|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
ton magistar
|
![]()
evo, ponovo san mixa. bila je jedna greska na violinama, jer san bi uze wet sample a ostali su dry, pa je ona iskakala.
![]() nisan vise minja sampeove, samo san automatizira mix i sad je manje jeke. evo mp3. :-? hvala svima na komentarima i dalje su dobrodosli. ![]()
![]() |
#12 | |
Mason
|
![]() Quote:
EW Platinum - valjda bese 18 DVD-a Sto se vienne tice, moze na HD da se iskopira samo boja koja ti je potrebna, a EW se instalira u nekoliko delova (mislim da bese 3-5 DVD-a po instalaciji)...
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Meni je ovo lijepo, jedino prvi ton sto odsvira klavir zvuci malo rastimano.
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Nemoj preterivati sa vibratom,a uzgred,vibrato, nema nikakve veze sa svirkom u kafani. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Samplovi su losi. Kakvu prirodnost izvuci iz onoga? To je kao da s Peglicom hoces povuci 200... To je samo moje skromno misljenje, naravno. Nisam ga uljepsavala jer ti najvise volis cuti samo istinu, zar ne? ![]() S druge strane, s obzirom da radis za hrvatsko trziste i ovo je onako samo dio i/ili background, a ne instrumentalna skladba (ako sam dobro shvatila) za hrvatsko uho ce vjerojatno biti ok i ovako, u slucaju ako ne stignes ili sto ja znam.... nije katastrofa. Ipak, mislim da mozes bolje! Ili ovo jednostavno nije tvoje podrucje i kao sto rekoh, daj to lijepo Vinku... Predlazem i da bar malo poslusas koju orkestralnu skladbu novijeg vijeka (ne klasicnu nego filmsku!) da ti udje u uho nesto lijepo, emotivno, ne-Huljicki... ![]() Sorry na strogoci. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ton magistar
|
![]()
ne. dapace. bas zato sto nije moje podrucje i trazin misljenja.
![]() ovo nije moja pisma ni moj aranzman, ja samo moran snimit i izproducirat. ja san predlozi da se snimi uzivo, ali to mi nece platit. trebalo bi platit i studijo u splitu ili zg-u i naravno 3 muzicara, jer ih ja u korculi neman. je, ovo je samo background preko kojega dolazi vokal koji pjeva glavnu melodiju, akusticne gitare i mandoline koje pratu vokal i sviraju solo. bojin se da je ovo najvise sto san ja sposoban napravit sa stringsima na ovaj nacin i nastojat cu zato sto vise izvuc sa klasicnim gitarama i mandolinama, a ove stringse cu tisnut u mixu malo nazad... jebiga, ne da mi se vise zajebavat sa semplerima. radije cu platit studijo i muzicare iz zepa nego da se moran mrcvarit. ovo do sad san slozi u jedan i po dan i to je moj limit. sad vec pocinje mrcvarenje a za to nisan spreman. ![]() hvala, anita, na komentaru. ![]()
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Kad snimi? gitare i sve ostalo ?to planira? , mislim da če? dobiti dovoljno organskih momenata tako da i ovaj aran?man stringsa uz malu eq korekturu prolazi, barem ?to se tiče tr?i?ta za koje je pjesma namjenjena... moje mi?ljenje.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Znam kad pocinje mrcvarenje.... ![]() A kao kompenzaciju, ti meni sugeriraj loopove bubnjeva, jazzerskih, pop-rock loopova ritmova jer nemam nista dobro. Stylus nije moj stil. A old lady ti mogu poslati sutra ako hoces. Iako, meni ni old lady nije ne znam sad bas genijalan, lijep je i topao, ali nije probitacan pa ako ce sve ovo zajedno biti... ne znam. Cinjenica je da (kao i kod bubnjeva sto si sigurno primjetio) ne postoji jedan sample klavira koji je za svaku pjesmu idealan. Meni su za sad maximum 2 pjesme gdje koristim isti sample. Cak sam u jednoj stvari koristila katastrofalno tvrd (ne daj boze pogrijesiti ritmicki, a ak kvantiziras zvuci robotski) STEINWAY UPRIGHT i prezadovoljna sam... Puno pricam jer brzo pisem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ton magistar
|
![]()
aranzman nesmin minjat! za gitare i mandoline isto iman ispisane note.
jebiga, takav je borbeni zadatak. ![]() ja doma iman srebrni ew, a ode san koristi garitan, koji su mi se svidili najvise radi vibrata koji je kod svih instrumenata ujednacen. medjutin sad, kad san sve poslozi i meni smeta vibrato bas na svakom tonu. sutra cu provat sto vise napravit sa ew, a onda bi eventualno moga poslat tebi, ako bude primjedbi. vec vidin, da ce skroz nanovo trebat namistat velocitije. sad san brzinski ucita jedno celo iz ew-a i puno su osjetljiviji od garitana. za bubanj. neznan. nisan nista sampleova nabavlja vec misecima, a i sto san nabavlja nisan bas zadovoljan. stylus ni ja nikad nisan iskoristi u nijednon stvari. semplira san mu samo kickove i snaree. inace, od bubnjeva najvise koristin groove master drums, ny drums works, peter erskine, double platinium, steve gadd... dakle, nista posebno i nista novo. nego, pogledaj ovaj servis. do sad ga nisan koristi, ali kad buden nesto ubuduce ozbiljnije radi, sigurno hocu. ![]()
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
U east westu platinum (ne znam da li su isti kao u silver-u samo bez mic pozicija far i stage?!).... mi je odlicno cello ono sa keyboard swithisima..... od 2 onaj s manje pozicija.. e onda isprobaj te switchise (svaki malo prosviraj) i sigurno ces otkriti jedno odlicno cello! sa odlicnim vibratom, a sve se nekako lijepo utapa...
tamo gdje ga koristim, oni koji stvarno izvrsno cuju (i rade u orkestrima) pa skuze da su ostalo samplovi, ali kao "gdje si snimala ono cello?".... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto mi je bljutav zvuk iz semplera??? | Gianfranco | Audio Software | 3 | 07-06-2009 05:20 PM |
Strings | zmaj | Slobodan Marković | 0 | 06-06-2007 10:41 AM |
Gudači (strings) | Arthur | Audio Software | 46 | 20-05-2007 07:56 PM |