Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2010, 02:31 PM   #11
Hollow Mind
Member

Default Re: Win7 - DAW!!!

ja mislim da je to do protoka izmedju uredjaja,ja taj problem sam imao s usb karticom i na xp-u. pokusaj malo da povecas latenciju,da ti ne bude bash na minimumu.
Hollow Mind is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2010, 02:40 PM   #12
Bambino
Member

Vrlo verovatno,da li neko zna kojim softverom da prover protok kroz firewire?Taj problem je imao i XP, pa su izbacili zakrpe za povecanje protoka.A latencija nije najmanja,na 512,ili 10ms.
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2010, 06:26 PM   #13
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
koliko sam ja primetio, sve vise programa vst and others, izlaze u 64bit verziji, ja ne znam o cemu vi pricate i gde gledate, pa svaki sledeci update je sa multicore verzijama itd.
Nije u tome samo stvar, tačno je da ima sve vi?e softvera koji radi na 64 bita, ali ?ta ti to sve znači ako kompjuter uop?te ili lo?e radi pod tim sistemom zbog nedovr?enih drajvera za neko drugo parče softvera.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2010, 07:59 PM   #14
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Nije u tome samo stvar, tačno je da ima sve vi?e softvera koji radi na 64 bita, ali ?ta ti to sve znači ako kompjuter uop?te ili lo?e radi pod tim sistemom zbog nedovr?enih drajvera za neko drugo parče softvera.
Bravo o tome pricam!!!
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2010, 12:29 AM   #15
Bambino
Member

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Bravo o tome pricam!!!
Da, to je tacno ,ako imas komad hardvera od neke firme kojoj nije stalo do kupaca, ili nema dovoljno znanja, interesovanja, ili ne znam cega vec, da napravi adekvatne drivere za odgovarajuci OS, i da sve funkcionise kako treba. Vec je bilo price ovde da je RME odmah posle par dana izbacio drivere za Win 7, cak mislim da je bio vikend u pitanju, sto znaci da su danonocno radili da bi sto pre ispostovali kupce hardvera adekvatnim driverima. Kao sto rekoh, Tc Electronic je tek polovinom februara to uradio, znaci da nisu azurni, ozbiljni, ili nazovite to kako hocete, mada je Konnekt 48 izuzetno dobar komad hardvera, nudi vise mogucnosti od konkurenata u klasi, ali dzabe kad nije podrzan adekvatnim driverima. Da me neko ne shvati pogresno, za moje potrebe je to najbolja karta u toj klasi, ali, ne moze sve da bude idealno!
Old 21-03-2010, 01:10 AM   #16
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Iskljuci ti integrisanu grafiku, nadji odgovarajuce drajvere za PCI-E grafiku koju si izbacio (i ATI i nVidia trenutno imaju o.k. drajvere za Win 7 64-bit) pa ce ti mozda prestati problemi ako si kao sto navodis na latency od 10.ms.
Uopste za svaki komad hardvera nadji azurne drajvere proizvodjaca za sistem koji koristis, nemoj ostati na drajverima sistema, pogotovu za chip-set, grafiku i mjuzu.
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2010, 01:47 AM   #17
Bambino
Member

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Iskljuci ti integrisanu grafiku, nadji odgovarajuce drajvere za PCI-E grafiku koju si izbacio (i ATI i nVidia trenutno imaju o.k. drajvere za Win 7 64-bit) pa ce ti mozda prestati problemi ako si kao sto navodis na latency od 10.ms.
Uopste za svaki komad hardvera nadji azurne drajvere proizvodjaca za sistem koji koristis, nemoj ostati na drajverima sistema, pogotovu za chip-set, grafiku i mjuzu.
Naravno da sam sve to uradio, zato mi je i sve cudno. Sistem radi dosta stabilno. Problem se javlja kada u okviru DAW-a otvorim vise prozora, npr, mixer, pa editor od kanala, pa od insert efekta, tu je raspad sistema, krcka, ali i dalje radi, ne posustaje i ne ispada. A u BIOS-u sam sve nepotrebno iskljucio, integrisanu grafiku i muzicku kartu, serial i paralel port, mrezne kontrolere... skinuo i instalirao drivere proizvodjaca...osecam da je neka glupost, na dohvat ruke, samo sto ne zna da kaze "iskljuci me!"
Old 21-03-2010, 10:12 PM   #18
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Onako, usput, da nisi mozda instalirao neki program za non-stop kontrolu sistema, tipa easy-tune, PC probe i tako to, ne znam koju plocu imas, nisam citao post od pocetka.
Da nisi mozda previse OC sistem ?
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2010, 11:32 PM   #19
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
u pravu si, ali ono sto radi na 64bit-a instaliras a ono sto ne radi opet instaliras ali na 32bit-a i to je to
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2010, 11:53 PM   #20
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

da i ja svoje iskustvo.. intel Q9300 , 3GB RAM, 2x500gb i 1 320gb disk.. graficka nvidia GT9600... ploca asus p5q..i firewire presonus FP10.. i radio sam flash biosa posto sam instalirao i machintosh zbog logica.. znaci instalirao na jednu particiju a imao viska 60gb znaci Win7 64x... Peticu sam instalirao.. sve plugove i sve radi ok.. osim onih 2-3 vodena i W... nisam ni pokusao ih..
ipak .. ja ssve radim i dalje na XPSP2 koji sam imao pre.. jer na njemu mi je vise 10 put stvari pa i postavke tamo.. inace da vam kazem.. ja dok sam pre imao P4 i te gluposti od racunara za ovo sto nama treba sam uvek imao problema i mozes ti to twiikovati koliko zelis jedan plug to pojede sve i sav trud.. od kad sam uzeo Quad.. mene vise glava ne boli.. nisam nikad do 50 posto zauzeo procesor a nabacam sve sto se moze!! tako da od prelaska na 64 ja nista ne vidim specijal kad sve ovamo radi ko sat i sve zavrsim.. to sam hteo reci! et i ovo ce nekome pomoci!
a ako ko voli igrice ... a ima ovu konfig nek uzme GT9600 i sve na fullu svaku ce igrati.. ja imam 50 ih sve sto postoje .. lepo je se i odmoriti uz dobru pucacinu ili trku uvek .. poz
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules