|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ne, znam taj Reveal.... Hm....
Ja cu sebi napraviti neku 5.1 varijantu, ali od razlicitih zvucnika. Znam da to nije pametno, ali ima i svojih dobrih strana. Prednji par ce mi biti ADAM Anf10 (dok ih ne zameni p22a, a oni odu pozadi ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() @OFF Ne veruje da ces puno dobiti uskladjivanjem razlicitih sistema ali okusaj se, ja ne bi ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
7.1 ima i dva zadnja zvucnika pored para bocnih/zadnjih. Sto se tice slusanja, to su jedine razlike, u "ozvucenju". Po preporukama i analizama, generalno, 5.1 je precizniji i time vise naginje ka muzici, ali tesko pokriva vise slusalaca od nekoliko, znaci "asocijalan i sebican"... ![]() 7.1 ima bolju difuznost zvucnog polja iza ledja slusaoca, i time olaksavaju pokrivanje veceg prostora sa vise slusalaca, smanjenjem preciznosti i povecanjem difuznosti zvuka pozadi... tako da je taj sistem bolji za film. Sto se tice kasnijih ideja u threadu o razlicitim zvucnicima u sistemu... preporuka ne propisuje da zvucnici moraju biti isti. Naprotiv, ozbiljni consumer sistemi imaju upravo zvucnike posebno konstruisane za mesto koje zauzimaju. Bitno je da levi i desni zvucnici budu sto vise isti a najvise centralni ![]() Generalno se prednji zvucnici dosta klasicno konstruisu,... dok se bocni cesto rade u dipole varijanti,... a dodatna difuznost se moze postici omnidirekcionalnoscu zvucnika... tako da se i to radi za bocne zadnje i eventualno zadnje zvucnike u 7.1 Ovo govorim za home varijantu... sto se monitoringa tice... svi zvucnici u sistemu su uglavnom isti osim subwoofera... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|