|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
@ Oggy da, ali broj kanala i sirina trake ne moraju uvek biti proporcionalno povezani |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Naravno da nije "bas" direktno povezano i naravno da znam, ali i Trabant je imao samo dve svecice i kotrljao se i ljudi ga i danas zovu kolima, mada kolima takodje zovu i Rolls Roys... Naravno, posedovao sam i trabanta (mada Rols nisam
![]() Postoje stanovite razlike i medju magnetofonima... ![]()
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Cuo sam i jednu pricu kako je izvesni studio izgubio dobrog musteriju bas zato sto nije imao magnetofon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Spomenuo sam video rekorder koji ima profesionalni kvalitet uvoza i izvoza audio signala na nivou data trake.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Bas kao shto je SandRob rekao, u danasnje vrijeme kad svi brzo zivimo i brdo posla si imamo za vratom magnetofoni (svaka im cast na toplini) su ipak proshlo vrijeme, pogotovo za kucne uvjete. Nekad davno sam imao Fostex R-8 i bio sam najveci potrosac stapica za ushi bez obzira na dobre trake (Ampex 457) glava se je brzo prljala a prvi i osmi kanal su uvijek loshije radili
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
evo u studiu u kome sam radio dve godine stoje dva magnetofona - Studer A80 i jedan Fostex, 16ch nisam siguran koji je model... i stoje... i skupljaju prasinu... cak nam je Cile (tip koji nam odrzava studio) zabranio da ih sada palimo bez njegovog nadzora jerbo moz nastati stete....a nabavljeni su jer je izvesni domaci producent napalio gazdu kako ce svi da odlepe kad on nabavi studera... snimili se eyesburni, i od tad skupljaju prasinu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
nije to ni?ta čudno.
Većina ljudi će radije pazariti gigantski hdd nego 17 minuta trake.
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ma da. Znam ja da je to tako. Samo sam razmisljao i probao finalni proizvod presnimiti na traku, pa vratiti nazad u racunar. Razlika u zvuku je stvarno evidentna, ali kada se skine shum pitanje je shta ostane jer tu razliku nemam cime izmjeriti, a na mojim bayerkama ne mogu cuti gubitak kvaliteta koji sigurno mora biti izrazen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Svakako je dobro imati magnetofon, makar kao eksponat. Deluje onda kao - pravi studio.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
24kanalni magnetofon sa 2incnom trakom - koji? | ShumaR | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 08-06-2008 05:16 PM |