|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Sta je uopste trigerovanje bubnja ili kako vec, cemu sluzi, kako se to radi??????
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Na svaki element bubnja (doboš, tomove...) staviš dakle taj triger... e sad on ti hvala te vibracije sa bubnja i trigger spajaš na neki "mozak", koji te signale pretvara u MIDI poruke. Metallica je triggere koristila za gate. Tako da je zvuk sa mikrofona bio puštan u razglas samo kad ga onaj bubnjar udari... Kao, MIDI poruke otvaraju gate.
A možeš i snimat bubanj, pa kasnije pomoću tih snimljenih MIDI note on/note off-a dodat semplirani bubanj, npr doboš, ako ti se ne sviđa kako zvuči na snimci (sa DFH, BFD...). Vjerujem da ima još puno namjena. ![]() ![]() Last edited by Tomislav; 11-03-2007 at 03:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]()
Nemam blage... Ja sam negdje čuo da oni to tako rade. Moguće je da sam našao krivu informaciju.
Ali kad bolje razmislim, kada se dogodi udarac, trebao bi se odmah otvoriti gate, a to i nije moguće... EDIT Ali ipak: (Metallica) Quote:
Last edited by Tomislav; 11-03-2007 at 08:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Kako da trigerujem bubanj da bi kasnije mogao da editujem semplove npr. u battery? Znaci ozvucen bubanj snimim audio na 10 kanala u nuendu, kako kasnije da to prebacim u midi radi editovanja semplova, kvantizacije...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo ja cu reci u vezi toga posto sam bubnjar i radio sam tj. svirao na trigerima do skoro. Dakle trigeri se stave na bas, dobos, timpane, svaki triger mora biti povezan kablom sa nekim modulom koji ce proizvesti zvuk (bubnjarski naravno). Kad se napravi udarac npr. u dobos, triger prenese signal do modula i pokrene zvuk. E sad, kad se snima u nuendu oni mogu da ti komplet svirku bubnjara zapise samo kao midi informaciju, a ti posle mozes staviti koje hoces semplove za dobos tom itd. najbitnije je u tome da imas odsvirano zivu svirku bunjara u midi. Prolikom ovakvog snimanja bubnjar slusa zvuk sa modula koji se poveze preko midi-ja sa kompom da bi napravio midi zapis. Eto to je neko najkrace objasnjenje mislim da sam bio sto jednostavniji e sad ima uvek ono "ali" "alo", ovo je neko najosnovnije objasnjenje. Pozz...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |