|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super Moderator
|
![]()
Svaka cast Sandro!
Jesi li uspeo da napravis remote od nuenda? Ja cu danas da probam, moram da pospajam kompove jer je sve rasklopljeno. Postavicu svoj projekat takodje danas koji je vise namenjen za elektronsku muziku i za rad na dva kompa, a moze i na jednom. Dosta je jednostavniji projekat od tvog ali sluzi svrsi pa ko radi elektroniku pomoci ce mu maximalno.
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
Sandro, svaka cast za ovo... Evo, napokon sedoh da izanaliziram sta si ovo petljao
![]() Ovo je mnoooogo drugacije od onoga kako ja radim i to je dokaz kakav routing ima CW... ne bi me cudilo da postoji jos n nacina... Cudno, nikad nisam ovako razmisljao, ali moracu da probam ovo... cini mi se vrlo O.K... Ja skoro uvek koristim desetak buseva u cubase-u zbog CW efekta po kanalima, a samim tim i karticu koristim kao sabirnicu... Medjutim, ovo me zaintrigiralo... ![]() Nije mi bas sve najjasnije, ali videcu posle kada budem otvorio neki project. Jel' pravis ti subgrupe u cubaseu, ili sve direktno pichis na ovaj tvoj mix buss? Ovaj tvoj post post bi trebalo fixirati za vrh DSP podforuma jer dosta ljudi ima CW, a ovo je itekako pouchno...
![]() |
#3 |
ton magistar
|
![]()
he, he
![]() naravno, sve ovisi o petrebi i nacinu rada. mos ti otvorit buseva koliko hoces, ali je bitan princip. ovo san ja da samo za primjer, a svak moze napravit kako mu drago. ja san ode stavi samo jedan reverb, ali ih ti mozes stavit na isti nacin koliko zelis. sto je bitno u ovemu projektu?! dakle, sve sto svira u konpjuteru i sto se snima ulazi u stm a iz njegovega mastera sve ide na monitoring i u pinquin na analizu. sve iz nuenda (mos ti otvorit buseva koliko hoces) ulazi znaci u stm radi monitoringa i analize, a takodjer preko direkt outs sve ulazi u mali mixer i preko njega se snima u wave lab. kad snimam u nuednu cila matrica mi izlazi na prvi bus, a kanal koji snimam izlazi na mono bus (4l) i ulazi u In4 na stm-u. mikrofoni ulaze direktno u nuendo (mogu se spojit i preko direct outs od stm-a) i takodjer u stm. ovaj nacin spajanja je vazan jer kod usnimavanja neovisno slusas ono sto je snimano i ono sto se trenutno snima, tako da samo stisavanjen matrice mozes napravit najbolji omjer slusanja, jer se mikrofoni i kanali koji se snimaju uvik cuju iston snagon. takodjer, se na kanale koji sluze za monitoring moze dodat i reverb koji ide samo u monitoring (to je onaj reverb insertiran i aux-u stm-a). eto, to je princip i meni trenutno ovaj projekt zadovoljava 99% potreba. uopce ga ne diram, cak ga i ne otvaram dok radin, jedino ako koristin p100, u njemu minjan efekt, ostalo sve kontroliran preko nuenda. ma, bice valjda prilike da se jednom nadjemo, pa svi demonstriramo svoje projekte uzivo, jer ce tako bit lakse za razumit. e da! jos je bitno to da se ovako sve slusa realtime i ne treba koristit direktno slusanje i razbijat glavu ni o ulli-u ni o ostalin latencijama vst-a i dsp kartica integriranih u nuendo. ![]() bdv: ja iman samo 6dsp-a, ali cu ih uzet jos 6 vrlo brzo a onda cemo i prosirit projekat. ![]() jebiga, znan da ovo izgleda konplicirano, ali kad se jedan put namisti i kad se sve podesi u nuendu, straasno pojednostavnjuje i ubrzava rad. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarista kupio Scope Project i ne snalazi se | Radisa | DSP forum | 3 | 30-11-2007 01:27 AM |