Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-05-2005, 04:01 PM   #16
milosjeftic
Banned

Max , tek sam sad video da se ne pise sa " d " vec sa " g " . Sam Voxengo ( da li je sad dobro napisano ? ) po mom misljenju nije neka marka - zato sam ga preslusao/instalirao tek sad i zato mi se ne instalira i preslusava citava gomila efekata , pa pitam ( zato i ne znam kako se tacno pise , nikad mu nisam poklanjao neku narocitu paznju , a i ne znam engleski ) . Koliko sam ( smo ) preslusavali ranije nisam bio zadovoljan . Ali kad ga preporuci bar jedan clan foruma ja mu verujem - pa isprobam preporuceno i kazem dobro/nije dobro ( po mom sujektivnom misljenju ) .
U vezi Hidratone , nije bas toliko dobar koliko ga hvale . Malo se preteruje . Njegov zvuk (po)malo podseca na zvuk koji ima Georgijev ... Da li bi se mogao kompletan mix uraditi samo sa Hidratone - ne . Ponavljam NISAM GA JOS PRESLUSAO KAKO TREBA . Ali i na mom lampasu mogu cuti dosta toga ( DOBIO SAM GA VRLO POVOLJNO , RAZMENOM ) .

Nemam ambiciju da se igram naucnika , nemam vremena za to . A i pisem da pomognem pocetnicima . Tebi/profesionalcima ( Max & ostali ) pomoc svakako nije potrebna .
Nekim " profesionalcima " - nema pomoci . Tako da ostaju samo pocetnici - relativni ili apsolutni , svejedno . Kada bih napisao da Tc Native Parametric ima cist i velik zvuk ne bi razumeli . Ili da EW ima dubinu tj. da se cuje " iza zvucnika " i da se cuje " nisko " , da ne valja kad je zvuk u miksu " ispred " zvucnika . Da je ( neki ) snimak " miran " ... Na cemu bi to culi ? Na kasetofonu ? Da impulsi imaju ( slabo primetan flendzer , da budem blag u oceni ) ... Bla , bla , bla ... Potpuno uzaludno . Da koristim " strucne " izraze - nepotrebno . Bolje je reci : koristi to , probaj ovo , kupi knjige , nauci program , koristi ga maksimalno & saveti ( funkcije kojih nema u knjigama , nek se nadje , za kasnije ) . Dakle , ako mislite da pametujem , ili gresite - ili ste zlonamerni . Neke stvari svakako zanam . Ali bolje je nekog usmeriti kako bi nesto sam saznao nego praviti od njega debila , nesposobnog da misli , na taj nacin sto mu dajes sve " na tacnu " . Po mom ( subjektivnom ) misljenju sve stvari u vezi produkcije su pre svega :

1. prakticne
2. prilicno jednostavne ,

Sta je potrebno za to :
1. ne mistifikovati , ne mistifikovati , ne mistifikovati ,
2. zaboraviti na sujetu ( koja je nas/vas neprijatelj br. 1 )
3. ne gusiti slobodnu misao ukalupljivanjem u " pravila " , " tehnicki ispravno " ; pozivanjem na " strucnost " , " naucnost " ...

Svako razmisljanje je dragoceno . Sto vise razlicitih misljenja - to bolje . I kad se slazem sa nekim ja iznesem neko " levo " misljenje , koje je moguce , nek ima .
Zasto ? Jer nemam kompleksa . Sta ce mi ko reci , sta ce ko misliti - nevazno . Od drugog necete cuti nista slicno jer je ljudima ( uglavnom ) uzasno vazno sta drugi o njima misle . Meni nije . Ja sam stara opzicija ( preslo u hronicno ) . Ja najvise poklanjam pazanje glupim i nelogicnim postovima/razmisljanjima ( cesto znaju biti vrlo ostroumni i kreativni ) . Takodje citam postove i ljudi koji se bave produkcijom i to najcesce " izmedju redova " . Ovo takodje " preporucujem " .

Harmony nisam pazljivo testirao . Uradicu to .
milosjeftic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules