|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Boggija za Velikog Mudraca foruma. Lepo je kad neko moze da vidi sirinu cele slike, tj. vidi celu ?umu.
![]() Ovde mo?e da se napravi lepa 'analogija' (za razliku od dana?nje 'digitalije') sa starom YU i Titom kao Mazohistom ... itd. ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Sve je to ne mestu sto kazete i potpuno se slazem po mnogim pitanjima ovde iznetim. Evolucija je jedno a revolucija sasvim nesto drugo, mogu ce je da sam se uzeleo ( e to je ono sto me cini nostalgicnim) inovacija a ne prepakivanja. Tu mogu da se dotaknem skakljivog sinta NEURON firme HARTMANN ( Pure javi se
![]() , koji je takodje napravljen na LINUX PC-ju sto je kod mnogih izazvalo veliko razocaranje i negodovanje...jer je kostao oko 5000 kada se pojavio a sada ,buduci da firma na zalost vise ne postoji, 1700. U ovom slucaju se ne bih slozio sa negodovanjima jer je sint stvarno bio revolucionaran ( i dalje je).I ljudi koji stoje iza njegovog dizajna su imena koja stoje iza kultnih sprava ALESIS ANDROMEDA, WALDORF WAVE, MOOG VOYAGER, firme PROSONIQ... Vreme ide, ljudi se menjaju i sa njima i trendovi kako u muzici tako i u svemu drugom. Isto je i sa sintijima,negde je stvar ukusa, negde afiniteta prema tehnologiji negde cisto ljubavi a negde finansijska mogucnost. Svi se mi slazemo oko toga da ako nesto hoce da opstane mora da se prilagodjava, elem cela ova skribomanija se rasplamsala samo sto sam rekao da je puno para za nesto sto druge frime prave bolje za manje pare, KORG je dobra firma samo se ponekad zanesu. Eto to je cela kvaka ove lepe rasprave, za koju se nadam da je jos nekome na forumu donela neko novo saznanje. Eto ![]() P.S. povodom onih klinaca sa PC-jem, neka ih neka kupuju i neka peku zanat.Tako sam i ja poceo ...ali na ATARIJU ![]() ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 13-08-2006 at 10:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pojava je zanimljiva najvise zato sto barem nigde sprave nisu imale (nepopravljiv) problem sa "vozenjem" MIDIja, sto je po meni osnovno. Atari na kome si ti poceo ga takodje nije imao (koliko se secam), MAC ga nema itd... Ne mogu da shvatim u cemu je problem, ali ce se vremenom videti sta je to bilo... Sustinski, moderan digitalni sintisajzer JESTE nekakva procesorska ploca sa nekom ostalom "salatom"... kada se zaboravi sta mu je namena, i pogleda sta sve ima iznutra, skoro da se ne razlikuje puno od DAW... odnosno moze da bude i jedno i drugo... Vec sam audio pod Linuxom je rasterecen dogmi i sablona... no tesko ga je konfigurisati da sve proradi... ali ako vec to neko skrpi u jednu kutiju sa klavijaturom, ucini napor da sve proradi i da jos radi stabilno... ne znam sta jos treba... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice Chameleon-a,tu nista nije novo. Jednostavno su vrlo pametno bez puno filozofije prekopirali celu masinu i ubacili tek toliko ( ali sasvim dovoljno) da moze da pise-brise (ucitava/iscitava) razlicite algoritme. Bilo koji VA sint ( i ne samo VA vec bilo koji ozbiljniji) da otvoris nacices sve potpuno isto ( osim mozda novije serije Motorole DSP serije 56000...56303,56309...kako li vec idu). Otvorio sam Waldorfa MicroWave XT i vide potuno identicnu konfiguraciju ( creva
![]() ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 13-08-2006 at 12:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Konkretno u mikrokontroleru na verziji jedan "trci" jedan vrlo zanimljiv operativni sistem koji nije siroko rasprostanjen. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Na zalost nisam, ali sam skinu gomilu demoa svih tih njegovih skinova, i mogu da ti kazem da neke mnogo izvikanije sprave ostaju daleko iza. User base im je sve veci, i kada uzmes u obzir da ti daju popuste ako znas programiras i jos dobijes SDK kit da svako napravi svoje skinove kakve zeli...sta dalje reci? . kada sam saznao za njih (negde 2000te) jos su bili u prototip fazi sa svega dva skina koji su (naravno
![]()
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mislim da NISU kopirali jedni od drugih ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja sam ga primetio isto te godine, jer su njihovi dizajneri bili izuzetno aktivni na mailing listi za operativni sistem koji su iskoristili u njemu (NIJE Linux, nego nesto mnooogo "opasnije")... pa sam bio radioznao i krenuo da pratim sta rade... izuzetno vispren tim, i trebace puno vremena da se opet "sloze planete" da se skupe takvi. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Nisam misli na to da je MOTOROLA to smislila za njih, nego su jednostavno shvatili da ta kombinacija radi jako dobro sve sto se tice zvuka. Same kodove nisu kopirali jedni od drugih (naravno da to ne bi imalo nikakvog smisla jer bi opet sve isto zvucalo) nego sam koncept internog hardvera. Kada uzmes da poredis VIRUSA, NORDA i WALDORF Q svi su oni VA ( i vrlo verovarno da imaju identicnu masinu - istu) a opet svaki od njih ima svoj karakter. Mozda sve to ima veze sa ranijom temom FIXED POINT vs FLOATING POINT -LINUX vs MOTOROLA,ANALOG DEVICES.....cak vrlo moguce.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
korg oasys! | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 09-03-2006 07:52 PM |