|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
nažalost, jako malo iskustva sa sidechainom imam, ono gore je više priča o routingu nego o samom sidechainingu i plugovima za to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Superoperater
|
![]()
Voxengo Deft Compressor - najbolji soft kompresor koji sam probao, a ima i SideChaining... Malo je slozenije namestiti routing rucno (jer plugin ima neka inovativna resenja za rutovanje signala unutar samog plugina), ali srecom ima presete, pa odaberes SC opciju u rutovanju. Moze primati i mono i stereo signal za SC u zavisnosti od preseta.
BTW, voxengo je izbacio gomilu krajnje dobrih i upotrebljivih plugova...
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.
U pitanju je Cubase 5, na dosta kanala dodajem npr reverb tako ?to napravim Fx kanal i preko Sends ?aljem signal na njega. Zanima me postoji li način da eksportujem kanale tako da imaju svoj deo efekta? Navikao sam se na komfor Batch eksportovanja pa mi se ne da da svaki kanal posebno eksportujem da bi imao svoj deo reverba. Kako vi radite eksportovanje? (ako se neki deo ponavlja ?aljete li sve ili samo loop, da li razdvajate levi i desni kanal...) PS. Radim instrumentale koji ravr?avaju kod raznoraznih ljudi na miksovanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Jedan prijedlog za SC u Cubase 5. Nakon što dobiješ da ti sve zvuči kako treba, udublaš traku kicka. Duplikat koristiš za side-chain, ali ne šalješ ga na stero out, nego jednostavno odabereš No Bus. A na original kicku isključiš SC. Ja tako radim i mnogo je lakše i brže... Pozz
Last edited by Danilo S; 14-10-2011 at 10:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reaper sidechain | deluci | Audio Software | 1 | 20-04-2010 07:20 AM |
Sidechain | deluci | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 05-04-2010 05:21 AM |
Sidechain pitanje | Igor | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 24-09-2008 11:45 PM |
Sidechain compressor | kravadinka | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 17-11-2006 11:41 PM |
Sidechain | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 60 | 30-10-2004 04:20 PM |