Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2009, 11:10 PM   #11
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: domaci gitarski instrumental

Albatros?

edit/

sad videh link..... pa da, jes albatros
Old 23-03-2009, 11:23 PM   #12
slowstar
Pro Member

Prava, originalna verzija je bila "Hit"(Albatros) kada vecina, velika vecina forumasa nije bila ni u planu, a kamoli se rodila, za ovaj instrumental, koji je u svoje vreme bio redak, i neobican, sam CAK I JA premlad....Secam se svojih ranih odlazaka u legendarnu diskoteku "Lanterna" u Rovinju, kada se kao numera za "stiskavac" pustao taj instrumental, a i nekadasnji "Dinamiti" su ga svirali, bas u Rovinju, na letnjoj tezgi - pitajte matorog Jozu Boceka, svirao ga je zaista lepo...(Tada sam se ja palio da kupim HAMMOND orgulje, slusajuci ELP i NICE, kasnije i YES), to su bili divni dani, ne samo zato sto sam u to doba bio mlad, klinac preciznije, nego sto su ljudi po grupama uglavnom znali da sviraju - kol'ko tol'ko
Old 23-03-2009, 11:30 PM   #13
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Prava, originalna verzija je bila "Hit"(Albatros) kada vecina, velika vecina forumasa nije bila ni u planu, a kamoli se rodila, za ovaj instrumental, koji je u svoje vreme bio redak, i neobican, sam CAK I JA premlad....Secam se svojih ranih odlazaka u legendarnu diskoteku "Lanterna" u Rovinju, kada se kao numera za "stiskavac" pustao taj instrumental, a i nekadasnji "Dinamiti" su ga svirali, bas u Rovinju, na letnjoj tezgi - pitajte matorog Jozu Boceka, svirao ga je zaista lepo...(Tada sam se ja palio da kupim HAMMOND orgulje, slusajuci ELP i NICE, kasnije i YES), to su bili divni dani, ne samo zato sto sam u to doba bio mlad, klinac preciznije, nego sto su ljudi po grupama uglavnom znali da sviraju - kol'ko tol'ko
A bilo je Slowstare i onda, onih koji nisu znali da sviraju a dizali veliku prasinu!
Onog Mazareka., sad' kada bih ga sreo, obe bi mu ruke prebio!

Last edited by LACKY; 23-03-2009 at 11:33 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 01:04 AM   #14
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Pa prava verzija je sa talasima sa redovnog albuma.
dobro je, nisam lud

btw. nisu pravi talasi, ali dovoljno blizu
lesha is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 02:50 AM   #15
Aleksandar Filipovic
Member

Aleksandar Filipovic's Avatar

I moja prva asocijacija kad cujem ''Albatros''(sa sve ''talasima'') je najavna spica za neku radio emisiju,ali ko ce se setiti... Nas Slowstar je tad vec bio zreo za ''stiskavac'' , a ja ne znam (u zavisnosti da l' je instrumental nastao pre ili posle 75-te) da li sam bio u ''pachjoj shkoli'' ili sam vec bio ''ozbiljan osnovac''.Umeo je ovaj slatkasti instrumental da me ''prevari'' tamo negde 83-84-te kad sam sa burazerom ''mrtav ozbiljan'' pravio prvi ''srednjoskolski bend'' ,a gitarista(drugar iz kraja) se ''kvalifikovao'' svirajuci bas njega.Covek mnogo voleo ''Albatrosa'' pa ga i dobro ''navezbao'' ,ko bi znao da mu je sve drugo... problem.Da ne bi na prvoj svirci svirali ''Albatros'' u 10 verzija resimo da se na vreme ''rastanemo ko' prijatelji''.Covek otisao u lekare, a danas kad se vidimo dovoljna je samo jedna rec-''Albatros'' za padanje od smeha.
Aleksandar Filipovic is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 05:59 PM   #16
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Aleksandar Filipovic View Post
I moja prva asocijacija kad cujem ''Albatros''(sa sve ''talasima'') je najavna spica za neku radio emisiju,ali ko ce se setiti... Nas Slowstar je tad vec bio zreo za ''stiskavac'' , a ja ne znam (u zavisnosti da l' je instrumental nastao pre ili posle 75-te) da li sam bio u ''pachjoj shkoli'' ili sam vec bio ''ozbiljan osnovac''.
izgleda da je nastala '69.

http://en.wikipedia.org/wiki/Albatross_(composition)
lesha is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 06:10 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
dobro je, nisam lud

btw. nisu pravi talasi, ali dovoljno blizu
Dakle, ovo je jedna od zanimljivijih tema u poslednje vreme. I meni je prva asocijacija bila "Albatross", uprkos tome ?to nije domaća kompozicija, nije u pitanju akustična gitara, nema talasa (nego činela), ne počinje sa jednim nego sa dva akorda i pritom formalno nije iz sedamdesetih (singl iza?ao 1969). Ali mi je "Albatross" ipak bio prva lampica koja se upalila.

Mnogo zanimljivo sa stanovi?ta psihologije sluha. Zapravo su "talasi" glavni ključ. Ima jo? jedna kompozicija u kojoj su "talasi" fora - "Okean" od Bate Kovača. Ali iz nekog razloga kada mi neko pomene "Okean" imam jasnu ideju o roze ?umu i ručno kontrolisanom VCF-u, a u slučaju "Albatrosa" sam morao da se pozabavim ponovnim slu?anjem, po?to uop?te nisam bio siguran da li se radi o pravim ili "plehanim" talasima...

Uprkos tome ?to "Batini talasi" sami po sebi zvuče mnogo autentičnije, "Albatross" je kompozicija koja bi me mo?da čak i bez tih činela ubedila da postoje talasi... Psihologija je čudo.
Old 24-03-2009, 07:10 PM   #18
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

He he he...bogami si, Leševiću dao debeo kompliment domaćoj muzici kad si za remek-djelo poput "Albatrosa" pomislio da je naše...taj instrumental je skoro duplo stariji od mene , ali mi to nikako ne smeta da mu se divim i da ga slušam ...Albatros....definitivno jedno od provjerenih remek-djela prošlog vijeka...tako prosto, a tako dobro ...umalo da zavara čovjeka , pa da pomisli da je muzika možda nekad i bila umjetnost ..al, dobro...pustiš, legneš i uživaš...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2009, 12:19 AM   #19
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Dakle, ovo je jedna od zanimljivijih tema u poslednje vreme. I meni je prva asocijacija bila "Albatross", uprkos tome ?to nije domaća kompozicija, nije u pitanju akustična gitara, nema talasa (nego činela), ne počinje sa jednim nego sa dva akorda i pritom formalno nije iz sedamdesetih (singl iza?ao 1969). Ali mi je "Albatross" ipak bio prva lampica koja se upalila.

Mnogo zanimljivo sa stanovi?ta psihologije sluha. Zapravo su "talasi" glavni ključ. Ima jo? jedna kompozicija u kojoj su "talasi" fora - "Okean" od Bate Kovača. Ali iz nekog razloga kada mi neko pomene "Okean" imam jasnu ideju o roze ?umu i ručno kontrolisanom VCF-u, a u slučaju "Albatrosa" sam morao da se pozabavim ponovnim slu?anjem, po?to uop?te nisam bio siguran da li se radi o pravim ili "plehanim" talasima...

Uprkos tome ?to "Batini talasi" sami po sebi zvuče mnogo autentičnije, "Albatross" je kompozicija koja bi me mo?da čak i bez tih činela ubedila da postoje talasi... Psihologija je čudo.

Bash tako.... i ja sam odmah pomislio, bez obzira sto je Lesha sve pokusao da nas zbuni
Old 25-03-2009, 01:46 PM   #20
Era
Member

Era's Avatar

Kada sam video ,domaci instrumental ,pocinje sa talasima,meni je prva asocijacija bila "okean" K.Kovaca,secate li se toga, kako lepa i emotivna melodija, a ime pogodjeno 100%
Era is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules