Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2005, 02:02 AM   #11
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: NI guitar rig 2

snimao pre nedelju dana Les Paula preko Distortion Factory-ja... gitara-pedala-preamp (line ulaz)-AD ... ispalo je odlicno! mada smo namestali zvuk jedno 3 sata

dakle, od mene slobodno preporuka za snimanje.. za te pare, odlicna spravica... zavrsava posao.. saljem za nedelju, dve i pesmu kad se zavrsi mastering pa cete cuti.. whitesnake - amadeus rock'n'roll )))))))

pozdrav!
kVu is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2005, 04:37 AM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Za direct ovo:

Ili u slučaju manje kinte

Jer zvuči ovako:
http://www.tech21nyc.com/sounds/gt2_sounds/gt2cali.mp3

?to je naravno, poprilično bolje nego guitar podrigovi i ostale soft simulacije koje ko?taju duplo toliko.
Ne bi niko hvalio guitar rig niti mislio o njemu da treba da plati full retail price. Ovako... Mada ok, ako nekome treba iz nepoznatog razloga fleksibilnost softvera, da mo?e da promeni farbu kasnije i slično, ajd, kapiram.

Inače realno i dalje Behringer ima best beng for the buck, za tako sitne pare Vamp2 je neprejebiv, svidjalo se to nekom ili ne (jer svi mi mrzimo behringer, jel tako? Tako je ), a zvučno ?to se tiče simulatora gde se tra?i mnogo različitih mogućnosti (?to ipak nije u mogućnosti sansamp-a), Line 6 sprave pa dva mesta prazno. Evo potpisujem da ako neko misli da mu soft simulator zvuči jednako dobro kao hardware sa istom svrhom, treba da ode da mu pregledaju u?i.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2005, 09:40 AM   #13
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

nije verovatno ni ovaj preamp los

ali sve to vec ima modelovano u GR2,a zvuci isto kao i prave sprave, tako kazu na onom trejleru za GR2

jesi gledao trejler? jaooo GR2 ne zvuci nista bolje od keca,isti endzin,par novih pojacala,pedala... ali u sustini isto.

Last edited by veseli koljac; 24-10-2005 at 09:45 AM.
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2005, 01:24 PM   #14
MD
Senior Member

MD's Avatar

Ljudi, jeli tko probao voxengo boogex?.Ja bi rekao da je to najbolji speaker+mic simulator do sada, pogotovo ako se pogoni nekim dobrim driveom jer je njegov u?as..

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 24-10-2005 at 01:31 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2005, 04:34 PM   #15
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by veseli
nije verovatno ni ovaj preamp los

ali sve to vec ima modelovano u GR2,a zvuci isto kao i prave sprave, tako kazu na onom trejleru za GR2

jesi gledao trejler? jaooo GR2 ne zvuci nista bolje od keca,isti endzin,par novih pojacala,pedala... ali u sustini isto.
Nisam gledao trejler, preslusao sam samo one mp3-je na njihovom sajtu, i kao, ok, imam utisak da jesu malo radili da srede zvuk ?to se tiče high gain-a, ali se nisam ne?to ni isekao. A da, ni taj tvoj preamp nije lo?

Quote:
Ljudi, jeli tko probao voxengo boogex?.Ja bi rekao da je to najbolji speaker+mic simulator do sada, pogotovo ako se pogoni nekim dobrim driveom jer je njegov u?as..
Jesam i kao, kul, probao ga sa simanalog Marshall-om pre njega, i da bolji rezultat nego sam simanalog, mada imam neke impulse kutija skinute sa neta koji sam jos ranije probao sa impulsnim reverbom i vi?e mi se dopadaju, ne znam u čemu je fora ne bi trebalo da postoji razlog.
Old 27-10-2005, 07:19 PM   #16
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ok mozda treba da odem da mi pregledaju usi
Idalje mislim da software moze da zvuci dobro kao HW (sto se tice simulacija pojacala...). Verujem da se sa dobrim preampom moze izvuci odlican zvuk.
Takodje ne znam sa kakvim gitarama vi to probate. To sto neko ima LP meni licno ne znaci ama bas nista jer ih ima svakakvih. (kao uostalom i svakakvih gitara )

poz.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2005, 09:05 PM   #17
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Imaju li novi Guitar rig i Amplitube iLok (dongle)?
Za Amplitube se nesto govorka da ce biti.
I da li to znaci da cemo biti uskraceni za "probne" verzije?
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2005, 01:16 AM   #18
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

amplitube2 ce najverovatnije biti zasticen syncrosoftovim ikey-om (koji takodje koristi miroslav Philharmonik) ako se ovo desi onda cemo definitivnno biti uskraceni za demo.
gitar rig nece imati nikakvu dongle zastitu.

Last edited by veseli koljac; 01-11-2005 at 01:21 AM.
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2005, 02:51 AM   #19
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
Ok mozda treba da odem da mi pregledaju usi
Idalje mislim da software moze da zvuci dobro kao HW (sto se tice simulacija pojacala...). Verujem da se sa dobrim preampom moze izvuci odlican zvuk.
Mislim da generalno, (ne mislim na tebe direktno) postoji ne?to o čemu ljudi ne razmi?ljaju.
Sve je to software, to jest, naravno da u nekoj Line 6 spravi postoje čipovi i software na njima koji radi istu stvar. Znači kad upoređujem hardware i software za emulaciju, bar ja lično ne dajem prednost hardveru jer je to "ono pravo" i mo?e se rukom opipati itd.
Sa subjektivne strane, ono ?to čujem mi govori da Line 6 emulacija bolje le?i u matrici, lak?e se pakuje, mek?e, i jasnije mi zvuči. Nekada čak i nije savr?eno pogođen karakter nekog pojačala ali je sve vrlo upotrebljivo.
Sa objektivne strane ima? kompaniju koja godinama ne radi ni?ta drugo nego proizvode vezane za emulaciju pojačala, kao i sama pojačala i ima? NI instruments koji je platio par ljudi da iskodiraju neki simulator jer treba zagristi i u taj segment tr?i?ta. ?ta misli? ko ima veći bud?et, iskustvo i već postojeći vi?egodi?nji rad na usavr?avanju tehnike emulacije?
Old 04-11-2005, 03:13 AM   #20
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
?ta misli? ko ima veći bud?et, iskustvo i već postojeći vi?egodi?nji rad na usavr?avanju tehnike emulacije?
ajde pitaj kome vise treba vjerovat
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules