|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa pazi, nisam ni imao vremena da se trudim. Bukvalno, devojka je stal pred jedan pa pred drugi mic, onako kako to najcesce radi za date mikrofone (jedan je bio dosta blizu, malo u stranu). Kasnije je samo normalizovano, nikakva obrada, naravno. A uopste ne osporavam da je razlika ne-mala
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
a kroz sta je snimano?
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
1 je Ametist i pevac je barem 5 cm blizi nego na primeru br. 2 gde je K2, tako da opet nije neko poredjenje.
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
@OFF
Ajd nam fino reci koji je drugi mic... Ustvari kazi nam koji je preamp koristen ![]() Oba majka su upotrebljiva sto se mene tice... Finije lezi ovaj prvi mic (vise "ostar" sound) njenoj boji glasa ovako na 1!
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
drugi majk mi se vise svjidja, nekako je manje nazalan, otvorenijii je, ali nema problema sa sibilantima...
ovo nisam slusao na sistemu na kome radim muziku vec ovaj komp za net, tako da se mozda i potrkrade greska neka ![]() generalno, drugi majk mi je nekako prezentniji i mocniji.. mozda je do tejka? sutra cu poslusati na adamima i reci finalno "moje misljenje" pozdrav!
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Violet Amethyst Standard, i Akg c414 B-tlII, snimano kroz Trident s20. Nije merodavan test, ali cisto da se cju neke stvari
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Cuje se da si zbrzao smimak, pogotovo u mIC2 fajlu...
I kako si zadovoljan amethystom? Tj jesi li ga upoznao koliko za tako kratko vrijeme? BTW ja sam nekako 'emotivno' vezan za AKG 414 dugo vec ![]()
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ja znam da ti hoces da se pohvalis Ha ha ha ...Mislim ovakvo preslusavanje i poredjenje nije merodavno ,neki mikrofoni imaju ravniju karakteristiku (neuman) a neki su u startu svetliji (rode) pa te linearan snimak moze prevariti (npr da je rode nt1 bolji nego neuman u87),s druge strane nekom vokalu (ako je nazalan) bolje leze svetliji mikrofoni (akg 414) itd ...U vrhunskim studijima se mikrofoni menjaju prema boji pevaca a ne na eq...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#20 |
Ivan Lekic
|
![]()
nisam ni rekao da je poredjenje relevantno .. decko je stao pred jedan pa pred drugi mic NA ISTOJ razdaljini .. mozda je dinamicki drugacije pevao .. bez ponavljanja,intonacije .. samo usao i otpevao .. priznajem da se nisam trudio da test bude dobar nisam imao vremena
![]() Last edited by STUDIOTON; 09-04-2008 at 10:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test Hardwera | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 20-10-2007 07:37 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |