| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  27-04-2005, 09:11 AM | #11 | |
| Super Moderator Join Date: Jun 2003 Location: Banja Luka 
				 |   Quote: 

__________________ Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! | |
|   |   | 
|  27-04-2005, 02:52 PM | #12 | 
| Pro Member Join Date: Nov 2004 
				 |   

Neko je jednom lepo rekao, ako uhvatite sebe da radikalno koristite EQ, zna?i da sam instrument nije kako treba, i onda ga bolje snimite ponovo ili izmenite sample koji koristite.     
				__________________ "Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger | 
|   |   | 
|  27-04-2005, 03:16 PM | #13 | 
| Banned Join Date: Jan 2005 
				 |   

Max , dobro pitanje bez obzira na motiv .  @OFF , koristim EQ i za secenjenje i za pojacavanje podjednako . Sto da ne ? Sa ovim drugim se ( uglavnom ) slazem . Sta je A/B test ? | 
|   |   | 
|  27-04-2005, 03:50 PM | #14 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 
				 |   

A/B test je, u ovom slucaju, uporedjivanje equalizovanog signala sa istim kad je EQ OFF. Znaci, sistem uklj-iskjl.  Pazi , uopste nisam rekao da ne treba izdizati neke frekv, medjutim, kad cujes neki take, da li ces reci NPR.: *ima previse srednjih ili *Ima premalo bassa i visokih? Vecina ce u takvom slucaju krenuti da dize bass i visoke , da bi upeglali sliku. Zatim ce im se verovatno desiti da im fali MID LO i MID HI, pa opet dizi, i uvek ce se dobiti losiji rezultat nego da su samo skinuli Mid. Poenta price: Sto manje intervencija i sto manje ekstremnih intervencija (osim ako ne zelimo da postignemo neki efekat). Izuzetak je jedino kod notch i lo cut- filtara , gde su intervencije vece | 
|   |   | 
|  27-04-2005, 03:58 PM | #15 | |
| Senior Member Join Date: Jun 2004 
				 |   Quote: 
  Ali uporedjivanje je dobra metoda, da nebi covek otisao "predaleko"... EQ koristim i + i -. Nevidim razlog zasto bih izbegavao pojacavanje, ako mi ceo signal na izlazu ide u peak, skidam na izlazu ili ulazu EQua... | |
|   |   | 
|  27-04-2005, 03:58 PM | #16 | 
				 |   

Slazem se . To sam napisao samo zato sto mi se cini da preovladjuje   misljenje na forumu da je pravilno samo seci frekvencije . Potrebno je i jedno i drugo . Obzirom na tvoju struku mozes li dati neki savet ili opisati  tehniku koju koristis u miksu ?
		 | 
|   |   | 
|  27-04-2005, 04:07 PM | #17 | |
				 |   

OFF: Quote: 
 Poenta price mi se svidja!   | |
|   |   | 
|  27-04-2005, 04:20 PM | #18 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 
				 |   

Pazi, uvo cuje samo relativni odnos frekvencija i ono ne zna gde je 0db (referentni nivo). Zato , za isti snimak nekome se moze uciniti da npr. ima vise srednjih, a nekome da ima premalo bassa i visokih. Isti slucaj, da li imas previse bassa, ili premalo srednjih i visokih? Mislim da pre hvatanja za EQ, treba lepo razmisliti
		 | 
|   |   | 
|  27-04-2005, 04:31 PM | #19 | |
				 |   

OFF: Quote: 
 | |
|   |   | 
|  27-04-2005, 05:39 PM | #20 | |
				 |   Quote: 
 | |