste dosli...!

Kad je neko strasno ubedjen, da u ovakvom svetu, samo svojim postojanjem, zasluzuje paznju... onda nastane ovakva "reklama"...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 12:59 PM   #12
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Nadam se da sam u pravu kad mislim da bi vecina ljudi vise volela svoje cerke da vidi sa one strane ograde nego u za stolom na ulici, gde je ocigledno koja im je uloga. Ne vidim zasto ovoliki hejt navlace ljudi koji su ulozili 15 godina u svoje skolovanje i koji nisu nikom nikakva smetnja a ima ih manje nego u bilo kojoj drugoj profesiji pod patronatom drzave. Ili mozda neko misli da bi trebalo ukinuti sve institucije koje stimulisu kulturu u bilo kom obliku a njihove zaposlene naterati da se sakriju? U svakom slucaju - paznju zasluzuju. Ili mozda neko pokrene peticiju za ukidanje BF?
VukP is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 01:39 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Meni je ovo skroz cool! Dapače, odu?evljena sam idejom!
Ne mislim da je itko iznad toga da podsjeti/probudi/potakne ljude... Nije bg filharmonija toliko "mala" da bi se pravila "velika"
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 01:53 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Kad je neko strasno ubedjen, da u ovakvom svetu, samo svojim postojanjem, zasluzuje paznju... onda nastane ovakva "reklama"...
Pa ne misle oni da zaslu?uju pa?nju zato ?to postoje nego zato ?to su dobar orkestar! Dodu?e, ko ?to reče Arthur - ja ne idem na njihove koncerte iz prostog razloga - nemaju ?ank u sali. Ipak, ono ?to sam čuo na TV-u je odlično, uprkos poku?ajima RTS-ovih ton "majstora" da im uture klipove u točkove Ako ni?ta drugo - čuje se da je Tasovac napravio ozbiljnu selekciju muzičara. Svaka mu čast na tome, a i na ličnoj energiji koju je očigledno uspeo da prenese na orkestar. Ja to veoma po?tujem, a kapiram da čak i ekipa iz Strahinjića Bana na neki ludački način to po?tuje.

Pozdrav,

Vasa
Old 07-09-2011, 02:14 PM   #15
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa ne misle oni da zaslužuju pažnju zato što postoje nego zato što su dobar orkestar!.....
Ma znam... ali ekipa kojoj su to demonstrirali nema predstavu o tome niti ih to uopste zanima... pa jos kad im se "zahvale" na ne-dolasku.... veoma takticno...

EDIT: ali ako je sve uradjeno u cilju "E neka smo im odbrusili!!!", nemam nista protiv, ponekad i ja to pozelim, jedino ne vidim poentu...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 07-09-2011 at 02:36 PM.
Old 07-09-2011, 02:42 PM   #16
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ma znam... ali ekipa kojoj su to demonstrirali nema predstavu o tome niti ih to uopste zanima... pa jos kad im se "zahvale" na ne-dolasku.... veoma takticno...
Pa poku?ali su da pričaju njihovim jezikom, po?to ta ekipa i ne zna za drugi komunikacioni koncept. A postoji i ona - "ako neće breg Muhamedu..." itd. I uspeli su - imaju 100.000 gledanja za dva dana, a ne zovu se ni MVP, ni Ekrem Jevrić, ni J.K. I jo? nisu dobili batine - znači da je ipak postojala nekakva kul komunikacija. Super. Kao u onom skeču Montija Pajtona:

Pozdrav,

Vasa
Old 07-09-2011, 03:38 PM   #17
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
........ I uspeli su - imaju 100.000 gledanja za dva dana, a ne zovu se ni MVP, ni Ekrem Jevrić, ni J.K. I jo? nisu dobili batine - znači da je ipak postojala nekakva kul komunikacija. Super. .......
Dobro deder...

Old 07-09-2011, 04:43 PM   #18
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Da, ali... Da li spu?tajući se na taj nivo i sami gube deo od svog renomea, pri tom, ne mislim bukvalno da sad lo?ije sviraju, nego jednostavno pokazuju kako i sami u sebi imaju ono ?to koriste kao "oru?je", dok SB ekipa to vidi kao ?ivotno opredeljenje? "Hvala vam ?to ne dolazite" nije poruka dobre namere, tako neće reći onaj koji prihvata razlike i trudi se da ih prevaziđe... To ka?em smatrajući da je (ne)kulturolo?ki nivo na ovim prostorima stvaran, to je ne?to ?to je do?lo od industrije mr?nje i neobrazovanja, koja, zapravo, tu svoju uslugu naplaćuje i manipuli?e. Da je zvanična svest u Hrvatskoj i ovde drugačija, da na tom vrhu ne vlada manje ili vi?e u?minkani primitivizam, ni u Strahinjića Bana kao ni u lijepoj njihovoj ne bi vladale cajke, ovakvi frajeri i snajke. Hoću reći, nisu (samo) oni krivi ?to ne vole to ?to bi filharmonisti hteli, te ih provociraju.
Old 07-09-2011, 05:51 PM   #19
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
To kažem smatrajući da je (ne)kulturološki nivo na ovim prostorima stvaran, to je nešto što je došlo od industrije mržnje i neobrazovanja, koja, zapravo, tu svoju uslugu naplaćuje i manipuliše.
Ako pod "ovim prostorima" podrazumevaš celu zapadnu civilizaciju (koja je odavno stigla do Dalekog Istoka) ja ću se odmah složiti sa tobom.

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Da li spuštajući se na taj nivo i sami gube deo od svog renomea, pri tom, ne mislim bukvalno da sad lošije sviraju, nego jednostavno pokazuju kako i sami u sebi imaju ono što koriste kao "oružje", dok SB ekipa to vidi kao životno opredeljenje?
Jebiga, lakše je visokom da se sagne nego niskom da poraste.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 07-09-2011 at 06:15 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 06:09 PM   #20
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Pa dobro, ako im je lakše da se saginju, a što se onda se sagnuše pred Narodnom skupštinom, mislim da Strahinjića Bana počinje tamo. Aludiram, naravno, na bavljenje razlozima, a ne posledicama.
A što se tiče drugog, to jest prvog, za mene su razlike između treš MTV gologuzije i ovobalkanske minorne. Mislim da je u oba slučaja reč o gotovo identičnom vrednovanju životnih ciljeva, samo su (materijalne) okolnosti takve da su sistemi zaokruženi drugačijim mizanscenom.
Što bi komšije rekle, glede toga, skrenu bih pažnju na novi Kuzmin tekst u Svetu kompjutera i njegov vapaj zbog disbalansa u ponudi na relaciji istok-zapad. On doslovce kaže: "Rusi, trujte me! Dajte neku SF seriju ili makar običnu seriju koja liči na nešto, i za koji postoji srpski ili (gasp) engleski subtitlovi.... ....Da znam, boli njih sve uvo za nas, ali bih malo da šaram, čisto da stalno ne pijem sa pojila koje su instalirale sile koje me soft tlače dve decenije".

Last edited by Igor; 07-09-2011 at 06:12 PM.
Igor is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules