Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2007, 12:08 AM   #11
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Logic 5.5.1.+UAD 1

Cisto da se nadovezem na temu da ne otvaram novu..i da pitam, jer ne znam da li je to moj subjektivni dozivljaj ili ne..u principu koristio sam Cubase do sada i uzmem audio fajlove renderovane u istom, otvorim Logic i poubacujem ih unutra i....pa ljudi ja ne mogu da verujem, ono sto sam do tad trazio - dubina, pozicija u prostoru, 3d sound, sve ono sto nisam cuo u Cubase-u evo ga u Logicu!!! Sve hvale, bar iz mog ugla..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2007, 03:29 AM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa to je zato ?to Logic koristi iSound system, apple-ov sistem za psihoaukstični tretman audio fajlova, i samo u njega kad stavi? audio fajlove dobije? taj 3d zvuk i ?irinu. ja znam jednog čoveka koji je miksao za film u logic-u i takav 3d realan zvuk je bio da ga je metak iz filma koji je rađen u 5.1 surround-u pogodio u levu stranu grudi, i dok je čovek stigao da zovne hitnu, iskrvario! Znači ima dobrih strana ta Logic-ova tehnologija, ali pamet u glavu!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2007, 08:58 AM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Pa to je zato ?to Logic koristi iSound system, apple-ov sistem za psihoaukstični tretman audio fajlova, i samo u njega kad stavi? audio fajlove dobije? taj 3d zvuk i ?irinu. ja znam jednog čoveka koji je miksao za film u logic-u i takav 3d realan zvuk je bio da ga je metak iz filma koji je rađen u 5.1 surround-u pogodio u levu stranu grudi, i dok je čovek stigao da zovne hitnu, iskrvario! Znači ima dobrih strana ta Logic-ova tehnologija, ali pamet u glavu!

E, bas sam te se uzeleo!!!!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2007, 09:43 AM   #14
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ovo je skoro u rangu Seinfelda...
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2007, 09:27 PM   #15
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Cisto da se nadovezem na temu da ne otvaram novu..i da pitam, jer ne znam da li je to moj subjektivni dozivljaj ili ne..u principu koristio sam Cubase do sada i uzmem audio fajlove renderovane u istom, otvorim Logic i poubacujem ih unutra i....pa ljudi ja ne mogu da verujem, ono sto sam do tad trazio - dubina, pozicija u prostoru, 3d sound, sve ono sto nisam cuo u Cubase-u evo ga u Logicu!!! Sve hvale, bar iz mog ugla..
ja sam takodje postovalac Logic-a, i mislim da mu je najveca vrednost to sto vise nema novih verzija za PC
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2007, 01:59 AM   #16
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Ovo je skoro u rangu Seinfelda...
Pazi, nisam gledao niti jednu epizodu...

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post

E, bas sam te se uzeleo!!!!
Fala fala nemam ne?to insipracije toliko da se ?unjam po forumima zadnjih meseci! Mogli bi neku caficu ako dolazi? ovamo na divlji jug!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2007, 05:39 AM   #17
stigma
Member

stigma's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
ja sam takodje postovalac Logic-a, i mislim da mu je najveca vrednost to sto vise nema novih verzija za PC
Daa, a zasto?

Nije siromasan onaj koji ima nego onaj koji nema...
Nevjeruj zenama koje lazu
MySpace
Myspace II

stigma is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2007, 11:40 AM   #18
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by stigma View Post
Daa, a zasto?
Pa, nema vise instalisanja i reinstalisanja,prilagodjavanja novim verzijama, muke sa drajverima,sa ovim, sa onim, itd, itd.
Malo se salim a malo sam i ozbiljan.Naravno svestan sam da sve novije verzije imaju novih prednosti,ali sto manje petljanja sa alatom i vise kreativnog rada(pisanja pesama, snimanja, itd...), to bolje.To je kao da stalno nabavljas novu lopatu, sve moderniju i moderniju, a nikako da pocnes da kopas kanal
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2007, 08:17 PM   #19
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Pa to je zato što Logic koristi iSound system, apple-ov sistem za psihoaukstični tretman audio fajlova, i samo u njega kad staviš audio fajlove dobiješ taj 3d zvuk i širinu. ja znam jednog čoveka koji je miksao za film u logic-u i takav 3d realan zvuk je bio da ga je metak iz filma koji je rađen u 5.1 surround-u pogodio u levu stranu grudi, i dok je čovek stigao da zovne hitnu, iskrvario! Znači ima dobrih strana ta Logic-ova tehnologija, ali pamet u glavu!

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
Pa, nema vise instalisanja i reinstalisanja,prilagodjavanja novim verzijama, muke sa drajverima,sa ovim, sa onim, itd, itd.
Malo se salim a malo sam i ozbiljan.Naravno svestan sam da sve novije verzije imaju novih prednosti,ali sto manje petljanja sa alatom i vise kreativnog rada(pisanja pesama, snimanja, itd...), to bolje.To je kao da stalno nabavljas novu lopatu, sve moderniju i moderniju, a nikako da pocnes da kopas kanal
Drugim rjecima svaki put kao probas tu noviju lopatu, i cijelo dvoriste ti prekopano, a od kanala ni traga ...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2007, 11:20 PM   #20
slowstar
Pro Member

Paki,

Ima i mnogo elegantnije resenje za stabilan i ugodan rad u LOGICu, pa i sa UADom, ali ja ne smem to da napisem, jer ce opet da me napadnu kako propagiram "elitisticku" platformu, ali resenje postoji, znas ga sigurno...
Poz.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules