|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Da Mogli, tacnije prvo se instalira Pluggo Runtime 3.51.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
..... ali svako ima svoj pristup .... naravno .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Max, ne mora da bude greska ako si ti odustao...
![]() Mislim, zasto je greska, ako kontrolises miks u toku rada sa mastering alatima. To je samo prednost. Sve ove godine cekamo dellay kompenzaciju na celom rutingu i kvalitetne plug-inove, i sada kada sve to imamo, ne koristimo on-line mastering. Ovo sve govorim u slucaju kada to sami radimo. Vrlo je vazno cuti kako rade neki instrumenti sa i bez masteringa, a to ja upravo i radim, a da li cu mastering uraditi posle, off-line, ili samo snimiti on-line i nije neka velika razlika. Zar ti se nije desilo da posle masteringa cujes neki instrument jace, ili drugacije od onoga sto si hteo u miksu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
ako misli? na "kontrolisanje" onda se radi o tome da se eventualno stavi neki limiter ili kompresija sa jako blagim setovanjem na izlaz, tek da se ne bi spu?tao nivo celog miksa samo zbog jednog ili dva pikovanja, mada i to nije potrebno ako je sve lepo iskontrolisano po grupama, ?to neko radi, pa stavi blagu kompresiju recimo na celu grupu sa bubnjem isli?no. Stavljati bilo ?ta vi?e od toga je poku?aj da se redi mastering istovremeno sa miksanjem, i jednostavno je naivno, niko to ne radi. Mastering radi ?ovek koji to poznaje i koji je verziran za to i ima sve?e u?i, i nije ?uo materijal po sto puta za vreme snimanja. Napolju se to radi u posebnim, mastering studijima, gde je sve podre?eno dobrom slu?anju i to rade ljudi koji rade samo to. Quote:
Dapa?e sa tim kvazi masteringom mo?e? ?ak da napravi? nepopravljiv miks kojim si vezao ruke onome ko ?e ti raditi mastering, jer znam koliko se puta desi da neki likovi "ispeglaju" stru?no ceo miks nekim Vintage warmerima i udare po njemu ekvilajzerom, i onda sa ve? jako visokim prose?nim nivoom signala, jako se malo mo?e u?initi da se srede nivoi ili poprave neke gre?ke. U krajnjem slu?aju, ne slu?aj mene (ja i nisam ni miks majstor niti radim mastering, samo imam neka iskustva i prijatelje koji se time bave), prokrstari netom, pro?itaj intervjue sa ljudima koji iza sebe imaju neke bitne albume, ili pogledaj neku knjigu na tu temu, nai?i ?e? na ove iste informacije.
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Kako je lepo imati elokventnog kolegu sa foruma .... to je stoprocentno to sto sam hteo da kazem , a i dodadcu jos nesto ..... kad stavis kompresor na master moze se desiti da kad pojacavas odredjen kanal .... jednostavno ga ne mozes pojacati nikada do nivoa do koga hoces jer se komprimuje a da ti je cista situacija shvatio bi da su mozda ostali instrumenti preglasni ......
Ako sam nerazumljiv , siguran sam da ce Dusan to lepo razloziti ![]() Plus sto ti opet ostaje raznovrsnost alatki za post .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Ne ne ...... zaista hvala .... nisam bio cinican ..... ono je bio kompliment
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]()
Ajde, jo? donekle mogu shvatit da ?e netko stavit neki ofrlje "mastering" na output Cubasea (ili ?ega ve? dok miksa), ali da ?e napravit downmix sa time uklju?enim - to stvarno ne shva?am...
Osobno to ne koristim, prvenstveno zato jer mi ionako comp radi na granici, a jo? sa tim, odeeee... ![]()
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
kriv sam, drzim L2 na master kanalu u cubaseu.....ali ga palim tu i tamo, tek da vidim kako miks dise kad se zgnjeci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |