Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2005, 01:28 PM   #11
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: strings iz semplera

evo, ponovo san mixa. bila je jedna greska na violinama, jer san bi uze wet sample a ostali su dry, pa je ona iskakala.
nisan vise minja sampeove, samo san automatizira mix i sad je manje jeke.
evo mp3. :-?

hvala svima na komentarima i dalje su dobrodosli.
Old 20-10-2005, 03:15 PM   #12
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Koliko su velike te biblioteke EW i Viena?
Vienna - osnovna verzija 23 DVD-a
EW Platinum - valjda bese 18 DVD-a

Sto se vienne tice, moze na HD da se iskopira samo boja koja ti je potrebna, a EW se instalira u nekoliko delova (mislim da bese 3-5 DVD-a po instalaciji)...
Old 20-10-2005, 06:04 PM   #13
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Meni je ovo lijepo, jedino prvi ton sto odsvira klavir zvuci malo rastimano.
Old 20-10-2005, 07:09 PM   #14
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob

sto se razanja tice. moran prvo vidit koliko ce pjevacica rezat, onda cu se tek igrat eq-ima ako bude trebat, iako nebi voli da mi rezi cilo vrime. ali cu sa lajerima provat da mi povremeno zarezi.
Ja sam ti dao frekvenciju na kojoj rezi uvek kad treba
Nemoj preterivati sa vibratom,a uzgred,vibrato, nema nikakve veze sa svirkom u kafani.
Old 21-10-2005, 04:51 PM   #15
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
sto vam se cini? sto bi moga jos napravit da ovo zazvuci jos prirodnije!?
Uf... bez uvrijede, zvuci hrvatski. Nije to samo do samplova, nego do orkestracije za koju bolje da zamolis Vinka da ti pomogne! Ako zna posloziti zborove (klape) onako lijepo, sigurno ce mu i ovo ici!

Samplovi su losi. Kakvu prirodnost izvuci iz onoga? To je kao da s Peglicom hoces povuci 200...

To je samo moje skromno misljenje, naravno. Nisam ga uljepsavala jer ti najvise volis cuti samo istinu, zar ne?

S druge strane, s obzirom da radis za hrvatsko trziste i ovo je onako samo dio i/ili background, a ne instrumentalna skladba (ako sam dobro shvatila) za hrvatsko uho ce vjerojatno biti ok i ovako, u slucaju ako ne stignes ili sto ja znam.... nije katastrofa.

Ipak, mislim da mozes bolje! Ili ovo jednostavno nije tvoje podrucje i kao sto rekoh, daj to lijepo Vinku...

Predlazem i da bar malo poslusas koju orkestralnu skladbu novijeg vijeka (ne klasicnu nego filmsku!) da ti udje u uho nesto lijepo, emotivno, ne-Huljicki...

Sorry na strogoci. Ovo je ipak moje podrucje.... pa sto mogu...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2005, 05:49 PM   #16
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ne. dapace. bas zato sto nije moje podrucje i trazin misljenja.
ovo nije moja pisma ni moj aranzman, ja samo moran snimit i izproducirat.
ja san predlozi da se snimi uzivo, ali to mi nece platit. trebalo bi platit i studijo u splitu ili zg-u i naravno 3 muzicara, jer ih ja u korculi neman.
je, ovo je samo background preko kojega dolazi vokal koji pjeva glavnu melodiju, akusticne gitare i mandoline koje pratu vokal i sviraju solo.
bojin se da je ovo najvise sto san ja sposoban napravit sa stringsima na ovaj nacin i nastojat cu zato sto vise izvuc sa klasicnim gitarama i mandolinama, a ove stringse cu tisnut u mixu malo nazad... jebiga, ne da mi se vise zajebavat sa semplerima. radije cu platit studijo i muzicare iz zepa nego da se moran mrcvarit.
ovo do sad san slozi u jedan i po dan i to je moj limit. sad vec pocinje mrcvarenje a za to nisan spreman.

hvala, anita, na komentaru.
Old 21-10-2005, 06:11 PM   #17
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Kad snimi? gitare i sve ostalo ?to planira? , mislim da če? dobiti dovoljno organskih momenata tako da i ovaj aran?man stringsa uz malu eq korekturu prolazi, barem ?to se tiče tr?i?ta za koje je pjesma namjenjena... moje mi?ljenje.
Pozdrav.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2005, 07:52 PM   #18
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
ne. dapace. bas zato sto nije moje podrucje i trazin misljenja.
ovo nije moja pisma ni moj aranzman, ja samo moran snimit i izproducirat.
ja san predlozi da se snimi uzivo, ali to mi nece platit. trebalo bi platit i studijo u splitu ili zg-u i naravno 3 muzicara, jer ih ja u korculi neman.
je, ovo je samo background preko kojega dolazi vokal koji pjeva glavnu melodiju, akusticne gitare i mandoline koje pratu vokal i sviraju solo.
bojin se da je ovo najvise sto san ja sposoban napravit sa stringsima na ovaj nacin i nastojat cu zato sto vise izvuc sa klasicnim gitarama i mandolinama, a ove stringse cu tisnut u mixu malo nazad... jebiga, ne da mi se vise zajebavat sa semplerima. radije cu platit studijo i muzicare iz zepa nego da se moran mrcvarit.
ovo do sad san slozi u jedan i po dan i to je moj limit. sad vec pocinje mrcvarenje a za to nisan spreman.

hvala, anita, na komentaru.
Ako si zadovoljan orkestracijom kakva je, da je, posalji mi midi (ili cubase/nuendo) file, pa cu ti ja to presvuci u ew i poslati wav u ponedjeljak (jos nemam adsl) ili mp3 320... mogu jos na tome poraditi, ali minimalno. Trenutno ne smijem raditi za ozbiljno (kao trebam mirovati), pa se stignem ovako po malo igrati, pa slobodno posalji. Sredujem tonski neki djecji igrani filmic i radim takve gluposti, pa ti je jasno...

Znam kad pocinje mrcvarenje.... da je besmisleno nastaviti... koliko sam samo puta budalasto radila mrcvareci se i na kraju izbrisala stvar i gotovo!

A kao kompenzaciju, ti meni sugeriraj loopove bubnjeva, jazzerskih, pop-rock loopova ritmova jer nemam nista dobro. Stylus nije moj stil.

A old lady ti mogu poslati sutra ako hoces. Iako, meni ni old lady nije ne znam sad bas genijalan, lijep je i topao, ali nije probitacan pa ako ce sve ovo zajedno biti... ne znam. Cinjenica je da (kao i kod bubnjeva sto si sigurno primjetio) ne postoji jedan sample klavira koji je za svaku pjesmu idealan. Meni su za sad maximum 2 pjesme gdje koristim isti sample. Cak sam u jednoj stvari koristila katastrofalno tvrd (ne daj boze pogrijesiti ritmicki, a ak kvantiziras zvuci robotski) STEINWAY UPRIGHT i prezadovoljna sam...

Puno pricam jer brzo pisem...
Old 21-10-2005, 10:39 PM   #19
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

aranzman nesmin minjat! za gitare i mandoline isto iman ispisane note.
jebiga, takav je borbeni zadatak.
ja doma iman srebrni ew, a ode san koristi garitan, koji su mi se svidili najvise radi vibrata koji je kod svih instrumenata ujednacen. medjutin sad, kad san sve poslozi i meni smeta vibrato bas na svakom tonu.
sutra cu provat sto vise napravit sa ew, a onda bi eventualno moga poslat tebi, ako bude primjedbi. vec vidin, da ce skroz nanovo trebat namistat velocitije. sad san brzinski ucita jedno celo iz ew-a i puno su osjetljiviji od garitana.

za bubanj. neznan. nisan nista sampleova nabavlja vec misecima, a i sto san nabavlja nisan bas zadovoljan.
stylus ni ja nikad nisan iskoristi u nijednon stvari. semplira san mu samo kickove i snaree.
inace, od bubnjeva najvise koristin groove master drums, ny drums works, peter erskine, double platinium, steve gadd... dakle, nista posebno i nista novo.
nego, pogledaj ovaj servis. do sad ga nisan koristi, ali kad buden nesto ubuduce ozbiljnije radi, sigurno hocu.
Old 21-10-2005, 10:58 PM   #20
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

U east westu platinum (ne znam da li su isti kao u silver-u samo bez mic pozicija far i stage?!).... mi je odlicno cello ono sa keyboard swithisima..... od 2 onaj s manje pozicija.. e onda isprobaj te switchise (svaki malo prosviraj) i sigurno ces otkriti jedno odlicno cello! sa odlicnim vibratom, a sve se nekako lijepo utapa...

tamo gdje ga koristim, oni koji stvarno izvrsno cuju (i rade u orkestrima) pa skuze da su ostalo samplovi, ali kao "gdje si snimala ono cello?"....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules