|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Toooooooooooo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Sedi, jedinica! ![]() Ma da, sudeci po tekstu "Suva drva odozdo, a sirova odozgo..." nisam vise siguran ni u to da taj njegov chaj ne udara... Last edited by Idekiusov Techa; 11-12-2006 at 04:40 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
A, Dabear, sta ti bi sa Nikolickom? Ne kapiram...
[/QUOTE] ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali! Drugo, nemaju sve pesme "tretman" - (zbog budzeta, vremena itd..) Trece - nisam smeo/mogao nista da presviravam, menjam farbe - a trebalo je puno. Samo sam navukao na grid (jer pola nije bilo kvantizovano ![]() Zvukovi su u startu bili losi - pogresne oktave, mrljavo, tanko, neprecizno sa efektima sa sintija (odsecenim kad linija stane!), itd.. Moj pristup / ideja je bio da (neke stvari) zvuce sa live feel-om..sve pesme sa harmonikama, acc gitarama itd, su mega fazon za nju. Malo ciganski / latin fazon, kao nasa Shakira, a ne disko i r&b..to ne radi! klovn mi mega radi, bubnjevi su super nakucani, Konjak isto (oba su 100% novi drums..) itd.. A onda je (posle mesec dana, pred samo stampanje) trazeno da se mnogo pojacaju vokali (Srbijaa!) i to je malo pokvarilo celu sliku..balansi, komps itd... A kad se uporedi sa prvim miksevima iz Pinka - razlika je velika. Ana je sama trazila da se miksa ponovo - i sad je prezadovoljna! A da moze bolje - uvek! Bice i drugih ploca, ali treba sve odraditi dobro od pocetka, a ne spasavati posle... PS - mozda cu da mixam album Dina Merlina. e to bi trebalo da bude mega, sve su zivi instrumenti (dobro snimljeni u Turskoj!)..na proslom albumu sam radio arr i mix samo na jednoj pesmi.. Last edited by DaBear; 05-12-2006 at 10:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
[quote=DaBear]
ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali! /quote] Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota! Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili ![]() Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!! A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan! ![]() ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Verujem da su Voja i Niksa dovoljno kompetentni da mogu da donesu pravu odluku o izboru studija. Naravno, uvek tu postoji i ono sto je poslednjih godina trendi kod nas "Mixano u Engleskoj" ili "Masterovano u L.A" gde uglavnom prednjaci ruralna ekipa koja posto poto hoce da dokaze da zvuce "svetski". Ipak, dok ne cujemo svojim usima "ne udara kako su hteli" ne znaci nista, osim da nije skroz kako su oni zeleli, sto ne znaci da nece zvucati bolje od bilo cega radjenog "kod nas". Videcemo... Ako ne bude zvucalo bolje od Ane Nikolic, znacemo da su, ako nista drugo, mogli da prodju barem mnogo jeftinije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ne zaboravite faktor Chola..........
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Chola..kao Zdravko cholic? Ili sam ja odlepio?
Ima nashig u Abbey Road? Facinantno, jer ja sam gledao da dodjem u kontakt Sa Harry Gregson-Williams, clanom Hans zimmerove ekipe, jer ja licno radim muziku za film, ali svaki demo Cd mi je bio vracen. COPIRAJTS. Ima nashih u Studiju tamo? Jaoooooooooo, samo da mogu da upadnem u taj studio na dan... Mozda i hocu jer sam uradio kompoziciju za Notion music challenge(ww.notionmusic.com) i jedna od nagrada je snimanje sa London Philharmonic u abbey... Moze vishe info o Choli? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Evo, poslusao sam pesme i JAVNO POVLACIM SVE STO SAM REKAO. Necu ici dalje.
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Press Rec. / Uuu La La La Album | PR Music | Promocija radova | 0 | 22-06-2009 12:44 PM |
Fenomenalan album!!! | Eeva_r&b | Razno | 11 | 07-03-2009 12:32 PM |
The best album covers !! | sRce | Pricaonica | 21 | 10-04-2008 12:14 AM |
NiN novi album | Dushan_S | Razno | 5 | 21-02-2007 09:31 PM |
Treci album | Mogli | Vlado Georgiev | 1 | 25-02-2005 12:09 PM |