Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2009, 01:03 PM   #11
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Default Re: Reason goes further... Propellerheads DAW

ubacen i novi mikser sa "normalnim" faderima
nadam se da ce sve zajedno zvucat bolje nego sto izgleda

redroom is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 02:18 PM   #12
anap25
Member

Hmm...u 2009. godini izbace jednostavan audio recording program kakvi su dostupni vec godinama u velikom broju (cak i free) i odjednom svi Reason useri sretni kao da je u pitanju revolucija

Izgleda da Propellerheadsi imaju ne samo Reason kao zatvoreno okruzenje vec i korisnike zatvorenih pogleda. Ne trazim kavgu ali ljudi ovo je Reason trebao imati jos godinama prije.

Sad su oni to zapakirali u novi proizvod i kao prodaju pod novo.

Fino fino...

Ocekivao sam vise od propellerheadsa...
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 04:11 PM   #13
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ne vidim zasto je limitiranost koju Reason ima losa?? Zapravo mu je to i najveca prednost..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 05:31 PM   #14
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

kad bi kojim slucajem Reason nudio svoje instrumente kao zasebne VST pluginove kojeg bi ste najradije imali?
meni je Thor broj 1

Old 10-05-2009, 08:30 PM   #15
anap25
Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Ne vidim zasto je limitiranost koju Reason ima losa?? Zapravo mu je to i najveca prednost..
Ehm, ja to ni nisam rekao. Cak se i slazem s tobom u vezi toga. Ja sam rekao da mi se cini da su i ljudi koji pricaju kako je ovaj "novi" proizvod mega dobar, zatvoreni kao i reason. Dakle populacija ljudi koji su uzbudjeni mogucnoscu da postoji audio recording aplikacija

Dakle mislio sam na ljude koji pricaju kak je ovo sto se najavljiva super cool. Gle 2009 godina je. Ja ne pricam o Reasonu. Ovo je banana.

Hoces jos jednu sretnu vijest. Dongle protected!!! Super! Audio recording+Reason FX+ Nema VST podrsku +Dongle = mega glupost upakirana u fini marketing. Toliko o tome kak su u Propellerheadsu nekad govorili da nikad nece koristit dongle.... Sad ce reci mislili smo samo na Reason. A jednog dana ce i Reason imati dongle i sve pet...

Pitam se samo koliko su platili onim ljudima na videu (ima na youtube) da idu "woooow" gledajuci u Record i snimajuci gitaru. Ajme meni pa audio recording postoji vec godinama. Super, zbilja super.

Eto o tome pricam. Ne o Reasonu...
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 09:05 PM   #16
Darko A.
Junior Member

Darko A.'s Avatar

Facts...

Quote:
It natively opens Reason files…if you have Reason installed.
64-bit mix engine.
SSL 9000k modelded EQ and compression on every audio channel and an SSL modeled bus comp as well.
Line 6 guitar and bass amp models.
A simple Sound Canvas/Proteus tone generator.
Very intuitive track comping.
The best time-stretching I’ve ever seen. I saw a 40-track audio project (full band, vocals, etc.) time stretched from 130 bpm to 180 bpm to 68 bmp by simply typing in a new tempo value without any artifacting.
The Reason rack convention is maintained, but you can now have as many racks as you’d like from left to right. You can do all the cabling, just as in Reason.
No third-party plugins are supported, but it can be ReWired. As with Reason, Record is a “closed system” but that allows the code to be very CPU efficient. It will run on any machine that can run Reason, which is just about any lame computer.
No time code support, no video support.
The price is $249, $149 for registered Reason owners.
Release date: 9/9/9
Ok, nije lose, ali VST support im izuzetno fali...
Darko A. is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 09:14 PM   #17
Darko A.
Junior Member

Darko A.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by anap25 View Post
Pitam se samo koliko su platili onim ljudima na videu (ima na youtube) da idu "woooow" gledajuci u Record i snimajuci gitaru. Ajme meni pa audio recording postoji vec godinama. Super, zbilja super.

Eto o tome pricam. Ne o Reasonu...
Odprilike... Reason ima svojih prednosti (stabilnost), audio engine jeste popravljen u 4-ci, ja licno nisam primetio razliku u objektivnom testu izmedju njega i Nuenda (sto se smplera makar tice, sintove je nemoguce porediti), a audio recording... mislim, kome jos treba nesto pored modernog DAW-a sa real-time VST procesorima?

Ipak, VST support iliti otvaranje je neophodno ako zele da prezive i zgrabe veci market share (pa "smesni" FL Studio ih je pregazio). Eventualno, obzirom da Reason kreira relativno mali razvojni tim, mozda ce se u doglednoj buducnosti pripojiti nekoj vecoj firmi ili hardver proizvodjacu kao Steinberg/Sonar/eMagic i evoluirati u nesto bolje.
Darko A. is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 09:14 PM   #18
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by anap25 View Post
Hmm...u 2009. godini izbace jednostavan audio recording program kakvi su dostupni vec godinama u velikom broju (cak i free) i odjednom svi Reason useri sretni kao da je u pitanju revolucija

Izgleda da Propellerheadsi imaju ne samo Reason kao zatvoreno okruzenje vec i korisnike zatvorenih pogleda. Ne trazim kavgu ali ljudi ovo je Reason trebao imati jos godinama prije.

Sad su oni to zapakirali u novi proizvod i kao prodaju pod novo.

Fino fino...

Ocekivao sam vise od propellerheadsa...
Ja bih se u potpunosti slozio sa tobom
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2009, 09:58 PM   #19
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Propellerheads su se krenuli razvijat u jedinom mogucem smjeru koji im je ostao (snimanje), a tu su zagazili u teritorij sa puno jakih igraca.
Ja bi pricekao da izadje Record ili da se barem pojave prve recenzije/video clipovi pa da mozemo davat neke konkretnije komentare, ovako prica lagano skrece u standardno za i protiv prepucavanje

Old 10-05-2009, 10:45 PM   #20
mekonin
Member

nisam odusevljen

po mom misljenju, midi out bi im bio mnogo bolji korak
mekonin is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules