Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-02-2011, 12:08 AM   #11
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: In ear sluske za monitoring

Puf sta sam ja istripovao onda, ja sam video na amazonu pod stavkom first showed on amazon neki datum, par godina unazad, ocigledno dezinformacija ... Zato sam rekao novija tehnologija, ako je par meseci onda to ne igra toliku ulogu ...

Ove IE8 imaju problema sa usviravanjem i pola ljudi ih voli pola ne, shure su mnogo konstantnije cini mi se kada je u pitanju zadovoljavanje kupaca, tako da cu verovatno ici na shure onda ... Hvala svima, posebno magnumu! Javljam utiske kad pazarim.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 11:20 PM   #12
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

IE 8 mogu da nadjem za 300, IE 7 za 175, a SE 425 za 285 ...

Sa ovim cenama cini mi se da je razumno ici na IE 8 posto su one u rangu 535 ako sam dobro razumeo, ali me plasi taj njihov wow efekat, tj da nisu realisticne ... Opet ne mogu nigde da nadjem neko poredjenje IE7 vs 425 ... Da li ima neke razlike za 100 dolara vise ... Opet sam u dilemi ...

Pre sam imao dt770 tako da ne verujem da ce me dosta bassa na IE8 smoriti, ali imao sam i tannoye (doduse sa subwoferom) i ne smeta mi ni ostar zvuk ... Volim da cujem niske frekvencije ali ne volim da budu prenaglasene ...

Da imam negde da cujem pa i nekako, ovako lutam od foruma do foruma i pokusavam da odlucim al ne ide mi ...
Old 27-02-2011, 12:50 AM   #13
magnum
Senior Member

IE8 nisu u rangu sa shure-535, one su u rangu sa 425, 535 su u vecem rangu, ali su i dosta skuplje. Ja ti opet kazem uzmi pre shure nego ie8. Kod shura nije prenaglasen bas, ali samo je bitno da ih lepo stavis na uvo da zadihtuju i neces imati problema, ja ti sad to kazem zato sto ih imam, doduse scl5 koje sam platio 400e, one su jos malkice bolje od 425 (npr. i za studio upotrebu su rade na 110 oma, dok 425 na 22 oma), ali u principu to je to. Ne lupaj mnogo glavu nego slobodno njih uzmi ako neces veci novac da dajes, ja ti predlazem shure 425 jer sam i njih probao, a na tebi je sta ces da odlucis !!!! Poz...!!!!
magnum is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 09:33 PM   #14
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ja sam jednu stvar zaboravio da kazem, tj pogresno sam se izrazio ...
Meni ce sluske sluziti ponajvise za slusanje muzike i produkciju, a potom i za live monitoring, tako da ako idemo tim redom, cini mi se da je po onome sto sam do sada procitao IE8 bolje resenje?

Za odredjene vrste muzike dosta ljudi kaze da je shure bolje resenje, ali za ono sto meni treba (slusanje i produkcija elektronike, potom slusanje ostalih zanrova i monitoring live svirki) mozda je ipak bolje ici na IE8?

Cini mi se da sam prevagnuo ka IE8, ali eto cisto da cujem i tvoje misljenje u ovom izmenjenom slucaju, posto imas i jednei druge? Sori na dosadjivanju i ne znanju sta hocu

poz
Old 27-02-2011, 10:28 PM   #15
magnum
Senior Member

E pa nisam znao,sto se slusanja muzike tice imao sam Roland-ove in-ear slusalice RH-IE3 to su slusalice kod kojih bolji saund nisam cuo, za slusanje muzike one su extra, koriste se i za monitoring naravno, malo su nezne, ali zvuk je fenomenalan kao najbolji hi-fi, sve ima. Kostaju oko 170e sto i to dokazuje njihov kvalitet, meni je ne secam se bas tacno kako, otisla jedna slusalica, razvalila se fizicki to nisam popravio nikad i znam da mi je bilo mnogo krivo jer su bile stvarno extra. Probaj i vidi njih fenomenalne su zaista, samo opet kazem malo su nezne:

http://www.rolandmusik.de/produkte/R...dex.php#anchor
magnum is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules