|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ja definitivno ne cujem bas nista
![]() ![]() to mogu biti 48 i 96Khz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pa evo ja bih rekao ovako:
1.wav = 96 khz 2.wav = 44.1 khz 3.wav = 48 khz Razlike su zanemrljive ili skoro da ih nema. To je po nekom mom osecaju (na prvo slusanje) koji naravno moze biti skroz pogresan al' eto ... cekamo rezultat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
Pojma nemam, sve mi je isto
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
3. je na 44.1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja sam bio ubedjen da necu cuti nikakvu razliku, ali eto, cuo sam. E sad, da li se tripujem ili stvarno nesto postoji, ne znam. Monitoring mi je prilicno ocajan, tako da sam skeptican. Meni najbolje zvuci 3, tako da cu reci da je to 96 (recimo). 1 i 2 su blizu, ali ako bih morao da kazem, rekao bih da je 1 = 48 a 2 = 44.1...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ja se slazem sa Davormenom da je 3. na 96,a od ova 2 uopste ne mogu da se odlucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ako ces pravo! Test koji si radio je potpuno irelevantan.To ti je otprilike kao da te neko pita da prepoznas razliku izmedju domaceg kvalitetnog vina i loseg buckurisa u bevandi koja je napravljena 10 na prema 1 u koris vode.Radio si test sa jeftinim monitorima i relativno jeftinim mikrofonom!Cak da si radio test i sa vrhunskim monitorima i mikrofonom tes bi bio irelevantan jer je to takvo velika transformacija i gubitak po bilo kom pitanju i prametru zvuka da ce bilo ko ko se bavi time bilo sta hteti reci o razlikama.
E sad nemoj da pomislis da te kritikujem nego bi zeleo da uradis relevantan test pa da cujemo i diskutujemo. Evo ti predlog(proveren kao test metod mnogo puta od ozbiljnijih likova nego sto smatram sebe).Uzmi jedan visekanalni sesion u svomDAW-u i probaj da ga saberes analogno (nebitan broj kanala,koliko ti audio karta i mixer dozvoljavaju).Pa ga snimi na drugoj karti u tri rezima 44.1,48,96,zatim to konvertuj u finalnu rezoluciju CD-a i onda testiraj. PS.ako te zanima rezultat odmah cu ti reci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ja necujem razliku!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() inace, rekao sam da cu rezultate objaviti u petak ali...necu ![]() objavit cu skupa i sa ostalim testovima, ali zbog obaveza ih nisam jos stigao snimiti....no, posudio sam akusticnu tako da cu se pozabavit tim ovaj vikend, ako me Murphy zaobidje malo ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
ajde objavi rezultate, ovako ce izgubiti car ovaj post.....
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Promena samplerate-a na MOTU Firewire 896HD | naxalit | Computer Hardware | 2 | 15-11-2007 01:05 AM |
efekti&samplerate | Arthur | Audio Software | 9 | 20-06-2005 02:37 PM |