Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2010, 11:25 PM   #11
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Profire vs emu

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
tek sad videh specifikacije - sampling rate up to 96khz, znači definitivno starija generacija konvertera. Simpa je tih par opcija za steinberg, al ovo je generalno siroma?nija ponuda od ff800 i maudio 2626.

@off
nekad bilo, i to su valjali MultiFace, stariju generaciju konvertera kao Nuendo kartu.

Ovaj neki zanimljiv band, ?to malo vuče na noviju Katatoniju, bio je neki topic nedavno tu, potpisali za nekog Zg izdavača... na čemu je to rađeno, jesi koristio fireface ili 2626, sjećam se da sam čitao negdje da je 2626 kori?ten za bubnjeve u tom studiju, kad sam preko search tra?io topice o 2626...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 11:31 PM   #12
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
tek sad videh specifikacije - sampling rate up to 96khz, znači definitivno starija generacija konvertera. Simpa je tih par opcija za steinberg, al ovo je generalno siromašnija ponuda od ff800 i maudio 2626.

Ti se svakako vodis zdravom logikom - ko daje vise, samo bih skrenuo paznju da treba recimo procitati manual od ove kartice da bi se shvatilo za sta je sve sposobna (osim pojacanja i konvertovanja signala), jer ako nekome treba neka od tih opcija specificnih za ovu karticu kao sto je ta integracija, reverb, comp, eq, itd, ona moze biti dobar izbor ... istina ne znam sta ima rme sve pa ne mogu da poredim, ali i nisam hteo da poredim nego samo da skrenem paznju

Iliti ukratko, mislim da se kod ove kartice ne vidi sve na prvu.

iliti ... kakvu "dusu" ima sunce ti
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 11:42 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@MD
http://consecration.bandcamp.com/album/avi
Ne, zbog routinga jer je sniman ceo bend odjednom, ja sam mogao snimati samo sa Onyx AD konverzijom, jer je mixer bio pun do vrha, a ja tada još nisam imao dovoljno opreme da sve vežem kako želim (to je drugi album po redu ikad kompletno sniman u tom studiju). Tako da su na tom snimku korišćenji Onyx konverteri sa mixete za bubanj, bass i jednu ruku gitara. Ostatak je overdubovan i usnimavan preko FF800, na kojem je i mixano. Ja sam ubrzo posle tog snimka odustao od Onyx konverzije, kupio posle toga tek 2626 i nabavio kablažu pa sad koristim Onyx kao preampe, a FF800 i 2626 kao konvertere. U jednom momentu sam nabasao na osetnu razliku između FF i Maudia u samoj konverziji i od tad izbegavam Maudio za bilo šta osim za manje prioritetne kanale na bubnju ili usnimavanje celog benda.

@Sumanut
ma, vidi se iz aviona sa tih par stavki koja je bila filozofija dizajnera Svakako da je loša stvar nije, samo joj ne bi poverio centralno mesto u studiju. Meni je i FF odvijeć all-in-one za moj ukus, šta ću kad si ne mogu priuštiti ništa ozbiljnije
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2010, 04:56 AM   #14
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
kupio posle toga tek 2626 i nabavio kabla?u pa sad koristim Onyx kao preampe, a FF800 i 2626 kao konvertere.
A clock?

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2010, 09:16 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Clock od FF. Master preko Adata
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules