Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-03-2005, 12:56 AM   #11
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

A Pure koliko je samo rack kucishte ko DC-ja? Takodje koliko koshtaju akusticki kitovi i fanless napajanja?

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 01:16 AM   #12
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

280 E rack kuciste
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 02:05 AM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Meni se ne dopada na YU-Midi konfiguracijama to sto su sve sa EMU kartama... Bas sam to pricao sa Puretom telefonom.... Nemam nista protiv EMU kartica, naprotiv... , ali niti su najbolje, niti su jedine na svetu! Sta bih ja sa EMU, kad se palim na drugaciji trip, tipa sto modularnije i sto vise ne vezano za comp? Mogao bih da se slikam sa 1XADAT... Neznam zasto Zlatko nije ponudio i druge varijante... Ma da sam primetio da se on van svake mere napalio na EMU i teme gde se prica o EMU kartama su cak izdvojene na forumu...

Ponavljam da po meni EMU karte nisu lose, ali daleko od toga da su kraj sveta. Ako nudis DAW konfiguracije, daj vise varijanti... od 1212m do Digidesign...
Old 18-03-2005, 02:33 AM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

E-mu je best buy i to je najbolja zarada za trgovce da naprave konfiguraciju s kartom koja je korektna, a nije skupa. Iz istog razloga sam i ja pazario 1212m. Procena mi je bila da ne volim CW, nemam para za pravi TDM PT, RME 9632 mi je "kao" samo duplo skuplji i ne verujem da je i duplo bolji, a sa Emu nisam mogao mnogo da izgubim. Da ne pominjem da sam prilicno bio zadovoljan i Terratec-om. Ako nije skroz profi, onda mi ne igra uopste da li kosta 200 ili 1000 evra (a za te pare, nema profi). Onda je bolje da bude jeftinije, pa da ulozim ostatak u neki dobar outboard i cekam da se malo izdefinisu novi standardi (i moja materijalna situacija ), pa da onda "uletim" i budem miran neko vreme.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 09:42 AM   #15
cevap
Member

cevap's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
one manje varijante su verovatno bazirane na Shuttle plocama koje su pretezno namenjene varijantama za dnevnu sobu odn. nesto sto pusta filmove i muziku.....

Ti "DAW"-ovi su namenjeni korisnicima YuMIDI-ja (za ovo ce me lincovati cevap) ciji su prohtevi.....pa moze se reci drugaciji.......ako hoces pravi DAW kontaktiraj Divinera za konfiguraciju ili Digital Cave-a za rack racunare namenjene DAW-u (za 2000 evra koliko si naveo kao cifru mozes uzeti 64-bitnu konfiguraciju baziranu na Athlon 64 FX procesoru ako se ne varam)...

same konfiguraciije su napravljene tako da izgledaju dobro na papiru (neka mi neko da dobar razlog zasto je uredjaju za live svirku potreban dual layer dvd rezac), ali je odnos cena-kvalitet [pretpostavljam] uzasan (kao i kod svih YuMIDI-jevih proizvoda.....cisto moje misljenje).....
Hehehehe, ma nece te cevap linchovati.

Da se razumijemo, zlaya je dugo vremena u onom poslu i zna najbolje shta i kako treba. Covjek zivi od onoga i naravno gleda da zaradi. Svi bi se mi isto ponashali.

Za potrebe zive svirke mislim da je onaj sistem 100% u redu. Potrebe narodnjaka i "ostalih" su jako razlichite. Narodnjacima treba mnogo manje. Aranzer je danas sa svojih max 64 mb memorije nedovoljna sprava za zivu svirku. Kad uzmete u obzir da pristojan zivi bubanj uzima barem 32 MB, a gdje su bas i gitare, pa "tepih" stringsa, sve ce vam biti jasno. Na drugoj strani, na PCju moze da stane ogromna kolichina semplova koja se putem cubase, giga sudija, fm7 i slichnih programa, preko klavijature moze vuci iz PCja, i onda to zvuchi fenomenalno. Neuporedivo u odnosu na zvuk iz samog aranzera.
Zlaya je upravo upotrijebio ono malo shuttle kucishte zbog transporta, jer se dosta opreme tegli na svirku.

Da sam ne spremam sebi takvu jednu konfiguraciju mozda bih razmishljao o nabavci onog njegovog sistema.
Old 18-03-2005, 11:14 AM   #16
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
E-mu je best buy i to je najbolja zarada za trgovce da naprave konfiguraciju s kartom koja je korektna, a nije skupa. Iz istog razloga sam i ja pazario 1212m. Procena mi je bila da ne volim CW, nemam para za pravi TDM PT, RME 9632 mi je "kao" samo duplo skuplji i ne verujem da je i duplo bolji, a sa Emu nisam mogao mnogo da izgubim. Da ne pominjem da sam prilicno bio zadovoljan i Terratec-om. Ako nije skroz profi, onda mi ne igra uopste da li kosta 200 ili 1000 evra (a za te pare, nema profi). Onda je bolje da bude jeftinije, pa da ulozim ostatak u neki dobar outboard i cekam da se malo izdefinisu novi standardi (i moja materijalna situacija ), pa da onda "uletim" i budem miran neko vreme.
Mozda je best buy kod nas al sa vecim izborom a kolko sam skapirao zlatko je negde iz nemacke moze se mnogo bolje proci, recimo prosonus firepod
8 ulaza, 8 preampa midi spdif (jedino nema adat) za malo vece pare od 1820m
ridge is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules