|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi imam jedno pitanje koje me muci vec dugo, posto ne znam konkretno sta da trazim, a planiram da kupim ovaj poliuretanski piramidalni abrosber u Artistu znaci zanima me dali kupovati to i stavljati u sobu za snimanje vokala, dal ce ubiti reverb u sobi... nemam mnogo $$$ za one profesionalne absorbere znaci neko geto resenje me zanima kako najlakse srediti akustiku a da izgleda lepo. Znam mogu okaciti teske zavese, cebad, ali ocu profi izgled jer studio je komerc... a echo talasi se dosta rolaju po sobi trenutno imam samo 2 sloja itisona na podu...a planiram nabaviti azma ad ploce i onda po opciji staviti neke piramide preko azme...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Neznas tocno sta trazis, Hmm tesko na to dati odgovor. Ako pricamo o vocalu, onda moramas uzet u obzira da stize glas i do 40Hz ovisi o lagi vokala i intonaciji. Znam da neigra ulogu sto se tice snimaja ali utjece na karakter barem ono sta ja cujem. ja nisam neko koji kategoricno govori protiv piramida, zasto ne ako imas bas tu problema. ucinak je sigurno tu i cujni, ali su problemi naj cesce u donjem djelu frekvencija. I tu imamo vec problema sa takom vrstom absorbera. nisu bitne pare jer mislim da se to nemora odmah rjesiti bitno je poceti. i pitanje dali zelis i koristi sobu kao abienc znaci dali hoces da ti soba utjece u mixu. ako ti ljepo zvuci sto ne!!! nijedan reverb nemoze live i real intepretirati. tako da ima brdo stvari, di pocet i zavrsiti?? moja filozofija je donje frekvencije rjesiti a visine mozes i sa dekom rjesiti kolko to god smjesno zvuci. ali je tako. pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
difuzor panel | quake | Dizajn i konstrukcija studija | 322 | 09-07-2011 09:24 PM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |