Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-04-2005, 02:04 PM   #9
perpetuum
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Mogli
Molim te da mi objasnis neke osnovne stvari koje mi nisu jasne, a jedna od njih je - da li se kompletan audio zapis (sa recimo jedne pesme) nalazi na Yamahi ( ne znam cak ni na kakav medij ona to zapisuje?) i da li se u tom slucaju rasterecuje pc koji tad sluzi kao sempler? Nije mi jasan sam princip kako to funkcionise!
Yamaha 01v96 je samo mixer,postoje DAW-ovi poput aw16g koji imaju i hard disk recorder i cd pisac pored svih funkcija mixera(01v96),ali ti ih ne preporucujem zbog losije mogucnosti za upgrade sistema.
Nisam siguran,ali cini mi se da Luna ima breakout box sa 8 analog out-a u osnovnoj konfiguraciji.Cini mi se da ima i adat out-e,ako ne,postoji opcija za dogradnju.
Yamaha 01v96 u osnovnoj verziji dolazi sa jednim ADAT in/out.Postoji mogucnost prosirenja za jos jedan ADAT in/out(oko 250e.cini mi se).Ako znas, izvinjavam ti se-Adat komunikacija omogucava prenos 8 digitalnih kanala optickim kabelom.U slucaju da imas dva Adat in-a u mixeru i dva ADAT out-na Luni,mozes sa dva opticka kabela uvuci u 01v96 16 kanala i tako koristiti efekte i druge pogodnosti miksanja u mikseru.Naravno,potrebno je konfigurisati cubase tako da svaki kanal odlazi u svoj ADAT destination. U ovom slucaju mozes koristiti plug-inove insertujuci ih na kanale po volji u cubase-u i efekte miksera.
Yamaha 01v96 takodje moze da ti koristi kao kontroler za cubase.
Povezes racunar i mikser usb kabelom,konfigurises user defiined keys za -play,stop,reww,ff,rec...itd,i onda ne moras da radis sa misem i tastaturom jer faderima na mikseru kontrolises fadere u cubase-u,kontrolama za eq-eq...itd.
Obzirom na ljubav izmedju steinberga i yamahe,ova komunikacija se stalno poboljsava.
perpetuum is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules