|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.milking-rosewood.com/Audi...it_128k_v2.mp3 Ovo je pravljeno kao demo za Amplitube presete koji ?e biti komercijalni, nisam ih radio ja, ve? neko drugi tako da nisam dirao parametre, zna?i ovo je sve amplitube http://www.milking-rosewood.com/Audi....Night_56k.mp3 Ovo je kratko par?e nastalo za pola sata, pad i preset iz iste zbirke koja je kori??ena i u prethodnom slu?aju http://www.milking-rosewood.com/Audi...emake_128k.mp3 Remake pesme Tony McAlpine-a traje samo minut, za toliko je dobijena dozvola, farbe su namerno pravljene da imitiraju farbe sa originala, pa ako zvu?e kao zujalice iz 80-ih, tako i treba ![]() http://www.milking-rosewood.com/Audi...ix%20Fast1.mp3 Neki privremeni mix (Malo je haoti?an za sada, bi?e bolje ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
evo ja cu da pogadjam samo da skinem stvar, a ti me posle ispravi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Mo?e, ajde ba? da vidimo koliko ti je izo?tren sluh
![]() Trebalo je da sla?em da je jedna od gitara snimljena sa poja?ala, sad mi je ?ao ?to nisam, garant bi neko prepoznao da je neka od njih u snimku "o?igleno" sa majkovanog amp-a ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
pa ovako:
prva gitara,znam da g.rig nije (bar ne bi trebalo ![]() ![]() 00:34 amplitube (takodje nisam siguran uopste.) 00:54 ova etno melodija je pod.(a mozda i amplitube :oops ![]() 01:21 i ritam i solo mislim da je amplitube.(za ritam sam vise siguran.) 02:40 kratko 2-3 tona,ovo bas ne znam...neka bude g.rig. 02:58 pod solo,03:14 amplitube rifovi. 03:58 za ovo sam gotovo siguran da je g.rig 04:32 rifovi pod. sasvim je moguce je da sam sve promasio! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||||||||
Pro Member
|
![]()
Ojha, svaka ?ast, ti si se potrudio da da? precioznu informaciju!
![]() Ali moram samo prokomentarisati da sam zbunjen time ?to si ti posmatrao pesmu linearno kroz trajanje... Kao ?to je i logi?no, mislio sam da ?e? opisivati instrumente po kanalima, jer ukupno nema toliko mnogo instrumenata... Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
a i mislio sam da si panovao iste efekte na oba kanala samo drugacije podesene. ajde javi kad okacis jos neku stvar na net. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Znam da si imao neku problematiku sa priklju?ivanjem gitare u kompjuter ranije, jesi li re?io to?
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Skinuo sam hm..oko prve 2-3 minute pjesme.
I to onog zadnjeg linka, neki navodni etno. Solo gitara je vjerovatno na PODju i dobro zvu?i. ?ista je bez softverskog zujanja i gu?enja. Ritam gitare me se nisu uop?e dojmile i ako su snimane sa plug inovima jasno je zasto. Imam osje?aj da je jedan lead poslije sniman na amplitubeu ali mozda se varam, mutan je sound i zujav, prekriven reverbom i delayom ali nije pomoglo . Sve ?to sam ?uo da je snimljeno sa POD xt, sa stranih siteova mi zvuci dosta dobro tako da ne bi to mije?ao sa softverom jer nije ista svar. ?teta ?to nema kupiti POD u nas ![]() P.S. Ono ?to me se dojmilo na snimci je sviranje solista.Zvu?i dobro uistinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
ok je sve bilo prikljuceno,ali problem je bio los zvuk ritam gitare,kada snimam sa amplitube-om,rig-om...(i uopste.)
gitare su zvucale plitko i prazno a ceo mix je bio prilicno tih,ili je klipovao. greska je bila sto sam npr.jednom odsviran ritam,samo panovao(znaci nisam svirao iz bar dva puta!)jer sam mislio da tako odsvirane giater nece zvucati dobro,kada sam to ispravio razlika je bila ogromna,ceo mix mnogo glasniji a gitare su dobile onu dubinu sto im je nedostajala. i dalje kacim hard distorziju (samo niske frekvencije skroz smanjim)pre vst-a.u amplitube-u stavim no speaker i upalim mda combo 4*12. bez efekata se cuje sam zujanje distorzije visko i bez basa,ali kada upalim amplitube i combo,zvuk postane neverovato bolji. mnogo neprespavanih noci sam proveo istrazivajuci razne vst-efekte koji bi mi odgovarali u mixu,tako da sam prilicno skapirao neke stvari,i sve je mogo bolje nego pre,nadam se da cu uskoro da zavrsim jedan mix,bice to neki noviji gothic-metal pravac,pa ako te ne bude mrzelo da skidas sa neta...bas bih zeleo da cujem tvoje misljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Amplitube Metal | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 11 | 19-07-2008 11:28 AM |