Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-05-2005, 06:45 PM   #1
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by idekius
Cool momci... ima raznih misljenja po tom pitanju... Za mene su teska glupost i Srpski i Hrvatski i Bosnjacki i neznam koji vec...

Da ja pisem knjigu, stavio bih lepo JuznoSlovenski jezik i svi bi znali o chemu se radi...

Ovako, ispada da recimo Anita, Shady i ja pricamo razlicitim jezicima (3 komada ), a savrseno se razumemo...

Naravoucenije 1: -To je jedan isti jezik sa razlicitim dijalektima (vise govornih podrucja)

Naravoucenije 2 (malo verovatno, ma da ne i nemoguce ) :
-Svaki sloven ovog dela evrope je toliko obrazovan da zna barem 5 razlicitih jezika! (mog te molovao, kakv napredan kraj sveta )

Stvarno sam uveren da je to jedan jezik, da ima isto poreklo itd. Sve ostalo je nelogicno. Albanski ne razumem. I logicno je da ga ne razumem jer Albanci vode poreklo od Ilira, starosedeoca Balkana) i sasvim je normalno da jezik nema niokakve slicnosti sa ovim, jele, zvali ga mi kako god... Ne razumem ni Romski (ne Rumski, vec Romski , ma da www.romski.com i nije losa forica ) jer i on ima drugacije poreklo i nema nikakvih slicnosti... Do duse, znam na Rumskom, ovaj Romskom, par psovki, ali verijem da to nije dovoljno za pisanje knjige o produkciji.
Slazem se . Jezik je tehnicki detalj , stvar izdavaca , njegovog interesa .
Tehnicki je nemoguce izdati na srpsko - hrvatskom jer nije sluzbeni jezik . Ali sve to nije ni bitno ( bar meni ) . Taman sam se ponadao da cu dobiti neki kokretan predlog ...

Spominjao si knjigu koja bi se izdala na rumskom . Oni bi mogli biti od koristi . Ako nije u pitanju samo lepa zelja bez namere i plana za realizaciju .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules