Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-07-2008, 08:39 PM   #11
Max
Pro Member

Default Re: Koji Channel Strip?

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Da bih bio jasniji treba mi jedan channelstrip za vokale,akusticke instrumente i jedan za el.gitare,bass,znaci za snimanje pojacala,bas bubnja ,dobosa itd... ima li
takva dva channelstripa koji ce se dopunjavati za razne potrebe,tj koja od ovih navedenih?Ako sam razumeo dvuckovica api 7600 bi bio za pojacala,dobos dok bi Vintech bio za vokale i akusticne instrumente,mada predpostavljam da ne bi bio los i za ostalo, samo sa drugacijim zvukom nego api.

pozz!
Pa sustinski je tako ..... api je brz midlaski ..... a ako je vintech ( kao kopija Neve a ) on bi trebalo da bude dosta dubok i malo sporiji ....

Sa api 2500 kompresorom sam se susreo samo kao VST , i odusevljen sam sa njim . A ako hoces moj savet za Neve like preamp ..... uzmi Ma5 ili Great river ( u api rack u ) i neki kompresor po volji ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2008, 09:48 PM   #12
grada27
Senior Member

To je sve ok i ja bih tako nesto jos bih ustedeo,ali najveci problem sto cisto sumnjam da u Artistu mogu to da nabave posto ne zastupaju ni Avedis ni Great River,Api mozda i to je veliko pitanje,nista videcu sutra u svakom slucaju pomogli ste mi puno.Neve 8801 i UAD 6176 mogu da nabave pa mi je to bio i izbor,Great River pitao i ne mogu,a za Avedisa i Vintech ne znam da li uopste da pitam,tako je to kad postoji samo jedna radnja pa od nje i zavisis
U svakom slucaju veliko hvala na savetima, jos kad bih mogao da ih realizujem,ali bice ono, uzmi sta imaju i budi srecan

http://www.vintechdistribution.com/reviewstests.html
Ovo mi je bas zanimljivo koriste 2N3055 tranzistore

Last edited by grada27; 16-07-2008 at 10:06 PM.
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2008, 11:11 PM   #13
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Pa, zbog toga sam i mislio da je pametno kupiti 2 preampa koji su karakterom razliciti. 7600 mi je odlicno legao na hip-hop vokale, i bilo sto sto treba da bude tvrdo, a Vintech kao jeftiniji Neve klon je mekaniji, tako da to moze da zavrsi pop vokale i ostale mekotarije

U svakom slucaju, izbjegavao bih 6176, nisam fan. Ljudima je uglavom ok, dok ne cuju poredjenje sa nekim ozbiljnijim komadom. Mada, cuo sam neke odlicne usnimke i sa njega...zavisi u cijim rukama je pot Generalno, mislim da mu fali rezolucije, nekako nije toliko detaljan.

A sto se tice API 500 formata, to je daleko najpametnija kupovina, jer ne moras da istreses pare odma, nego lagano punis, a prakticno sve u 500 formatu radi odlicno.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2008, 10:51 PM   #14
grada27
Senior Member

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Pa, zbog toga sam i mislio da je pametno kupiti 2 preampa koji su karakterom razliciti. 7600 mi je odlicno legao na hip-hop vokale, i bilo sto sto treba da bude tvrdo, a Vintech kao jeftiniji Neve klon je mekaniji, tako da to moze da zavrsi pop vokale i ostale mekotarije
Potpuno se slazem sa tobom,nego danas sam bio do Artista nesto kasnije pa nisam uspeo da nadjem coveka zaduzenog za tu vrstu opreme,covek koji je radio rece da ce to vrlo tesko moci da se nabavi.Mozda nije losa kombinacija Api i Avalon to valjda mogu da nabave
ako ne mogu API 7600 na koju zamenu da pucam?

pozz!
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2008, 02:57 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

razmisli ondak o alternativama artistu, nisu oni sveta krava.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2008, 04:59 AM   #16
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bez religije molim
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2008, 06:21 PM   #17
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

pa ima jos bar 2 prodavnice koje donose opremu...
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2008, 08:06 AM   #18
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

evo jos jedne solucije.
ovo cu ja uzet.

mozes se informirat ovdje.
Old 24-07-2008, 03:51 AM   #19
RAJKO
Member

RAJKO's Avatar

Pozdrav svima

Na temu channel stripa,API 7600 je izvrstan i nije bas kao sto ga opisujete ,sav u midlu.Veoma je upotrebljiv za razlicite aplikacije i razlicite muzicke zanrove.
Najbolja izbor ako zelite da gradite svoju miksetu.Dizajniran je u potpunosti kao kanal iz miksera,postoji i opcija sa vertikalnim panelom.Prelepo izgleda,prelepo zvuci i ono sto najvise volim ne pada mu cena ,uvek se moze prodati za pare koje si ga platio.
Mnostvo konektora omogucuje da ga koristite kao tri potpuno autonomne sprave.Transformator na izlazu svake sekcije-max izlazni nivo 29db-linijski ulaz bez distorzije do 30 db.

Ako je neko zainteresovan cena u Beogradu moze biti 2150 Eura.
Kao i sva druga API i Arsenal oprema-cena na sajtu pretvorena u euro minus 20-25%.
RAJKO is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2008, 01:11 PM   #20
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by RAJKO View Post
Ako je neko zainteresovan cena u Beogradu moze biti 2150 Eura.
Kao i sva druga API i Arsenal oprema-cena na sajtu pretvorena u euro minus 20-25%.

Kako mislis pretvorena u Euro ...... 500 $ = 500 e ili ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules