|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Pošto vidim da najveći dio svog vremena radiš mikseve (i to sudeći po broju klijenata kvalitetno), možeš li nam dati neku preporuku po pitanju nivoa (jačine) na kom slušaš u toku miksa?
Negdje si spomenuo da slušaš tiho, pa... koliko je to "tiho"? Mislim da mnogi od nas imaju taj problem, pa...
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa 90% vremena dok programiram / seckam, slusham na NS10, uglavnom jace nego normalno...par puta na dan, pustim velike na glas..zbog basa i drugih "neprijatnih" frejkvencija... A kad dodje do miksa, onda bas tiho, da vidim jel sve izlazi...podrazumeva se da su frekvencije sredjene..samo odnosi. Vrlo tiho, i ako se svaki instrument cuje jasno na tihom, onda si na konju! |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kako odredjujes odnos matrice i glavnog vokala, odnosno njihovu jacinu? Kod nas je praksa da vokal bude mnogo izrazeniji u poredjenju sa stranom muzikom, bar je tako nekad bilo....
|
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
znam, imao sam par situacija sa nasima zbog toga...uglavnom uporedim sa nekom slicnom pesmom. i slusam na tihom, ako izlazi vokal, i sve se razume a cuje se i muzika...dobro je. Ima "trik" koji puno koriste, odskrines vrata, pustis mix, izadjes u hodnik ili drugu sobu, i sve sto je prejako se odmah cuje!? uvek pali fora... |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
i stvarno ce uvek da "pali" bez obzira na opremu i monitoring u sobi za rad. UVO IZA ZIDA JE PRAVA STVAR !! |
|
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
takodje preporucujem! Tako sam skontao da mi fali kick na pola pesama...
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Ali dobro, taj lik je inace smesna pojava, ko bi rek'o da covek stvarno zna za foru... A Idekius? ![]()
![]() |
#9 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() To je bilo iz pete sobe... hi-hat ne izlazi... ne cujem taj sejker... ![]() ![]() ![]() I onda se lepo okrenes i kazes: -Rec vise da nisam cuo dok ne zavrsim pesmu, inace cu da te bacim sa terase, potom tvoje ostatke pokopam u bastici iza kuce i pravim se lud ![]() ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko miksa, bitno i hitno | OFF | Promocija radova | 21 | 07-09-2005 11:11 AM |
RMS i nivo usnimavanja | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 30 | 11-04-2005 08:06 PM |
Izvoz finalnog miksa ? | milosjeftic | Audio Software | 21 | 28-03-2005 02:34 PM |