|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
koliko vidim, Sky music ima 12AX7 od Electroharmonix-a i od Svetlane....
electroharmonix ne preporučujem, jer po mojem iskustvu ima tanak low end i dosta "nervozne i zašiljene" visoke tonove. Od ovih "jeftinijih i dostupnijih" umjesto Sovteka (na onom forumu za koji si dao link su rekli da je unutra bio Sovtek) i Electroharmonix-a obično stavim JJ i stvarno bude drastično bolji zvuk. Moram napomenuti da JJ inače slovi kao "nikakav spektakl od lampe, ali radi konzistentno". Sa Svetlanom nemam iskustva. probaj sa onim linkovima što sam ti postao od Tube Depota ili probaj Triode Store. u ovim našim krajevima češ teško u dućanu nać Telefunken ili JAN7025 ili Five Star koje slove kao "the shit" pozz, Ivica
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kada si ovo napisao mislio si vezano za mikrofonska pretpojacala ili gitarska pojacala? Trazio sam telefunken ecc83, i jedan covek mi je rekao da su se one pravile do 60-70-ih godina, i da je tesko nadji ih kao nove, jedino ako su negde (u nekom magacinu) ostale...U oglasima sam nasao jednog coveka koji ima 4 Telefunken Ecc83 lampe, i kaze da su nove...medjutim trazi 60e po komadu! Ne znam da li se isplati davati toliko para za dve lampe (120e), jer samo ovo pojacalo je kao novo kostalo 500e, sto spada u neku srednju-nizu klasu, pa kako rekoh ne znam isplati li se na takav preamp staviti tako skupe lampe...??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
mislio sam opčenito. popravljam i jedno i drugo, tako da imam iskustava sa mjenjanjem lampi i u gitarskim pojačalima i u mikrofonskim pretpojačalima.
točno je, Telefunken više to ne proizvodi, ali se još uvjek da nać NOS lampe (new, old stock=staro, nikad korišteno). E, sad, jel se to isplati... ako to pojačalo kad mu staviš dobre, skupe lampe unutra i dobiješ sound koji se može mjeriti sa bitno skupljim preampovima, onda se to isplati. neznam jeli nužno da to bude baš Telefunken. Osobno, ja bih tu stavio JJ. ali ako baš želiš Telefunken, probaj na e-bayu ... ali obavezno upiši NOS u tražilicu
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
EI nis ima lampe ecc82,3,... veoma su cenjene u svetu, zovi ih.
ima i u mitrosu.. ecc85 je VF lampa, mislim da ne bi bila dobra za to, mozda proosciluje zbog pojacanja a i seme su razlicite zbog grejanja i sl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ei Niš ECC83, odlične za tu namjenu, ja ih imam u svom predpojačalu i pokazale su se bolje od EHX i Sovteka, kažu da za gitarska pojačala nisu baš najpogodnije, ne zbog zvuka, nego zbog velikih anoda koje lakše mikrofoniraju, to u mikrofonskom preampu ne bi trebao bit problem.
Kažu da i Ei ima velike oscilacije u kvaliteti, ali sa ovih 10 komada koje imam nisam imao nikakvih problema. JJ glase za Best buy lampe, relativno jeftine, pouzdane i izjednačene kvalitete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ove JJ (tesla), slovenacke lampe sam nasao kod nas u oglasima..i nisu skupe negde oko 12-13e...Nadam se da su to te koje si mi spomenuo..I sta kazes one ce sigurno bolje raditi od tog Sovteka (u preampu)???
I ajd neko neka napise ako je imao iskustva sa Cecom ![]() Jer koliko se raspitujem, sto se tice telefunkena-mrka kapa, ovde kod nas nije moguce uzimati preko ebuy-a (eh sta bih sve pazario)... Tako da ce se svesti izbor verovatno na neku vasu preporuku (posto nemam iskustva za tim cevima)... Sta smo rekli JJ (tesla) ili svetlana...ili....??? Sta je sa npr Groove Tubes TUBE GT-12AX7-R??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Groove tubes ti je rebrandirani Sovtek
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam, nisam ih nikad upotrebavljavao, da jesam več bi napisao nešto o njima
![]() Čak sa polovnim imam dobra iskustva (A Telefunken, Philips, Mullard, Valvo teško da češ naći drugačije), u mom gitarskom pojačalu, ko zna koliko stara i korištena Valvo EF86 radi bez greške več dvije godine ![]() JJ i Tesla su dvije tvornice koje su bile jedna firma koje se prije zvala Tesla, za vrijeme Čehoslovačke, Češka se sad zove samo Tesla, i mislim da ne proizvodi više, a JJ je Slovačka tvornica |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Te valvo sam nasao ima i njih...
Nego procitah za te JJ tesla (verovatno su starije proizvodnje), kaze tamo PUNA DISTORZIJA! A sta ce to meni, meni je potrebno prvenstveno za glas i ac gitaru..Sta to znaci -puna distorzija-? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lampe za pedalu | shigumicu | Razno | 7 | 20-02-2011 11:53 AM |
Lampe (El.Cevi) | korenjak | Gitarska Produkcija | 6 | 18-10-2010 10:59 PM |
UA SOLO610 - zamena lampe | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 12-12-2008 09:22 PM |
nove lampe za JMP-1 | Reinhardt | Gitarska Produkcija | 9 | 30-11-2008 09:25 PM |
Ei lampe | fipke | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 17-10-2006 12:02 PM |