Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2006, 04:55 PM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Audio easy-Altiverb 5

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Pa generalno...u pitanju je pod broj 1 razlicit softwer i svi ocekuju da jedan zvuci makar malo boje od drugog.....mada, evo vec prvi dan sam napravio mali test altiverb vs ir1 i cuo sam samo razliku u tail-u...kod altiverba je jednostavno zvucao bogatije.
Prvo da te pozdravim Sale! Bas sam te "ogovarao" pre neki dan sa nasim zajednickim prijateljem...

Sto se impulsa tice i meni se Altiverb svidja, ali mislim da je upravo stos u njegovim impulsima i lepo odradjenim presetima. Nisam siguran, ali cisto sumnjam da se ista dobija konvertovanjem ostalih impulsa u Altiverbov format. Pogotovu ako uzmemo u obzir da su WAves IR-1 impulsi samplovani na 96 kHz, a sam plug radi interni resampling na vrednost sample rate-a u sequenceru.
Isto tako radi i Altiverb, s' tim sto su (koliko se secam, dakle nemoj me drzati za rec) Altiverbovi impulsi samplovani na 48 kHz.

Pretpostavljam da je Altiverbov plug optimizovan i prilagodjen svojim impulsima, IR-1 svojim, a Voxengo Pristine Space, SiR... su verovatno najprilagodjeniji free impulsima...

Mislim, ovo je pretpostavka i neka moja logika... mozda i nije tako...

Last edited by idekius; 26-08-2006 at 04:58 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2006, 10:24 PM   #2
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: Audio easy-Altiverb 5

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Evo sad sam probao.....ne treba nikakvo konvertovanje jer automatski cita wav i sd2 format....jednostavno ubacis nove impulse u njegov Audio Ease\Altiverb 5\Impulse Responses dir. i to je to.
Ok .. hvala.
mandrak is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules