|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ne moras rucno da popravljas fade-ove, u zavisnosti sta radis postavljas i kolike fade-ove da ti pravi i koliki release (ili kako se vec zove) nakon svakog secenja da ostavi...
Aj preslusacu sada ovo pa da probam nesto vec... ........ Ovo je tempo 90? Mislio sam da ces poslati svaki mic posebno pa da probam kod mene... Kako ovo radis? Imas dva kanala, stavis ih u grupu i uradis EA, ili radis za svaki posebno? Bilo da je jedna, ili druga opcija, on svaki od ovih fajlova vidi kao posebne i razlicite, pa im tako i pristupa, a s obzirom na to da koristis polifonic algoritam verovatno tu pravi neki problem jer ih vidi i tretira kao dva razlicita fajla, sto i jesu... Pokusao sam na ovom stereo neobradjenom koji si poslao i nema nikakvih artefakta, sve radi noralno, ali veropvatno sto je to za njega jedan isti file, samo stereo... Mislim da bi resenje moglo biti da ih preslikas na stero traku, jedan mikrofon levo, drugi desno i tako ih obradis, pa onda ih posaljes na mono bus, ili ih opet vratis svaki na svoj kanal... Mada... ![]() ![]() Last edited by kravadinka; 21-03-2010 at 04:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
ma ja sam ti ovo poslao kao primer isključivo. Ovi koji pišu da su No EA, to je izvorni materijal,i kad ih staviš u 2 kanala vidiš da su u lepoj fazi i da sve zvuči normalno. Iako su 2 fajla, to je isti izvor, isto pojačalo samo 2 mikrofona. Ovi koji su nazvani EA je taj isti materijal, stavljen u grupu i blago kvantizovan (vidi se na slici da su veoma mali pomeraji), i kad ih pustiš zajedno tako pipnute, čuje se ozbiljan phasing sjeb. To je čisto ilustracija onog što mi EA radi. Da, ti koji su obrađeni su stavljeni u jednu grupu i jednim potezom warpovani, što kao ne bi trebalo da izazove fazne probleme.
A da, ovo jeste solidno odsvirano, ali nije čest slučaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Ipak ce jedino resenje da bude stereo mix ta dva mikrofona, gde ce jedan da ti bude levi, drugi desni, obradis ih kao stereo interlived da ga EA vidi kao jedan stero fajl, onda ih na bus opet vratis, samo sto levi snimis opet kao mic 1, a desni kao mic 2, tako mora da radi...
To verovatno nije bug, vec logika po kojoj sam algoritam radi, on ih definise kao dva razlicita izvora, pa tako sa njima i postupa... Sa druge strane, ako neces posebno da bojis ta dva mikrofona, uvek mozes da ih snimis ovako kao sto si ovde postavio, ja sam se sa tim igrao i ne pokazuje nikakve fazne pomeraje, cak sam prepravljao groove, sve je i dalje bilo ispravno, e sad sve zavisi planiras li kasnije da bojis svaki posebno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
ma da. Jedna od preporuka koju ću probati je brisanje analysis markera, to bi trebalo da reši problem. Obrišem sa njih, a ostavim na DI kanalu i držim ih u grupi. I sve je to ok, samo me i dalje buni kako nema ni približno posledica po bubanj, snimah ga sa 18 kanala, i pošteno izwarpovah, al i dalje sve zvuči normalno i u fazi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Time stretch algoritam ...? | OFF | Audio Software | 38 | 29-04-2008 12:17 AM |
ATC-X time!!! | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 35 | 03-11-2007 08:37 PM |
The Time Machine | awacs | Razno | 12 | 23-08-2006 10:23 AM |
Cubase Time Stretch | statusband | Audio Software | 10 | 09-05-2006 02:26 AM |
2 Before time - Mangup | puRe | Promocija radova | 20 | 23-10-2003 05:26 PM |