|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
bas bih da vidim kako bi Live prosao,
jer nepogresivo pogadjam trake koje su na njemu radjene, mozda na takav zvuk uticu i njegovi efekti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
a možda su u šumi. Pa naravno da specifične rutine i plugovi određenog softvera utiču na same mixeve, ali ne i na obično sabiranje identičnih fajlova.
Update : Ipak sam rendao nastalu tišinu, ubacio u wavelab i ustanovio da nije minus beskonačno nego -132.5dB, toliko da ga peakmetri u Nuendu ne mere. Kada se to normalizuje, dobije se vodopad whitenoise-a i negde u daljini se nazire zapravo ceo aranmžan pesme, jedva čujno. Povučen ovim zaključkom, odlučio sam da jednom u budućnosti pokušam ovo isto samo sa još većim brojem kanala. Ovo je bilo 10 stereo stemova, znači 20ak kanala. Ako nekog ne mrzi nek pokuša pre nego što ja nađem vremena. Inače, na blind testu nisam uspeo da čujno utvrdim razliku između oba mixdowna. @off Ne kontam poslednju poruku, da pokušavam ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
![]() Quote:
sve to sa iskljucenim warpovima, fadeovima i ostalo sto menja zvuk u abletonu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
![]() Quote:
ako radis samo sa oneshotovima/synthevima (eventualno jedan-dva lupa) i ne-ableton plugovima nema sanse da izvalis... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Nema potrebe, ja sam na tome diplomski radio (nezavrshen jos
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Aj sad malo laicki, a ne matematicki...da li vama ti programi stvarno isto zvuce kad radite u njima, bez ovakve vrste dokaza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
tacno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Naravno da zvuce razlicito. Da zvuce isto, onda bi postojao samo jedan program i svi bi u njemu radili..... Ali razlika nije u internom sabiranju vec u invetivnosti i subjektivnom snalazenju u programu, routingu, editu........
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
znachi - ne zvuche razlichito.. nego izgledaju razlichito..
evo ja mogu da kazem da fl studio 6 definitivno drugachije zvuchi u odnosu na sx3.. i to moze i da se potvrdi, sigurno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|