|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
@ kejkz:
Koliko znam Traktor nema predefinisane Midi komande. Inace mapiranje radim tako sto u Traktoru kazem learn pa odvrnem pot ili stisnem taster. Komande za svaku kontrolu je moguce konfigurisati po zelji u kodu mikrokontrolera ili preko na samom uredjaju posredstvom displaya (izostavio sam ga u ovoj varijanti). Inace, konfigurisanje preko displaya me smara. Tasteri ili potovi mogu slati Note, CC, Modulation... bilo sta na bilo kojem od 16 kanala. Takodje je moguce koristenje bilo koje od 16 (sa 1 epromom) ili vise setup banaka za neki drugi program ili sint sto mi u ovom slucaju ne znaci nista jer je ovo dedicated Traktor kontroler. Za neke druge univerzalnije kontrolere ovo je odlicna mogucnost. Znaci ustekas ovaj 32k eprom i upravljas npr. nekim VJ software-om ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Fibra ja ti se divim.... Nisam mislio da je moguće ovako nešto napraviti kod kuće.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
Diviner, hvala na podrsci ali ne moze tu nista da se uradi. Ljudi jednostavno nisu zainteresovani. U svakom slucaju, mene ceka jos dosta zanimljivih projekata. Trenutno cekam posiljku materijala za Step sekvencer, SID sintesajzer, zavrsavam MIDI bubnjeve itd. Meni je trenutno zabavno, dosta toga sam naucio a pravljenje muzike ce morati jos da ceka dok ne skrpim neku lovu... ![]()
Pozdrav, Sasa Last edited by Fibra; 08-09-2006 at 09:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
Matori,ako ti ista znaci imas moju licnu podrsku.Jebes bre nase indijance!Guraj sve te
ideje preko.Ovaj kontoler je ono sto sam prvog dana pozeleo kad sam poceo da se igram sa traktorom.Gledao sam po netu sve varijante kontrolera koje mogu da sljakaju sa traktorom,nista mi se nije svidelo ali ovo tvoje cedo,sto vidim na slikama,je bas ono sto bi i sam hteo od kontolera.Ma nemam sta da dodam i oduzmem sem mozda tastera za Loop in,Loop out(mozda nisam dobro video?) ili mozda par programabilnih tastera za po oba decka.Ali manje sad.......... Svaka cast,nema sta!
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 08-09-2006 at 11:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Veci prikaz imas na: http://www.flickr.com/photo_zoom.gne...2447810&size=o U medjuvremenu se desilo jos nekoliko bitnih izmena. Publish-ovacu poslednju verziju uskoro. Naravno, ponovo pozivam sve vas da mi date svoj tip i misljenje kako mislite da bi bi nesto trebalo da bude. Bolje vise glava nego jedna, right? Inace, ima loop na Traktor kontroleru ima in i out tastere. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Obojica ste u pravu... Sto se tice "guranja" sprava napolju... to nije tako jednostavno niti jeftino... ok... imamo relativno jeftin Internet, ali samo to. Treba imati u vidu da ga imaju i ostali JOS JEFTINIJEG. Osim ako ne mislite da smo mi, poslovicno, najpametniji na svetu... ja tako ne mislim... besmislica... Mislim da tu ima nekih preslikavanja iz muzicke produkcije... ne direktnih ali prilicno slicnih... odnosno... ako tvoje pesme niko ovde nece da kupi... plasiraj ih "napolju"... ok, moze... ali i to kosta prilicno... i nije nista manje neizvesno... potrebno je da imas PESMU, pa da se stvari "skockaju" i da imas i malo srece, pa ce neko i da te "kupi" (ima u DaBear-ovoj sobi dosta price o tome, a ja sam to tako shvatio). Jedina stvar koja ohrabruje u ovoj oblasti, je neverovatna lenjost ljudi po razvijenim zemljama da se dohvate lemilice i nesto prave, iako im je sve pristupacnije i jeftinije nego ovde... verovatno ih nista ne "zulja" pa ne moraju... ili su u nekoj letargiji... ko ce ga znati... Zato podrzavam Divinerovu podrsku... Fibra, mora se tako, moraju se ideje udruzivati, jer su tako jace... pod uslovom da postujes sopstvenu ideju... Inace na prostorima bivse Jugoslavije, je elektronika kao privredna grana prva pocela da kopni i nestaje... ovo sto je sada ostalo se moze izbrojati na prste jedne ruke... a, koliko znam, Elektrotehnicki Fakultet u BGD niko jos nije zatvorio.... ![]() Pri tom mislim SAMO na firme koje imaju i AKTIVNO koriste svoj RAZVOJNI sektor u cilju smisljanja, proucavanja, razvoja i izrade NOVIH proizvoda iz oblasti elektronike... Ono sto je veoma zanimljivo je da su pick-and-place masine za SMD (Surface Mount Devices... one minijaturne komponente na karticama) sve cesca pojava na ovim prostorima... da li to treba i moze da omoguci nastavak ove privredne grane, ne znam... mozda je samo "hvatanje za slamku".... itd... da ne tupim dalje... u "trenutku" kada sve vremenom postade skoro primitivno i trapavo... cini mi se da, barem u oblasti opreme za muzicku produkciju, Rumski ideja ima itekako smisla u popularizaciji domace "elektronske industrije" i domacih proizvoda.... samo treba biti uporan i preziveti period privikavanja nasih korisnika na domace proizvode... nije lako... znam Isto tako... ako gledate domace proizvode, postoji ih mnogo koje ne bi menjali ni za "zivu glavu" (keks, mlecni proizvodi... itd) Meni licno, ne ide bas u glavu da se nesto moze plasirati u inostranstvu a da nije vec prilicno popularno i cenjeno u zemlji odakle je poteklo... mislim moze, ali onda treba da se covek iseli odavlen... jer i napolju treba puno vremena, truda i novca da bi se nesto proguralo... nije to tako trivijalno kako izgleda... jer gledamo samo nekoliko uspesnih slucajeva, a zaboravljamo da je bezuspesnih pokusaja bilo hiljadu puta vise. Recimo... po nekim statistikama se godisnje pojavi u svetu barem deset novih brendova u industriji zvucnickih kutija koji se guraju internacionalno... od kojih prvu godinu prezivi samo jedan... to samo pokazuje da postoje pokusaji i da ne ide bas svakome ![]() Znaci, Rumski moze i treba da odigra svoju ulogu... i da bude spona izmedju korisnika i proizvodjaca u ovom slucaju... kako ce to on da uspe... paaa.... za pocetak, mislim da nema mnogo izbora ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Khm, khm ... Fibra, ovaj tvoj kontroler se mo?e upotrebiti i za druge stvari sem za ono za ?ta si ti prvenstveno i namenio. Koliko sam ja shvatio:
Uzmimo na primer samo ove 2 grupe po 8 potenciometara sa kontrolera. To se recimo mo?e vrlo lako i brzo mapirati u Cubase-u, Nuendu-u, ... itd, na neki soft synth. Jedna grupa mo?e da se mapira na ADSR Envelope i ADSR Filtera, a druga za upravljanje OSC1, OSC2, Waveform change, ... itd. , istog tog software synth-a. E sad, ja sam uzeo samo te dve grupe potenciometara, a postoji jo? potova, slidera, tastera, koji se isto tako mogu mapirati za ostale delove tog istog software synth-a. Ovo je samo jedan primer, koji mi je prvi pao na pamet, a iz koga vidimo da ovo nije samo Traktor kontroler, već jedan kontroler preko koga mo?emo da hardware-ski kontroli?emo bilo koji soft synth. Mo?da to ljudi neznaju, pa samim tim i ka?u, da li ovo vredi uop?te !?! Evo ja razmi?ljam kako bi mi odgovaralo da imam kontroler samo sa jednim slajderom, za neke stvari tipa, automatizuj lowpass filter, vozi volume za taj i taj kanal, povecavaj Attack na tom synth lead-u, .... tj. mnogo je lak?e nego to isto raditi mi?em. Obična mala kutija sa jednim jedinim slajderom. I za kraj, ja sam recimo automatizovao Traktor sa Evolution 461 keyboard-om. :o Čak sam mapirao i dirke. Samo moje razmi?ljanje. pozz
![]() |
#19 | |||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator