|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
bdv: sto se plate reverba tice, morali bi ste provat timeworks p-100 za pulsar. 8)
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]()
Max:
Quote:
1. Mogucnost da kreiram reverb real-time (IR me smara sa konstantnim izracunavanjima,pri promeni parametara).Umesto da trazim koji impuls mi odgovara od njih stotinu,mnogo mi je lakse da ga sam kreiram. 2. Totalna kontrola nad svim parametrima (mozes recimo nezavisno da biras tipove early reflections,da postavis razlicite decay-e za razlicite band-ove koje sam odredis... ) 3. Usteda CPU-a racunara. Uopste impulse bih uporedio sa akai semplovima,a VSS3 sa pravim synthom ,gde mogu da kreiram reverb kakav zelim a sa impulsima je moja kreativnost ogranicena (bas kao i sa akai semplovima). Imao sam identican dijalog sa mojim dobrim prijateljem koji non-stop kupuje studijski hardware...dosao kod mene ,uporedio originalne impulse od Waves-a (one iz pravih realnih prostora) sa VSS3 i zakljucio da njemu IR-1 zavrsava posao. Recimo i ja bih voleo da imam Sony Oxford EQ,ali sam ga se odrekao zbog VSS3.Neko drugi ce imati drugu racunicu,pa ce iskoristiti sve blagodeti Oxford EQ-a i Inflatora i jos ustedeti par stotina evra! I to je super varijanta! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
Probao sam Orville (dupli 7500) - za Eclipse znam da nema iste Reverb algoritme kao ta serija, ali ostali efekti kao filteri, phaseri, flangeri i pitch shifting itd radi jednako dobro - samo ima manje DSP-a. takodjer ima modular routing, MIDI automatizaciju i sl. Onako napamet, ja bi radije Eventide. oni su uvijek broj jedan modulation efekata, a ako je reverb imalo slican ovima na Orville-u, to mi je drazi (kolorirani) tip za sinteve, lead gitare i vokale, od jako realnog i cistog TC-a koji je pak odlican za akusticne signale.. Sto se tice usporedbe impulseva i hardwerskih jeka - sto se mene tice, tu nema usporedbe. ako analizirate sto konv. ustvari radi, onda bi, za usporedbu, konvolucija bila kao jedna ili vise 2D fotografija - bez 3D dinamickih promjena u vremenu koje ima posebno programirani DSP algoritam jednog Lexicona ili TC-a - tokom odjeka promjeni million parametara po raznim funkcijama od ER do reverba i difuzije - otprilike kao da gledas zivi pokret (umjesto fotografije). koristim TC4000 koji ima i VSS3 i VSS4 i PCM70 Lexicon. nebo i zemlja. IR katkad dobro dodje - za neki specificni prostor ili instrument. ali za glavnu jeku, vokal, bubanj ili gitarski lead ne dolazi u obzir. cak i jeftiniji hardwerski modeli - kao PCM70, Kurzweil Rumour i sl. to rade puno bolje od konvolucije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Uuhhhh ..... koliko god da si u pravu ( a jesi ) ..... sto se matematike tice ...... ippak se ne bih bas slozio ... mnoge velike firme ubacuju impulse u svoj sada vec skuplji software od Kurzweila ...... Sad druge strane konv je napravljen ka najverniji prikaz realnog prostora ....sto vecina reverba i pokusava da imitira ..... ( kad hoce ) .... Meni i dalje kad hocu dobar room ....nema bolje stvari od impulsa pa cak i kad sam radio na 960 ....... realni room mi je bio bolji na impulsu .......
Sa druge strane kad uporedjujem neki osrednji Hardverski reverb i impulse nekog dobrog ...... uvek impuls pobedi .... Tako da iako si u pravu sto se tice matematike ipak impulsi cujno ne zaostaju toliko mnogo ...... probaj blind test ...iznenadices se ...... Meni je glavna mana impulsa ....... cpu ....tako da vremenom sam sebe izbaci ....iz prostog razloga sto ne mogu komotno da ga koristim .... Mislim da ce razvojem cpu ... a i impulsa ....tobiti ( mazda na zalost ) buducnost imitacije skupih sprava ..... Kao sto je Hydratone vec poceo Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Koliko sam ja ukapirao,opcija koju ima VSS3 a to su modulacije,je ono sto nije moguce uraditi sa konvolucijom,a to je upravo ono sto je Clusterchord pricao.Modulacije menjaju neke karakteristike reverb-a non-stop i to ga cini zivim,dok kod impulsa je uslikana jedna "2D fotografija".Evo teksta gde je bolje objasnjeno sta rade modulacije na VSS3:
The VSS3 offers intense modulation facilities and to control these, the Modulation page gives you an extensive series of parameters. All these parameters are condensed into 2 easy to use modulation sections, where you control different assets of the modulation. The first modulation section is called Reverb Modulation. The reverb modulation type is a set of very complex LFO patterns that modulates various parts of the reverb, and these patterns are developed based on the many years of experience and knowledge of the TC crew. Reverb Modulation types are for instance Smooth, Perc, Wow, Vintage or Wild. The space modulation part imitates the air movement of a room, and this is one of the things that make the VSS3 very good at simulating the complex patterns of natural rooms. You can adjust the modulation type's rate, width and depth. The modulation part of the VSS3 has an in-built set of randomization methods. Every room in this world sound different from one second to the next, and with the "random" feature this is perfectly simulated. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
impulsa.Bar meni... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Gianfranco ....... za momenat sam instalirao sistem 1.95 i probao sve demo plugggove koje sam mogao da skinem .....
Evo mog misljenja , doduse posle samo jednog dana igranja .... 1. vss 3 ...... zaista mocna spravica , resenje za reverb na kompu .... sve do zaista skupih reverba ..... kad se covek poigra , stvarno moze dobiti skoro svaki reverb koji pozeli ...... Modulacije mi nisu bile previse cujne ,,,,, ili mozda nesto nisam dobro uradio , ali u prevu si dubina i 3d su zaista cujni Jedna stvar koju sam posumnjao da ce da se desi ( i zbog cega sam zavoleo Megaverb warm hall na vokalima ) ... nisam uspeo da ga izimitiram na vss 3 ....doduse ti to neces morati jer imas oba ...... vise mi se cini da ce classicverb ostati bez posla ....kao i dosta impulsa ...... Ja mislim da cu impulsima dati jos jednu sansu ..... 2. Nonlin ....nisam pao na dupe ..... ko ima para ok .... ali mislim da nije bas neophodan ...... preseti su uglavnom bezveze ..... ali cini mi se da si i ti imao slicnu kritiku reverba 3. Character .....novi pristup ??? Ko ima UAD nema potrebu za ovim ..... 4. MD3 ..... EEEEEE to je sprava koja me je oborila s nogu ... sirenje snimka fenomenalnim m/s algoritmima , bez faznih igranja .....lepa kompresija .....uuuuuhhhhhhh u sekundi su mi miksevi zvucali mraak ... a nisam se ni posteno poigrao sa spravom ..... uuuhhhhh .... deinstalirao sam je podhitno da se ne bih navukao ........ a mozda sam se vec primio cim ovako uzdisem ...... master x3 zvuci smesno za ovo ....izotop 3 ...... UAD nema pravi odgovor za ovo ...... mozda bih tek kombinacijom raznih pluggova dosao do 75 % onoga sto ovo cudo radi u jednom presetu ....stvaaaarno mrak ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Eventide Eclipse | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 08-08-2008 05:10 PM |
Tc M2000 ili Fireworx? | djole970 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 31-12-2005 12:42 AM |