|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vibrator
|
![]()
posto je alavuk vec pomenuo, a meni se vec motalo po glavi ovih dana (mada sam o ovome razmisljao jos pre desetak godina) sta kazete da napravimo domacu kompilaciju?
dajte predloge kako bi to moglo da se odradi, u kom formatu, i kako bi birali numere.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
format neka bude za sad mp3 , a ako bi se to promovisalo kako valja mozemo svi skupiti po malo kinte i odraditi neku kolicinu diskova (mi smo za 250 diskova dali ukupno oko 5 hiljada znaci sve diskovi stampa na diskovima omot kutije)da se sibaju raznim casopisima , emisijama , naravno izdavackim kucama, znaci ima nacina da se izvede , a ziri ???? xmmm dobro pitanje , tj ne poznajem vecinu vas da mogu da "odredim", mozda bi bilo najbolje da moderatori da izaberu pesme pa korisnici pa umesto da napisu koje izvodjac stave redni broj a oni znaju koje ko pod rednim brojem, naravno jedanput se moze glasati i s'tim da se registracije ne mogu primati dok traje glasanje ili da glasaju ljudi koi imaju minimum recimo 20 postova... recimo ili cak zivi nastupi sto je vise zanimljivije ... ili mozda to kad se odradi cd ... eto ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Dobra inicijativa
![]() Upravo se to događa na jednom forumu na kojem sam član i stvari funkcioniraju na način da svako ima pravo uploudati po dvije pjesme(preko ftp klijenta)na neki njihov web prostor,rok za izradu je 3 mjeseca,nakon toga cijeli forum glasa za pjesme koje će ući na kompilaciju,s tim da admini i moderatori imaju zadnju i konačnu riječ,pjesme se na natječaj šalju u mp3 formatu.Kompilaciju bi trebao izdati "Dancing bear".Dečki su bili na nekim dogovorima koji su rezultirali zaključkom da sami moramo napraviti mastering cd-a(u tu svrhu je stavljen na raspolaganje pinguin peak meter s dobrim tutorialom koji svi moramo koristiti) ,te eventualno u nedostatku sponzora skupiti neku sitnu lovu,valjda za pokriće troškova izdavanja jer kolko sam uspel pročitati između redaka izdavač,neće imati apsolutno nikakve troškove,već bi kompilaciju samo promovirao po radijima,a možda,možda i negdje van RH. Dal kaj s toga svega bude ne znam,al je u svakom slučaju pozitivan moving. Kaj bi to točno značila "domaća kompilacija"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Glasam ZA.
domaća=kao i rumski=svi sa prostora stare juge(ili koji se tako osećaju ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ima smisla, itekako. Mo?e i da se radi namenski za kompilaciju. Ostavi se vremenski rok za zavr?etak, ... itd.
...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rumski DAW | diviner | Obavestenja | 11 | 02-09-2006 10:22 PM |