Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2005, 07:42 PM   #11
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
Originally Posted by mirzaa
ako ti spr?i zvu?nike zna?i da bi ga mo?da trebalo "na?timat" iznutra. sa svi onim osciloskopima i sranjima. moj jx3p to treba svakako jer ima zvukova di su mu neke tipke totalno ra?timane....

Ma ja sam kriv, jer sam bio odusevljen zvukom i igrom sa oscilatorima da sam zaboravio da mogu da sprzim zvucnike. Probaj da nemestis LFO da osciluje ~ jednom u sekundi, zatvori low pass filter skoro do kraja, povecaj rezonancu i pojacavaj volume da vidis kako zvucnik hoda napred,nazad. Looodilo. Eto tako sam ih sprzio. Hod zvucnika je bio 5 cm. Pa kako da ne riknu.
Old 21-03-2005, 02:47 AM   #12
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by mirzaa
zna? mo?da gdje na ovim prostorima nabavit baterije za poly 61? jesu uop?e iste ko za poly 6?
neznam. ali sigurno postoje informacije na webu o tome. malo google-aj..

ako se cujem s ovim tehnicarom pitat cu ga..

Quote:
ako ti spr?i zvu?nike zna?i da bi ga mo?da trebalo "na?timat" iznutra.
to uglavnom nebi trebalo imati veze. zvucnike obicno sjebes jer dignes resonancu do daske , i dok je filter otvoren to zvuci onako tanko i metalno, medjutim kad spustis filter cutoff u podrucje ispod 150 Hz, nastaju toliko nagli skokovi u amplitudi - koje ne ocekujes - da su u stanju sjebat zvucnik, jer je sav maksimalni RMS tj ukupna snaga signala u tom momentu sadrzan u jako uskom frekv. podrucju - ode u mater**u.

to sto ti pretpojacalo ili mikser jos zadistorzira u tom trenutku , jos pogorsa stvari - stvore se kile viskoih harmonika koje mogu da sprze viskotonac ko od sale.

zato, pogotovo kod analognih sinteva, drzim kompresor na insertu - uvijek upaljen. treshold je dovoljno visoko da uglavnom ne "dira" soundove , tek "reze" kad nesto iskoci van svake mjere..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules