Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-08-2009, 03:16 AM   #1
player
Member

Default USB i brum na izlazima-struja ili..???

Jedan mali problemcic a ne znam sta bi moglo da bude pa rekoh ako neko ima ideju......spojio sam OUT iz Motif ES6 u komp i sve je ok dok ne ukljucim u klavijaturu USB kabl.Onda se javi brum na svim izlazima...ako se preamp smanji ok je i signal je jos uvek upotrebljiv ali me kopka zbog cega????Cim je USB iskljucen tisina-bez obzira koliko odvrnuo pre...znaci nisu u pitanju kablovi,ulazi...to se desava i na drugoj klavijaturi cak i kad usb nije ukljucen,na svakom preampu....u karticu signal ide preko spdif...master na klavijaturi ne utice na taj brum..Jedini "osumnjiceni" mi je za sada struja,jer je taj brum bio i duplo jaci dok nisam na utikacu za struju pokidao treci pin "ground".Trebalo bi valjda da sa uzemljenjem bude bolje ono ispade obrnuto.....doduse to mi nije prvi put da mi se to ovde desava-i na drugim mestima i instrumentima a i drugim kolegama.Jednom sam morao da sklonim uzemljenje na nekoliko aktivnih kutija zbog brujanja....Takodje sam i na kompu uklonio uzemljenje,probao u drugi komp da ukljucim usb-tamo tek haosIma li neko ideju kako se ovo moze srediti?Hvaaala
player is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules