|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Dakle, imate kakvu preporuku do nekih 550 eura?
![]() kakav vam se cini Focusrite Platinum Trakmaster? ima li itko iskustva sa njim? mogu ga dobiti za cca 380 eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam za do 550 eura,ali za 900$ ima veoma hot ponuda ako nekome treba 2-channel preamp - Apogee Mini-MP .
http://www.sweetwater.com/store/detail/MiniMP/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam za te neke novce uzeo DBX 376
Razlozi - lampa, chanel strip (eq+compres+de esser) , hi-z ulaz, s/p-dif out, odlicna vizuelna kontrola nivoa. Nisam ga uporedjivao A/b sa FR ili TLaudio (koji su u toj klasi), ali sam jako zadovoljan kako radi. Snimao sam svasta preko njega i mislim da za te pare nema bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Od Focusrite, VMP, TLA za te pare samo 5050 (koji nije bas moj ukus), a taj DBX ne izgleda lose i dobijas kompletan strip sa sve digital out-om. Za malo vise para TLA 5051 ili Mindprint en voice
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Meni se taj 5050 nije bas svideo u (kombinaciji sa nt2), ali je dosta jeftiniji od DBXa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
FMR Audio RNP. za tri klase ispred ivory i platinum serije. za tu lovu ga dobacis preko bare plus carina i sve to.. a da ih se i nagovoriti da ti naprave "manji" racun.
http://www.mercenaryaudio.com/fmrrenipr24.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako zelis naruciti iz US, par savjeta:
mozes ih uvijek nazvati i reci da ti je porez i carina (customs duty) u tvojoj zemlji ogroman, i da bi rado kupio ako ti mogu staviti unutra nekakav nesluzbeni 'racun' na dosta manju svotu (invoice). mislim da bi ti mogli izaci u susret. nisam kupovao od mercenary-a jos, ali jesam od dosta drugih i kad bi ih nazvao i objasnio, vecina je pristala na to. dok to izlazi iz Amerike, nije im to toliko vazno. a pravi racun nek ti posalju postom. obzirom koliko je dolar sada oslabio, 400-500 dolara vise i nije neka cifra, kad prebacis u eure.. ![]() 85 dolara za shipping je dosta -- to je sigurno neka skuplja netoda kao ups ili fedex. ako je moguce, trazi da ti salju sa "USPS Airmail Parcel Post"- obicna americka avionska posta. ja sam dobio Mutator koji je valjda 5 puta veci i tezi od RNP, za 50 dolara iz amerike sa USPS avionskom postom. brodska posta (USPS Surface Mail), kojoj treba mjesec dana, je jos jeftinija i isplati se za teze stvari - kao tube preamp, sint i sl. malo vise cekas, ali ostane ti vise para u djepu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
prvo, te stvari se ne kvare samo tako, a ikad crknu uglavnom to mozes popraviti ovdje. u najgorem slucaju narucis dio koji ti treba. RNP i RNC imaju prilicno jednostavnu elektroniku - kad crkne treba ti bilo tko, ko zna osnove sa elek. mjernim "instrumentom" i moze citati shemu - vidis sto je crklo - npr. neki kapacitet ili dioda na napajanju i odes i kupis lokalno. ako je bas otisao neki originalni transistor ili cijev - narucis od njih i zdravo. ako je pod garancijom - besplatno je. drugo, teoretski, kad bi i slao, nije bitno gdje si ga kupio - ne popravljaju dealeri vec proizvodjac. Po toj logici znaci trebali bi kupovati samo njemacke preampe ?!? jer jedino su oni dovoljno blizu.. pa i Avalon, Manley, Millenia, API i UA npr. su "preko bare", ko i vecina high end preamp proizvodjaca. a nije bas ni neka razlika kad bi htio slati TL-Audio na popravak - isto bi morao ici do Engleske. ja oko toga nebi bas puno brinuo. E da se svaki high end komad opreme ovdje kod nas mora slati u Ameriku i za najmanji kvar - pa nitko normalan ih nebi imao.. Pa sto bi onda da ti crkne Triton .. :roll:. to je petnaest puta vece sranje, pa ga ljudi opet kupuju k'o sumanuti, ne razmisljajuci o servisu i kvarovima.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofonski stalci i adapteri...? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 03-03-2008 03:19 PM |
Mikrofonski kabl | korenjak | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 15-11-2007 07:30 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |