|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Da li to znaci da ako gitaru direktno steknem u line in, signal moze da klipuje i pre nego sto dodje do recimo kompresora na cubase-ovom insert audio in-u?
Da li moram da imam neki externi preamp, pa makar i u formi nekog gitarskog procesora? :roll:
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
otprilike tako - definitivno moze da zaklipuje na konverziji davno pre cubaseal.
A ja da se vratim na staru pricu - dakla, ako se metnu na insert od Inputa od Cubasea neki efekti, oni se mogu u realtime-u monitorisati? Cime bi se, kao sto sam i ranije kukao i pitao, pc pretvorio u realtime processor sa sve DirectX pluginovima, jel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
ma to je ono sto me je odushevilo.
![]() npr. Guitar Rig u insert, neki midi foot kontroler, i groovaj. ![]() Guitar procesor iz PC-a 8) 8) 8)
![]() |
#14 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Efekat stavljen kao insert na input kanalu tokom snimanja ti ne slu?i apsolutno ni?emu. Ne spaljuje? ti ulaz na kanalu u internom mikseru CUbase-a nego se to doga?a na samim A/D konvertorima kartice. Jednostavno samo pazi da ne ide? u crveno, a kompresor stavi na samom kanalu, time i ostavlja? sebi kasnije izbor koliko ?e? kompresovati jer efekat nije "print"-ovan. Ima? dovoljno headroom-a danas sa 24.-itnim recordingom da bi se optere?ivao ba? toliko da istera? ?to ve?u iskori??enost bita?e. Ionako se ulazni kompresor obi?no koristi samo blago, da bi se predupredila mogu?nost da neki iznenadni peak ne spali ulaz i tako uni?ti ina?e odli?an "take". Quote:
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Imam priliku da ponekad koristim Boss GT-6 gitarski procesor. Da li on moze da se iskoristi kao preamp i dajte par dobrih razloga zasto bih uzeo externi preamp?
:roll:
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Zato sto ti out iz sprave nije balansiran, kao ni signal gitare uopste. Ako to usnimis direktno na karticu, usnimavas nebalansiran signal, dok bi sa preampom imao iskorigovan balansiran out, tj in u karticu. Veeelika razlika iako ne na prvo slusanje, a ono u daljem radu kada signal pocnes da tretiras raznim dinamickim efektima i uklapas u sliku. Tek tada dolazi do izrazaja kvalitet (tehnicki) samog usnimka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ocu da budem prvi koji ce u Zajecaru na gitarijadi da izadje "sa sve kompjuter" na scenu. ![]() ![]() ![]() evo prosunjah malo: http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm?lang=ENG
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
1. Preamp (balansiran izlaz) ---> Muzicka kartica LineIn (nebalansiran) sta li ja lupam ovo ![]() 2. Preamp (balansiran izlaz) ---> Muzicka kartica (balansiran ulaz) 3. Preamp (nebalansiran izlaz) ---> Muzicka kartica LineIn (nebalansiran) Znaci po vama obavezan preamp.
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Guitar Rig je VSTi koji osim svog softverskog dela ima i hardverski dodatak u vidu midi kontrolera koji je bas, bas dodatak instrumentu i optimizovan za njega. E, sad... priroda midi kontrolera je takva da i joystick mozes adresirati da ti radi u tu svrhu. Ipak moji saveti bi bili:
1. Original kontroler (koji ne moze da bude mnogo skup) 2. Zajecar- NE 3. Kompjuter na svirci... mozda ali... (sledi anegdota): Prosle godine na Exit-u, nastupao moj omiljeni band iz Hrvatske (a i sire) PipsChips&Videoclips i ja ti na Exit odem samo zbog njih, al' ajde kad sam vec tu da idem na dva dana, pa i na Moloko (nebitno). Ljudi pocese svirku, ali kad god je trebao da zasvira neki synth sa lap topa, problem. Karakteristican zvuk greske u Windovs-u i prekid svirke. To se desilo par puta, publika nervozna, oni jos nervozniji, iskljuce komp i otprase svirku do kraja bez njega (inace fantasticno). Zamisli sta bi bilo da u pitanju nije synth nego da ostanes bez gitare na bitnoj svirci? Malo zajebano. Na bini imas veliku koncentraciju raznih kablova, zracenja, pojacala i ko zna kakvih sve gluposti (pisem, a ne znam) i ti nikad ne znas da li ce ti komp raditi identicno kao u kucnim uslovima. Moj savet je: Eventualno za neku foru, ali da ti cela svirka zavisi od toga? Ja ne bi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
2. ![]() 3. Ma samo kao fora naravno, uvek nesto za backup. Ali stvarno je mislim dobra fora. LapTop, Foot i groovaj 8)
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
..mixdown vs. recording.. | lesha | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 13-12-2005 07:53 AM |
Recording Tutorial ;-) | dvuckovic | Tutorijali | 1 | 19-09-2005 04:42 PM |
Home recording | Mirko | Vlado Georgiev | 7 | 26-02-2005 01:46 AM |
Gitarski recording | Arthur | Gitarska Produkcija | 65 | 31-12-2004 01:02 PM |
Home Recording | diviner | Tutorijali | 4 | 27-06-2003 05:29 PM |