Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-06-2005, 10:58 AM   #4
davormen
Member

davormen's Avatar

Hajde ja da se oprobam iako (jos uvek) ne posedujem ni jednu DSP karticu...
UAD dolazi u tri varijante kao sto si i sam napisao, a one se razlikuju samo u pluginovima koji se dobijaju uz njih dok je hardver identican.
Project pak dolazi sa osnovnim setom plug-ova (cini mi se 5) i on uglavnom sluzi samo kada se kupuje dodatna kartica (hardver) radi boljih performansi.
Studio pak vec obuhvata skoro sve ozbiljne plug-ove (a najpoznatiji su po emulacijama legendarnih hardverskih kompresora/limitera kao sto su LA2A, 1176, Fairchild, emulaciji Pultec eq-a, mada postoji i odlican amp simulator Nigel, kao i dva dobra reverba Dreamverb i Realverb Pro).
Ultra pak na sve ovo dodaje i plug-ove koji su namenjeni uglavnom za mastering (Precision EQ i Precision Limiter), a dobija se jos i Pultec Pro i emulacija EMT plate-a Plate140...
Cene mozes videti u malim oglasima, s tim sto jedan korisnik moze registrovati plug-ove za 4 kartice, tako da se ljudi cesto odlucuju na grupno kupovanje tako sto se uzme jedan project i jedan jaci pak pa se cena deli na pola (u ovom slucaju, ultra pak za oba korisnika bi izasao manje od 700 evra po osobi). Naravno, u ovom slucaju obe kartice su registrovane samo na jednog korisnika, ali to i nije neki problem (i ogranicavate se na 2 max. kartice po korisniku)...
Powercore - samo osnovno, mnogo vise sam istrazivao UAD (posto mi je on potrebniji i korisniji za stvari kojima se bavim). POCO je najpoznatiji po odlicnim reverbima koji su modifikovani algoritmi sa njihovih jacih hardverskih reverba (M2000, 3000, 6000), mada se sada pojavljuju i potpuno iskopirani algoritmi. Generalno, plug-ovi za POCO su (u nekim slucajevima mnogo) skuplji od UAD-ovih, ali imaju vise 3rd party plug-ova, od kojih su najpoznatiji Sony Oxford (eq i dinamika)...
TC Powercore je jaca kartica od UAD-a, tj. moze da se "tera" vise plug-ova sa jednom karticom i mislim da osnovna varijanta moze da se nadje za oko 400 evra...
Eto toliko od mene... od koga je, dosta je... kakve ja sve gluposti drzim u glavi

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules